שאלה חשובה ...!

AFRICA

New member
שאלה חשובה ...!

יש לי גולף שנת 95 1800 סמ"ק גיר רגיל 90 כ"ס ... כן עגלה אבל בונבונית .. אני רוצה "לשפר" אותה כי מגיע לה יותר .. השאלה שלי היא , אם אני אחליף לה צ´יפ זה אפקטיבי לרכב כזה ? בסדנאת שיפורים אומרים שזה מוסיף בערך 10 כ"ס ומפחית בצריכת הדלק ... חשבתי גם על להחליף את הדוד ולהוריד את הממיר הקטליתי (כתבתי נכון?) ... גם זה , האם זה אפקטיבי לגולף 1800 סמ"ק ב 90 כ"ס כשהיא בסטנדרט . השאתה היותר חשובה היא , אם הצ´יפ החדש או הדוד יכולים לגרום נזק כלשהוא לרכב . אני יכול להתקל בבעיות במוסך המרכזי בעת טיפול ברכב ?. בגלל שזה שיפור ולא מקורי סטנדרטי ? הייתי רוצה תשובות מכאן ולא מסדנאת השיפורים , אתם מבינים עניין וגם בצד נטראלי . תודה , אלון

Alfa156 GTA

New member
אז ככה

בקשר לשינויים, אם הם יותקנו בצורה מקצועית אז נזק הם לא יעשו (חוץ מבלאי מואץ). השינויים שהזכרת הם מינורים וחוץ מרעש אגרסיבי יותר, לא תרגיש בההבדל (אולי הרעש ישכנע אותך שהרכב יותר חזק אך השינוי מ90 כ"ס לא ישנה משהו משמעותית, אולי תגרד את ה100 כ"ס), מה שהמכונים אומרים זה הגזמה ואין להם שום דרך למדוד את זה בוודאות. תשקול שנית, ב3000 ש"ח שהשיפור (יש לציין האוניברסלי יעלה לך) תמכור תוסיף לרכב טוב יותר נקודה. הרכב שנת 95, ממש לא מענין את הסוכנות/יבואן/מוסך מורשה, מה השינויים שהוא עבר (מכיוון הרכב כבר לא באחריות) Alfa156 GTA שלא מחבב כל כך גולפים (גם משופרים...)

itzik93

New member
כמה דברים:

1. אני לא ממליץ לך לשפר את הרכב הנ"ל. אם חפצת ברכב ספורטיבי, מכור את הגולף וקנה משהו בעל פוטנציאל שיפורים. 2. ע"מ לשפר את ביצועי המנוע יש לגעת במספר נקודות ולא רק באחת מהן, לכן יש לשלב החלפת פילטר אויר, הורדת הממיר הקטליטי, החלפת סעפת פליטה (אגזוז) ושינוי בצ´יפ - כל אלו ביחד יגרמו לשיפור די משמעותי בעוצמת המנוע. 3. תמיד אבל תמיד כח = דלק. אין מצב שתשפר את הרכב ותצרוכת הדלק תרד (תשתפר הכוונה, או לפי דבריך "מפחית בתצרוכת הדלק"). מקווה שעזרתי ולו במעט. איציק

AFRICA

New member
לא החלטי כל כך ...!

נכון , הגולף הספציפית הזו לא ספורטיבית עם יתר פוטנציאל לשיפורים ... השאלה היא אם זה השינוי יהיה מורגש בכח הנסיעה . ברור שאחרי השיפור סיוויק סטנדרתית חזקה מהגולף המשופרת (בדגם שלי) קצת קשה למכור עכשיו רכב , השוק ממש קשה , המצב במדינה משפיע על הכלכלה וגם על מכירת רכב , כבר ניסיתי , אמנם התייאשתי אחרי חודש אבל היה קשה לי להפרד ממנה . תודה על העצה שלכם , היה חשוב לי לקבל תשובות מפה ולא מסדנאת השיפורים . אולי ברכב הבא , שיפורים תמיד יהיו ... ד"א אלפא ... היתה לי אלפא 33 לפני כמה שנים טובות ... מאז היא כמו שהפירסומת אומרת "עוצרת את הדופק" שוב תודה !

למעלה