שאלה טירונית במקצת

kinspirit

New member
נכון, אבל לא מדויק

הסרקופג אכן הורס את נפש האדם, אבל ההבדל המהותי בין השניים הוא שהגאולד נולדים רעים ואילו הטוקר'ה נולדים טובים (זה כמובן הצגה באופן של שחור ולבן מוחלט).

subatoi

New member
נראה לי שתהיתי בנידון פעם...

הביצה והתרנגולת. יש להם קצת אגו, והסרקופג דופק להם את הראש והופך אותם לאגו-מניאקים ורעים מאוד, או שהסרקופג רק מחזק את מה שכבר קיים מלכתחילה? כי אולי הם בעצם די נחמדים, ורק מהפעם הראשונה של הסרקופג הם מדרדרים? אולי הם פשוט מנסים את הסרקופג פעם אחת, בשביל להיות "קולים", ומתמכרים? כמו סמים, אתם יודעים. יש רעיון מה בא קודם?

kinspirit

New member
דוגמאות הוכיחו

כי הם דפוקים מלכתחילה. הגאולד שנכנס בחברה של טיאלק היה רע מבלי להיות בסרקופג. כך גם הגאולד שנכנס בקוואלסקי. אולי השימוש בסרקופג עושה אותם רעים יותר, אבל הם רעים מלידה. גם הזחל של טיאלק היה רע, כשהוא תיקשר איתו הוא הראה לו חזיונות של רצח אביו ועוד דברים כאובים לטיאלק.

varty

New member
סרקופג?

מזה? אם זה משהו מעבר לעונה רביעית , פרק רביעית . אל תענו. לא רוצה להתספיילר.

Sam Anand Nityo

New member
2 עובדות שאנו יודעים

עובדה ראשונה: הסרקופג הורס את האישיות, ואת הנשמה והופך את מי שנכנס אליו לרע. עובדה שנייה: הגוא'ולד הם גזע שמעביר את הזכרון המשותף שלו באופן גנטי אל הצאצאים. כלומר הזחל הבוגר שמוצא "מארח" ומשתלט עליו , הופך להיות גו'אולד רע "מטבעו" ובעל כל הזכרון של הגזע. התאוריה שלי היא כזו: הגואולוד התפתחו לצד גזע אחר ששימש להם מארחים, אבל הם התקיימו זה לצד זה ביחד. הסרקופג היה אחד הטכנולוגיות שהם פיתחו (או השיגו מגזע אחר), והוא זה שגרם לאישיות שלהם לההרס. אז אם כך, הטוק'רא מייצגים בעצם את דרך החיים המקורית של הגו'אולד. למרות שהמלכה שלהם פרשה מהדרך הרעה רק לפני 1000 שנה בערך. אגב, יש לי המון מחשבות שעולות מהנושא הזה...

Echelon

New member
מצטער להפריך לך את התיאוריה

לעונה 7 פרק Evolution 1 + 2 כמו שראינו, החפץ שהתגלה בהונדורס שמחיה, הוא החפץ שעל בסיסו פיתחו את הסרקופגים. אנוביס נלחם עם עוד מישהו שאני לא זוכר כרגע על החפץ, ובסופו של דבר הוא לא מצא אותו, אבל איכשהו ממנו עשו את הסרקופגים (אגב, היו בכלל סרקופגים בתרבות המאיה? אם לא זה קצת לא אמין). בכל אופן, אנחנו יכולים להבין שכבר אז הגואולד היו רעים ללא קשר לסרקופגים מכיוון שהם ניהלו מלחמות אחד עם השני (מה שדורש צבאות) והם כבר תפסו לעצמם מקום של אלים בעולם. הטוקרה גם לא ממש קשורים לזה, מכיוון שהם הושרצו ממלכה כלשהי שמרדה, ואין להם ממש קשר (למרד שלהם או להיותם טובים) עם הסרקופגים. כמובן שהם לא משתמשים בזה אבל כי זה דופק תמוח.

הלדין

New member
בכן...

