שאלה חשובה

גלירון1

New member
שאלה חשובה

האם בהחלטה לגבי שיטת הטיפול, רמת התפקוד הינו קריטריון משמעותי? כלומר האם לילד עם תפקוד טוב באופן יחסי ( יכולת חיקוי, קשר עין סביר וכו' ) תהיה עדיפה שיטה אחת על פני השנייה? מה דעתכם?

גם, אבל לא רק.

זאת אומרת אנחנו לא מחליטים על גישה טיפולית לפי רמת תפקוד. אנחנו מחליטים על גישה טיפולית לפי הצורה בה הילד מתנהל, האופי שלו, הקשיים שלו מול היכולות שלו וכמובן היכולת של המשפחה להתחבר ולהאמין באותה הגישה. ובנוסף- בכל גישה השאלה היא מה היעדים שאנחנו מציבים לנו שאותם אנחנו רוצים להקנות לילד, באלו תחומים אנחנו רוצים לתמוך ולהשתפר, ומהן היכולות עליהן אנחנו יכולים להישען. אם נעשה את זה בקיצור- לא בהכרח ילד עם יכולות גבוהות תותאם לו גישה אחת ועם קשיים יותר נרחבים אחרת. זה לא נכון שגישה התנהגותית תואמת ילדים בעלי קשיים יותר נרחבים. זה לא נכון להיצמד לגישה אחת אם אחרי תקופת עבודה לא רואים כל שינוי. זה לא נכון לקבוע באופן שרירותי גישה או דרך עבודה אלא להתאים אותה לילד ולמשפחה. מקוה שעזרתי, רונית ולגרין קלינאית תקשורת

גלירון1

New member
תודה רונית, בהחלט עזרת ותרשי לי...

עוד שאלה. ציינת 'פרמטרים' כמו: אופי וקושי מול יכולת. האם תוכלי להרחיב בשני הפרמטרים לפי כל אחת מהשיטות. ושוב, תודה על ההכוונה החשובה.

הסביבה

עוד פרמטר שעל פיו מחליטים הוא הסביבה בה גדל הילד, ישנם הורים/ משפחות שקשה להם להתמודד עם יישום גישה טיפולית אחת ו/ או מתחברים באופן אינטואיטיבי לגישה טיפולית אחרת. המשפחה היא זו שחיה עם הילד, מגדלת אותו, תומכת בו ונמצאת איתו רוב שעות היום וכל שעות הפנאי שלו. חשוב מאוד שהמשפחה תאמין ברציונל הטיפולי של הגישה בה היא בחרה. גילי

הי גלירון,

אני אשתדל, הבעיה שדי קשה לפשט לתיאוריה יבשה ווירטואלית החלטות שעושים בעקבות מערך שלם של גורמים והתנהגויות. וכאמור אין נוסחה יבשה שיכולה לעזור לנו להכניס נתונים ולצאת עם גישה מומלצת. לגבי אשיות הילד- יש ילדים שהולכים לאבוד בעבודה רגשית וזורמת ומאד זקוקים לסביבה סגורה, מובנית, מתוכננת ועקבית. יש ילדים שסביבה מובנית מכעיסה אותם וגורמת להם תסכול, וסביבה פתוחה יותר פותחת אותם ללמידה. את מה שאמרתי עכשיו את יכולה להכליל גם לגבי ההורים. לגבי קשיים- השאלה מה את מעונינת ללמד, באלו נושאים לתמוך. אם את רוצה להרחיב משחק סמבולי, הייתי הולכת לעבודה פתוחה יותר. אם את רוצה להרחיב אוצר מילים ויכולת דקדוקית ותחבירית הייתי הולכת לעבודה מובנית יותר. אם את רוצה לעשות הכללה לנלמד בגישה ההתנהגותית הייתי פונה לגישה פתוחה יותר.. אם את רוצה לעבוד על הבנה, מילוי ומתן הוראות הייתי פועלת מובנה יותר. בקיצור- פלוסים לכל גישה אבל צריך לברור בצורה זהירה מול הילד, קשייו, ומשפחתו. ואגב- בלי להיכנס ויכוחים על גישה ושיטה- בהחלט יש מצב שאותו הילד יעבוד בגישה מסויימת בזמן מסויים ולאחר תקופה והשגת מטרות היעדים ישתנו ואיתם ההמלצה לגבי הגישה. רונית ולגרין קלינאית תקשורת

למעלה