שאלה חשובה!

שאלה חשובה!

היי תקשיבו בקרוב עומד להיפתח באזור שאני גר בו חוג טיסנאות, ואני רוצה להצטרף, אז צריך טיסן. מה עדיף - מסוק או מטוס? וכמה זה אמור לעלות? מה היתרונות של כל אחד מהם? תודה לעונים.

A B N

New member
תשובה

טיסן ומסוק זה שני עולמות שונים. שאלה של "מה עדיף"\"יתרונות של כל אחד" היא לא רלוונטית כי כל אחד מעדיף משהו אחר. בשביל להחליט אתה מוזמן לחפש סירטונים של טיסנים ומסוקים שעושים תרגילים, ולהחליט מה יותר מושך אותך. אתה גם יכול להגיע לשטח ההטסה ולראות את הכלים בפעולה ולראות מה אתה יותר אוהב. כמה זה אמור לעלות? - עלות התחלה לטיסן כולל הכל (גם ארגז הטסה) עולה בסביבות 2100 שקלים. - עלות התחלה למסוק איני יודע מכיוון שאף פעם לא התעסקתי בזה. אני משער שמכיוון שהעסק שמה יותר יקר אז זה יעלה לך בסביבות 3500-4000 שקלים (שוב, זו רק הערכה גסה שלי). ד"א, אתה מוזמן להשתמש בקישורים של הפורום, יש שמה הרבה דברים שיעזרו לך להתחיל עם רגל ימין. בהצלחה!

mol3

New member
עלות התחלתית של מסוק

כ- 5,500 ש"ח, למסוק 30. אותם מסוקים שמתפרסמים באיזור 4,000 ש"ח אינם כוללים ג'יירו שומר זנב (תוספת מינימאלית של כ- 650 ש"ח). יש לקחת בחשבון ארגז הטסה והרבה כלים. בקיצור, מהר מאד מגיעים ל- 5,500 וזה למסוק 30 בסיסי. לגבי לימוד ההטסה. בטיסנים מיד מתחילים להטיס (יותר טוב, פחות טוב, אבל להטיס). במסוקים לוקח הרבה זמן להפרד משלב הריחוף ולהטיס ממש (לא שלרחף זה לא להטיס, אבל בכל זאת...). כך שלראות ביצועי מטיסי מסוקים מנוסים, לא ירמוז לך יותר מדי על מה שצפוי לך. אם אתה לא דלוק בצורה משמעותית על נושא המסוקים, מומלץ להתחיל מטיסן.

למעלה