שאלה חשובה.....

אלעד9898

New member
שאלה חשובה.....

לוקח לי מלא זמן לענות על השלמות משפטים...... מה הדרך להיות יותר טוב בזה? (כמו אנלוגיות פשוט לתרגל המון?)

iritki

New member
לתרגל המון

אין מה לעשות דברים שדורשים ריכוז כמו הגיון והשמ"ש דורשים גם זמן

FuryUri

New member
אבל לא לשכוח לתרגל עם השיטות.

בס"ד. לתרגל סתם זה לא יעזור... אם אתה סתם קורא כל משפט ומשפט מהתחלה עד הסוף, ובהתחלה קורא את הכל בלי להציב משפט ראשוני כדי להבין מה הולך, תיקח ספר ותלמד שיטות. כרגע אין לי זמן לתת שיטות, כי אני צריך לשירותים

a p p l e m a n

New member
ככה:

תפשט משפט מורכב למשפט יותר פשוט. (למרות שאת זה אני פחות עושה) בהתחלה תבחר את התשובה הכי פשוט להצבה משהו כזה שאתה רואה שאין יותר מידי סיבוך ויחסים הפוכים. אחרי זה תציב ישר ותסתכל שזה מסתדר לך. טכניקה חשובה זה "חיזוי הסוף" שזה אומר שתנסה תמיד לדמיין מה יהיה כתוב במשבצת הבאה לפני שאתה מגיע אליה וככה תוכל לפסול מהר תשובות מיותרות. ועוד דבר חשוב לשים לב לכל המילות קישור אם זה יחס הפוך או ישר. הסברים נחמדים על הנושא יש בספר מילולי של יואל גבע בתחילת התשובות.

FuryUri

New member
זה טיפשי.

בס"ד. וזה אפילו לא עוזר, אלא הורס. במקום לעבוד כמו שצריך ולתרגל את זה ולהשתפר את זה, עושים טעויות ומתרגלים אותם, ואז גם אם מחליטים להפסיק לעשות את המעשה הטיפשי הזה, נגמרו התרגילים(לא תקנה ספר שלם בשביל נושא אחד...) וגם אם לא נגמרו, הטעויות כבר טמועות בך.

מסכים

אין שום סיבה לתרגל שיטה לא נכונה. אני בד"כ מציב את התשובה שנראית לי הכי פשוטה, ומתחיל לפסול תשובות. כשנשארו לך 2-3 תשובות שלא פסלת בהצבה ראשונית, אתה פשוט מתחיל להשוות את המילה הראשונה בתשובה X למילה הראשונה בתשובה Y, המילה השניה ב-X לשניה ב-Y וכו'. עם השיטה הזו אני עומד בזמנים ותמיד משיג לפחות 9 מ-10 בהשלמות כך שנראה לי שהשיטה בסדר.

למעלה