שאלה חשמלית

charlila

New member
שאלה חשמלית

שלום לכולם! נכנסתי לפורום לבקש עזרה: מישהו יכול להזכיר לי את הנוסחה לחישוב העצמה (הכח?) וההספק (המתח?) או איך שהדברים האלה לא נקראים בחיבור בטור ובחיבור בשורה של סוללות (או מקורות אנרגיה אחרים?) (זה פיסיקה, תורת החשמל.*) ציינו-נא מה פירוש כל אות בנוסחה - למדתי את זה לפני זליון שנים ואני לא זוכרת את הקודים (מפאת גילי המתקדם) חן-חן! תודה!
 

MajorGad

New member
תשובה

הנוסחא ההתחלתית של כל המקצוע הזה: V=IR כאשר V זה מתח I זה זרם וR זה התנגדות. החיבורים: חיבור טורי: כל "רגל" של נגד מחוברת לנגד אחר או למקור המתח. חיבור מקבילי: כל שתי "רגליים" של נגד מחוברות לשתי "רגליים" של נגד אחר. ההתנגדות השקולה: בחיבור מקבילי, סכום הופכיי התנגדויות הנגדים שווה להופכי של ההתנגדות השקולה. כלומר: Rt^-1=R1^-1+R2^-1+R3^-1+...+Rn^-1 בחיבור טורי, סכום התנגדויות הנגדים שווה להתנגדות השקולה. כלומר: Rt=R1+R2+R3+...+Rn תכונות החיבורים: התכונות של חיבור מקבילי: המתח הכללי שווה למתח על כל נגד הזרם הכללי שווה לסכום הזרמים על כל נגד התכונות של חיבור טורי: הזרם הכללי שווה לזרם על כל נגד המתח הכללי שווה לסכום המתחים על כל נגד חישוב הספק: P=IV=I²R=V²/R
 

MajorGad

New member
תיקון קטן

בחיבור טורי: המתח הכללי שווה לסכום המתחים על כל הנגדים. בחיבור מקבילי: הזרם הכללי שווה לסכום הזרמים על כל הנגדים.
 

atheist22

New member
חיבור סוללות בטור

קודם כל, אסור לחבר סוללות במקביל. תמיד יהיו הבדלי מתח קטנים בין סוללה לסוללה. לכן הן יזרימו זרם אחת דרך השנייה ויהרסו. כאשר מחברים סוללות בטור, המתח הכולל יהיה סכום המתחים של כל הסוללות.
 

atheist22

New member
וכמובן

כאשר את מחברת סוללות בטור, את תמיד צריכה לחבר את הפלוס של הסוללה למינוס של הסוללה הבאה. כך המתחים יתחברו ולא יופחתו.
 

charlila

New member
חן-חן!

If a thousand philosophers will sit for a thousand years...they will produce more boredom then doom himself, not to mention the squer number of qants existing!!.
 
למעלה