ג'ק וסם - עניין מורכב
היחסים בין ג'ק וסם הם עניין מורכב, ואני לא מתכוונת מזווית הראייה של הסדרה כמציאות. הפעם אני מדברת אך ורק על צד הכתיבה של הסדרה. מפארסקייפ ראיתי רק את שלושת הפרקים הראשונים (לצערי מחסור בזמן מונע ממני לראות יותר מכך, הכל נמצא בהכן לרגע שיהיה זמן
), אולם אני מבינה מדברייך שהכותבים בסדרה טיפחו את הקשר הרומנטי בין שני הגיבורים לאורך הסדרה כולה ושמו זרקור על יחסי השניים. בסטארגייט הסיפור הוא שונה. הקשר של ג'ק וסם גורם לתגובות משני כיווני המתרס - יש שאוהבים את זה ורוצים לראות כמה שיותר, יש שטוענים שאין לזה מקום בסדרה כמו סטארגייט ורוצים שזה יופסק. הבחנתי היא שהכותבים בעצמם לא בטוחים מה הם רוצים, לאיזה מחנה הם משתייכים, ולכן היחסים של השניים נראים כפי שהם נראים. מצד אחד, אנחנו יודעים שהם מרגישים רגשות אחד כלפי השניה, ואנחנו מקבלים פרקים יקרים הרגשי ביניהם (העונה הרביעית הייתה חגיגה אחת גדולה). מצד שני, עובד זמן רב מבלי שנשמע מילה בנידון, והכותבים אף ניסו מספר פעמים לסגור את הקשר באופן סופי (הפרק של השבוע האחרון, grace הוא הדוגמה הטובה ביותר לכך), אולם ללא הצלחה עד היום. מצד השחקנים אני יודעת להגיד מקריאת ראיונות שנערכו עם אמנדה טאפינג שהיא עצמה הרגישה כי העניין נסחב יותר מדי זמן והוא צריך להסתיים, שסם צריכה להשאיר את זה מאחוריה. ע"פ ההתבטאות האחרונה של מייקל שאנקס בנדון "הקוצי מוצי" שבסדרה, אני מבינה כי אף הוא אינו רואה את הקשר הרומנטי באור חיובי. השורה התחתונה היא שהקשר פשוט לא טופח לאורך הסדרה, ואף גרוע מכך - הצופים חוזרים ומקבלים מסרים סותרים בנדון. לכן התחושה אשר קיבלת מצפייה בפרקים עד כה נכונה בבסיסה - העניין אכן צולע. אולם אם מחפשים מספיק עמוק, אפשר לראות הרבה מעבר למה שנאמר, או לא נאמר, וזה מה שניסיתי להביא במאמר שלי. מעבר לדוגמאות אשר הבאתי במאמר, ישנן עוד נקודות רבות אשר לא נגעתי בהן (המבטים והחיוכים הקטנים שסם שולחת לעבר ג'ק, הנסיונות החוזרים ונשנים שלו לגרום לה לבוא איתו לדוג)... הכל נמצא שם, השאלה היא עד כמה מתאמצים לחפש