שאלה חשובה

שירה96

New member
שאלה חשובה

בנות יקרות שלום (שוב), כפי שאתן יודעות אני עומדת לפני ניתוח, כאשר איבחנו לי את האנדומטריומה , איבחנו אותה רק עפ"י בדיקת US (דופלר) ובדיקות דם CA125 ומרקרים או איך שלא קוראים לזה... השאלה שלי היא האם כדי לאבחן אנדומטריומה צריך בהכרח לבצע לפרסקופיה אבחנתית או שניתן עפ"י הבדיקות שציינתי למעלה לאבחן זאת?? יש לציין שכאשר הגעתי לסוריאנו הוא עבר על כל הבדיקות הרפואיות שעברתי כולל מכתבים מרופאים נוספים שביקרתי אצלם לפניו ותיאור מצבי וכתב במכתב המלצה לניתוח שהופנה לקופ"ח שלי : "חשד לאנדומטריוזיס"...לדעתו זו ציסטת אנדו'... סוריאנו לא המליץ על לפרסקופיה אבחנתית (לפי מה שהבנתי בלפרסוקפיה אבחנתית ניתן לדעת בדיוק איזה סוג הציסטה), מישהי יודעת אולי עד כמה דבר כזה הכרחי???? תודה, שירה

גל 4

New member
היי שירה יקרה,

לשאלתך, האבחנה הסופית והאבסולוטית לגבי אנדו' הינה לפרוסקופיה. המרקרים והסימפטומים הקליניים מהווים אבחנה חלקית. לגבי סוג הציסטה - מדובר באבחנה שבין ציסטת שוקולד (ציסטה מלאה בדם) המאפיינת אנדו' או ציסטה שקיפה. בעקרון ניתן לראות באולטראסאונד אם הציסטה עכורה או שקיפה אך זו אינה דיאגנוזה סופית של אנדו'. האם את שואלת אם לגשת לניתוח או לא? בסופו של דבר הכל תלוי במצבך ובאיכות החיים שלך - האם את סובלת מאוד? האם בכוונתך להיכנס להריון? להתחיל טיפולי הפרייה? האם את בדיכוי? וכו'. אינני יודעת מספיק על מצבך בכדי לייעץ לך אבל חשוב מאוד שתעשי החלטה לגבי ניתוח לאחר שענית על כל השאלות הנ"ל וקיבלת את כל המידע הנחוץ לך על מנת לעשות החלטה. לפרוסקופיה מאפשרת את הזיהוי המוחלט של מוקדי אנדו' והדבקויות באזור האגן אך זהו ניתוח לכל דבר וחשוב לגשת לזה כשאת מודעת לכל הסיכונים ובמטרה לשפר איכות חייך ולהתכונן לבאות... דברי שוב עם ד"ר סוריאנו, שאלי את כל השאלות. אני מאחלת לך הצלחה ובריאות. אנחנו כאן אם תרצי עוד מידע ותמיכה.

היי שירה

אני מסכימה עם כל מילה של גל4. אבחנה של אנדו זה בלפרסקופיה. השאלות שגל4 מוסיפה יכולים בהחלט לעזור בלהגיע למסקנות ואז גם להחלטה. המון בהצלחה וכמו שגל4 אמרה אנחנו כאן.

למעלה