שאלה חשובה

OLYMPIAKOS8

New member
שאלה חשובה

לגבי מישהי מסוימת ממשפחתי הבן שלה לא מצליח במשהו מסוים, שאני הצלחתי בו ב"ה שכשהיא מדברת איתי על זה, אני קולט את הקנאה הרעה שיוצאת ממנה ואפילו היא אמרה לי שאני הצלחתי בגלל "נס" ופוקס . כאשר אני לא נמצא במקום המסוים, אני בטוח ששמי מוזכר בשיחות בתור אחד שהצליח ואיך הצלחתי . אותה אישה ידועה במשפחה כרכלנית, אז אני בטוח שהיא מדברת עליי מאחורי גבי . אני פוחד שיעשו לי עין הרע ומנחוס . אני עונד שרשרת חמסה מזהב הגנה מעין הרע . שאלתי לרב ולשאר צדיקי הפורום, האם כאשר מדברים עליי כביכול מאחורי גבי- זה יכול להשפיע עליי ? מה אני יכול לעשות כנגד עין הרע של אותה אישה ? איך אפשר להיזהר מזה ? אשמח לתגובות . כל טוב . היו שלום .

אופירA

New member
מנהל
זה יכול להשפיע עליך

ידוע שהלשון הרע פוגע בשלושה: במדבר, בשומע, ובמי שמדברים עליו. מה שאתה יכול לעשות זה: א. לא לפחד מלשון הרע ומעין הרע. אם אתה חושב מחשבות טובות על זולתך, כולל זה שמדבר עליך לשון הרע, ומלמד עליו זכות, אתה מבטל כל השפעה רעה. מי ששלם עם עצמו אינו חושש להשפעות רעות של זולתו. ב. להימנע מלתאר בפני אשה כזו את הצלחותיך, להסכים איתה שמדובר בנס ובפוקס. להדגיש בפניה (ולעצמך) ששום הצלחה אינה פונקציה של הכישורים וה"מוצלחות" של הבן אדם. שהצלחה אמיתית אינה מה שהחברה מחשיבה כהצלחה, אלא מה שהקב"ה מחשיב. ללמוד להכיר בעומק ליבך, שכל מה שאדם מצליח בחייו זה מתנה מוחלטת מהקב"ה ואינה פונקציה של השתדלותו, כוחות שהוא המציא ולא הקב"ה נתן לו, וכדומה... אפילו לנשום אדם לא מצליח בכוחות עצמו... הקב"ה מחיה אותו בכל רגע ורגע. המחשבות שלו זה מהחומרים הכימיים שהקב"ה סיפק למוח שלו, וחסר קטן ישבש לו את כל המחשבות וההרגשות... כל ההצלחות שלנו הן הזדמנויות חיים מהקב"ה. הצלחה היא פונקציה של הגדרה חברתית. למשל, אדם שמצליח בלימודי כפירה, ובהמשך חייו הוא מנהל חשוב בחברה גדולה, וכחלק בלתי נפרד מתפקידו הוא צריך לדרוס בצורה זו או אחרת אנשים, או לפחות להחליש אותם (זו הדרך היחידה להצלחה כלכלית של עסקים גדולים...) נחשב אדם כושל במיוחד בחברה חרדית או בחברה טבעונית וכו'... אדם שיש לו כישרון מסויים שלאחר אין - קיבל מתנה מהקב"ה וצריך לדעת להגיד עליה תודה. בכלל, ההתאוות של האחר לכישרון שלו היא פונקציה של התייחסות שלו (כי לא כל אחד מתאווה להצלחה הזו ויקנא בך), ולכן גם אתה יכול להתייחס לדברים בצורה שונה, ובכך להפיס את דעתה של המקנאת.

OLYMPIAKOS8

New member
תודה לך צדיק על התשובה

ואני מסכים ב100% עם מה שכתבת. הכל בידי הקב"ה, והוא זה שמחליט . הרבה בריאות, וכל טוב .

TheNightcrawler

New member
אני מסכימה עם מה

שאופירה כתבה,ואני רוצה להוסיף שאולי עדיף בכלל לא להרבות עם אותה האישה בשיחה מלכתחילה.

למעלה