המתקן שהראו בפרק הוא רק גירסת המקור. טלצ'אק לקח את הטכנולוגיה המקורית - ובעזרתו של רע - פיתחה לטכנולוגית הסרקופג המוכרת לנו. הטוקרה, כדרך אגב, מתכוונים לחזור על ההישג של טלצ'אק לדברי סלמאק. הטוקרה נראים לנו כטובים מכיוון שאנחנו רואים את המציאות מנקודת מבט מסוימת. בכמה פרקים, הועלתה התהייה עד כמה הטוקרה כנים לגבי האידיאולוגיה המנחה אותם. ועד כה , הטוקרה טרם התנסו בשררה אמיתית. האם ישמרו על רמת המוסר הגבוהה שלהם גם כאדוני מערכת? הסכסוך בין הגואולד הוא בדרך כלל על רקע טריטוריאלי. הם לא נאבקים בגלל שזהו טבעם. גם כאן הייתה להם סיבה מצוינת להילחם - הגישה לחיי הנצח. עם זאת, מרבית הגואולד משרתים בצורה זו או אחרת את אדוני המערכת. איכשהוא, מרביתם מוצאים פשרה בין האגו המפלצתי שלהם לבין אילוצי המציאות. בפרק הראשון על סימריה פגשנו פונדקאית לשעבר ששימשה כהנת כפונדקאית - הדבר נראה מוזר לאור האיפיון של הגואולד. וכמו כן, האדון יו הוכיח שישנם אדוני מערכת הגונים עד גבול מסוים.

Chelnak

New member
בעניין סרקופגים ומאיה...

כבר ראינו בפרק Hathor המצאות סרקופג מצרי במקדש של המאיה. בכל מקרה, הגואולד חולקים ביניהם טכנולוגיה, ולכן גואולד שלא התחזה לאל מצרי, יכול להיות בעל סרקופג (או ספינת פירמידה) - כמו הלורד יו. מה גם, שלא נאמר שלמאיה היה סרקופג - היה להם את המתקן המקורי של טלצ'אק (כמו שכבר נכתב כאן) ממנו פיתחו הגואולד את הסרקופג. אצל המאיה זה הופיע בתור מיתוס מעיין הנעורים, שכן המתקן נמצא בקרבת מים, וכנראה השפיע עליהם.

varty

New member
כן. בדיוק ראיתי את הפרק

שהזחל הראה לטיאלק על רצח אביו. בעניין הסרקופג. היה פרק שטיאלק, ג'ק וקארטר נמצאים מתחת לאדמה כעבדים ודניאל לעומת זאת, מתאהבת בו הנסיכה והוא נכנס מלא פעמיים לסרקופג והוא מתמכר לארון כמו כל חברי הארמון. בסוף הוא יוצא מזה וחוזר להיות דניאל... זה אומר שתלוי מי הבן אדם שנכנס לסרקופג. הסרקופג רק מעצים את האופי של הבן אדם וגורם לו להתמכרות.

subatoi

New member
או שיש נקודת אל חזור, שמעבר לה

כבר אי אפשר לחזור לשפיות. דניאל פשוט לא עבר אותה. אולי.

varty

New member
ספארק

ראיתי בינתיים רק פרק 5. עדיין לא הספקתי לראות את 6 אני לא מבינה למה אנשים כל כך אוהבים את קרטר וג'ק ביחד. אין כימיה בכלל בינהם. הם חמודים ביחד וזה נורא יפה מצד ג'ק שהוא לא זז עד שקרטר לא תבוא איתו. יש רגשות בטארגייט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה משהו שחסר לי בסידרה , אבל ממש. הכל כל כך מטוקטק לפי השעון. אבל זה מה שיש ואני אשתוק. פרק נחמד יחסית , אבל אהבתי את פרק 4 ו3 יותר. אני מבינה שיש קשר בפרק 6 לפרקים 5 ו4. אני אראה אותו עוד היום. אני פשוט מחכה שפרק 7 והלאה יגיעו אלי מדודה מטילדה מארה"ב
מה אתה חושב על הפרקים ספארק?

sprqy

New member
פרק 4X06

לא קשור ל4,5.. אבל עדיין, פרק מיוחד בא נגיד.. (WINDOW OF OPPORTUNITY למי שזוכר.. איך אפשר לשכוח
) מסכים אתך שחסר רגש, אבל לא נורא. דובר רבות על הקשר בין ג'ק וקרטר אני אישית אוהב אותם ביחד, וכל התירוץ הזה של דרגות ותפקיד תמיד נשמע לי מוזר, אהבה שוברת חוקים! אהבה מנצחת! מה זה החרטה הזאת?? RANK אלק..

kinspirit

New member
אני מפנה את שניכם

למאמר שנמצא באתר שלנו "סטארגייט ישראל" - "קווים לדמותה של אהבה חסרת סיכוי" (כן כן, אני כתבתי). הכתבה סוקרת את היחסים של ג'ק וסם עד סוף העונה השישית...מי שאוהב את הזוג יהנה לקרוא, מי שלא מבין מדוע אנשים אחרים מתלהבים מהקטע - אולי זה ישנה את דעתו
ובעתיד - ההמשך על היחסים בעונות שבע, שמונה והילך... בתקווה.

