שאלה חשובה.....

ניקולי

New member
שאלה חשובה.....

במה היה העולם משתנה לו יכולתם לחולל שינוי אמיתי באירוע היסטורי כלשהו? באיזו מידה אתם בטוחים שלטווח ארוך התוצאות תהיינה חיוביות?? ועוד שאלה.... עד כמה אתם מושפעים ממראהו החיצוני של אדם? במה ישתנו חייכם אם יקרה דבר מה שיעשה אתכם הרבה פחות מושכים משהינכם כיום?

GALI02

New member
היי ניקול

קודם כל מה נשמע? בקשר לשאלה הראשונה- אני לא רוצה להיכנס לפוליטיקה ובלי כוונה לפגוע באנשים. אבל אם נתעלם שנייה מפוליטיקה אז נראה לי שהייתי מבטלת את כל הדתות ומאחדת את כל האנשים בעולם לדת אחת גדולה . אולי זה לא בר ביצוע כי בסופו של דבר לא כל האנשים בעולם דומים זה לזה ומאמינים באותן אמונות. אבל אני חושבת שיש אמונות שמשותפות לכולם. כל הפילוג הזה והקטלוג הביאו להרבה מלחמות ובעיות לאורך ההסטורייה. בקשר לשאלה השנייה שלך נראה לי שאני מושפעת לפעמים הרבה יותר מדי ממראה חיצוני ואני לא אצטדק ואגיד שלא. אני לא חושבת שהחיים שלי היו משתנים יותר מדי אם הייתי נראית אחרת כי אני טיפוס שתמיד אמצא פגמים בעצמי בלי קשר בכלל לאיך שאני באמת נראית. ואולי פה הבעייה: לאהוב את עצמך בלי קשר לגורם חיצוני כלשהו. הלוואי שהייתי יכולה לסגל לחלוטין את ההשקפה הזאת. חתיכת מגילה יצאה לי, מצטערת שיהיה לך ולכולם לילה טוב גילי

ניקולי

New member
מה פתאום מגילה??

נשמה שלי ענית כמו שצריך...את יודעת לגבי השאלה הראשונה..נכון מאוד אני מסכימה איתך ברוב הדברים. אם כולנו היינו בדת אחת אולי דברים היו משתנים לפחות לנו לעם היהודי..לעם ישראל..אך לצערי אני לא רואה דבר כזה באופק הקרוב. לגבי השאלה השניה.. לצערי זה דבר נכון ולגיטימי..אבל..בסופו של דבר חיים עם האופי ולא עם היופי.. ותחשבי על זה לילה טוב ניקול*

GALI02

New member
אחרי מחשבה מעמיקה../images/Emo22.gif

הגעתי למסקנה שגם אם כולנו נהיה תחת דת אחת אז כבר נמצא נושא אחר להאבק עליו.ככה שזה די חסר סיכוי. גם תראי כמה מעמדות ותתי קבוצות יש בתוך הדת היהודית( או בכלל בתוך כל דת) ובתוך החברה הישראלית ובקשר למה שאמרת על אופי/יופי. את צודקת בסוף זה מה שנשאר אחרי 20 30 שנה. ועצוב לחשוב שמפספסים ככה אנשים טובים על בסיס כזה שטחי. גילי

sidi

New member
תשובות

1. לא הייתי מחולל שינוי הסטורי, כי איזה שינוי הסטורי שלא נעשה זה לא משנה בסוף נחזור לאותה נקודה רק בדרך אחרת. אם הייתי יכול הייתי משנה את אופי האדם. מכיוון שאופי האדם הוא להלחם לצבור כח ולשלוט. 2. אם מדובר על סתם אדם ברחוב, אז מהבחינה הזאת אני אדם שרואה בד"כ את כולם שווים ולא משנה לי כל כך המראה, למרות שזה יהיה שקר לומר שזה לא משפיע עליי כלל ויכולים להיות מקרים שאני כן יהיה מושפע. סידיייי

sidi

New member
שכחתי

אני חושב שחיי ישתנו מאוד אם חלילה יקרה דבר שיעשה אותי פחות מושך.

למעלה