שאלה טיפשה??

ariane

New member
שאלה טיפשה??

אני לא יודעת אם זאת שאלה טפשה אבל נתקלתי בשאלה שאין לי את התשובה. עדן ישנה במטת תינוק(עד כאן הכל בסדר) והיא עדיין בשלב הכי גבוע. אני פשוט לא יודעת מתי כדאי להוריד את המיטה. בגן התינוקות ישנים למטה לגמרי. האמר היא שאני לא ממהר לשנות את המצב כי אני די נמוכה וגם עם השלב הגבוה קצת קשה לי לשים את עדן במיטה כשהיא רדומה. אני מאמינה שיש גיל מומלץ מבחינת מטיחותי שכדאי להנמיך את המיטה. מה הוא??? תודה לבעלות נסיון נ.ב. היום הורדתי לעדן את המקומון כי הבנתי שזה כבר מפריע לה. בגן היא בלי אז לא יקרא כלום אם אני מורידה בבית(לא?). בכל זאת היה כתוב על הקובסא שזה עד גיל חצי שנה. אז זה בסדר.

טאניוש

New member
תשובה ../images/Emo13.gif

היא נאמדת על הברכיים לפחות? היא מתיישבת במיטה? מנסה? אם לא אז אתם יכולים להשאיר גבוה בנתיים. אם כן אז צריך להוריד. בגן זה נמוך כי לא מתואם לעדן, פשוט לכולם זה נמוך. מיקומון לא היה לי אף פעם, אין לי מושג מתי מורידים...

נוריה

New member
בכלל לא שאלה טפשית! שאלה חשובה

מאד מאד! את המיטה מנמיכים כשהתינוק נעמד. ברגע שאת רואה שהיא מראה נכונות להעמד (וזה קורה פתאום... אז חשוב שבמעון יעדכנו אותך) מיד תנמיכי את המיטה! אין ספק שזה לא נוח לנמוכים אבל את יכולה לשים לך שרפרף קטן ליד המיטה שלה כדי שיהיה לך נוח להניח אותה שם.

ariane

New member
תודה ועוד שאלה:

תודה על התשובות, עדן לא בכיוון בכלל לעבוד(=>אוף הצינון הזה-לעמוד), לא בכיוון לזחול בכלל... קצת מתחיל להדיג אותי האמת.... שאלה השניה שלי היא: עדן חולה והאף שלה ממש סתום. טיפותאף כבר לא עוזרות כל כך. אני יודעת שיש את המכשיר הקטן הזה להוציא את כל הז'יפה מהאף של התינוקות(שלפוחית כזו) אבל שמעתי פעם שזה לא בריא להשתמש בזה. אתן משתמשות בזה? יש בעיה להשתמש בזה? זה באמת עוזר? יש לציין שבעין האף של עדן נראה בסדר ורק כשהיא נושמת שומעים את הנגריה שם. יש דרך אחרת לפתוח לה את האף??

סינטה1

New member
ראיתי שענו לך לגבי המיטה...

לגבי המשאבה - אנחנו קנינו אבל זה נראה לי קצת כמו מכשיר עינויים. שיטה הרבה יות טובה להוציא את הנזלת - לקחת מים חמים על קצות האצבעות שלך ולהעביר לעדן על האף מלמעלה ללמטה - כך את ממש סוחטת לה את הנזלת החוצה. וגם כדאי מאוד לקנות מכשיר אדים קרים - הדבר היחיד שמאפשר לנו לישון כשרות מנוזלת.

נוריה

New member
אריאני

לגבי ההתפתחות "המדאיגה" - כשילד חולה - אין מצב שהוא יתקדם מבחינה התפתחותית כי כל המשאבים שלו מוקדשים להתאוששות (גם אם זה "רק" צינון). רק אחרי שהיא תרגיש טוב יהיה לה כח להמשיך ולהקדיש מאמצים לחיזוק הגו העליון ולדהור על 6 ולהתחיל זחילה והתישבות. בנתיים, כל עוד זה לא קורה, את לא צריכה להוריד את המיטה! מעבר לכך, אל תשכחי ששינית לה מסגרת כעת וגם זה גורם לסטטיות זמנית - אחרי שהיא תרגיש אמון ורגיעה ובטחון במקום החדש (=המעון), היא תתחיל לרוץ קדימה. אגב, בבית ההורים מרימים כל הזמן על הידיים, ובמעון אין מצב כזה כי יש הרבה ילדים ואז אין ברירה לתינוק אלא - להתפתח. ולגבי הפומפה של האף - לנו יש כזה אבל ממש לעיתים נדירות אני משתמשת כשאני רואה ששחר ממש במצוקה ולא מצליח לאכול ולנשום והוא סתום לחלוטין. אבל זה נדיר. עצם הוצאת הנזלת איננה פעולה כייפית במיוחד אבל אין ספק שהיא עושה את העבודה. זה משהו מאד נקודתי ולא עובד לטווח ארוך . כלומר אם לפני הנקה או באמצע הלילה עדן מתעוררת כולה סתומה מנזלת , אפשר אולי קצת כדי להקל עליה.

למעלה