varty

New member
OK אני אקרא... עוד רגע ../images/Emo22.gif

לפני כן, ספארקי ראיתי את הפרק
אין. אני חוזרת , אין כמו ג'ק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אפילו בן , אם כל מה שאני אוהבת אותו, לא נראה לי יוכל להשלים לי את מה שג'ק נותן לי בסידרה הזאת. הוא ע נ ק!!! וכן, זה היה חמוד הקטע של ג'ק וסם
אבל מי שראה פארסקייפ , יבין למה אני מתכוונת שהשיפריות שלהם צולעת. בפארסקייפ האהבה היא אחד הזרמים העיקריים שסוחפים את הסידרה, והצופה מרגיש את האהבה בין ארין לג'ון בצורה מאוד מוחשית וזה נקרא יצירה! יש שם ממש סיטור אהבה! ובן וקלודיה היו פרו לרומן של הדמויות שלהם והשתדלו שבכל פרק יהיה איזה היבט חזק לסיפור האהבה בין הדמויות. בסטארגייט זה נראה לי יותר גימיק בין ג'ק לסם. זה ממש נחמד אבל לא סוחף (עד עונה רביעית כמובן, אין לי מושג מה ילך אחר כך) בקשר לפרק לופ. ראיתי פעם פרק לופ שהיה ביום הסרטה שהיה באונ' ת"א של סטאר טרק. פרק נחמד אבל הפרק לופ של סטארגייט היה יותר חמוד, יותר נהנתי. ספארקי אתה זוכר אם היה פרק לופ בפארסקייפ??? אני לא זוכרת

kinspirit

New member
ג'ק וסם - עניין מורכב

היחסים בין ג'ק וסם הם עניין מורכב, ואני לא מתכוונת מזווית הראייה של הסדרה כמציאות. הפעם אני מדברת אך ורק על צד הכתיבה של הסדרה. מפארסקייפ ראיתי רק את שלושת הפרקים הראשונים (לצערי מחסור בזמן מונע ממני לראות יותר מכך, הכל נמצא בהכן לרגע שיהיה זמן
), אולם אני מבינה מדברייך שהכותבים בסדרה טיפחו את הקשר הרומנטי בין שני הגיבורים לאורך הסדרה כולה ושמו זרקור על יחסי השניים. בסטארגייט הסיפור הוא שונה. הקשר של ג'ק וסם גורם לתגובות משני כיווני המתרס - יש שאוהבים את זה ורוצים לראות כמה שיותר, יש שטוענים שאין לזה מקום בסדרה כמו סטארגייט ורוצים שזה יופסק. הבחנתי היא שהכותבים בעצמם לא בטוחים מה הם רוצים, לאיזה מחנה הם משתייכים, ולכן היחסים של השניים נראים כפי שהם נראים. מצד אחד, אנחנו יודעים שהם מרגישים רגשות אחד כלפי השניה, ואנחנו מקבלים פרקים יקרים הרגשי ביניהם (העונה הרביעית הייתה חגיגה אחת גדולה). מצד שני, עובד זמן רב מבלי שנשמע מילה בנידון, והכותבים אף ניסו מספר פעמים לסגור את הקשר באופן סופי (הפרק של השבוע האחרון, grace הוא הדוגמה הטובה ביותר לכך), אולם ללא הצלחה עד היום. מצד השחקנים אני יודעת להגיד מקריאת ראיונות שנערכו עם אמנדה טאפינג שהיא עצמה הרגישה כי העניין נסחב יותר מדי זמן והוא צריך להסתיים, שסם צריכה להשאיר את זה מאחוריה. ע"פ ההתבטאות האחרונה של מייקל שאנקס בנדון "הקוצי מוצי" שבסדרה, אני מבינה כי אף הוא אינו רואה את הקשר הרומנטי באור חיובי. השורה התחתונה היא שהקשר פשוט לא טופח לאורך הסדרה, ואף גרוע מכך - הצופים חוזרים ומקבלים מסרים סותרים בנדון. לכן התחושה אשר קיבלת מצפייה בפרקים עד כה נכונה בבסיסה - העניין אכן צולע. אולם אם מחפשים מספיק עמוק, אפשר לראות הרבה מעבר למה שנאמר, או לא נאמר, וזה מה שניסיתי להביא במאמר שלי. מעבר לדוגמאות אשר הבאתי במאמר, ישנן עוד נקודות רבות אשר לא נגעתי בהן (המבטים והחיוכים הקטנים שסם שולחת לעבר ג'ק, הנסיונות החוזרים ונשנים שלו לגרום לה לבוא איתו לדוג)... הכל נמצא שם, השאלה היא עד כמה מתאמצים לחפש

למעלה