שאלה חשובה !!!!!!!!!!

שאלה חשובה !!!!!!!!!!

אני עומד לקנות תפילין חדש, כולל ציצית ולכן הגעתי לבעייה שאני לא יודע איזה סוגים תפילין יש ומה מומלץ לי לקנות... אני רק יודע שיש תפילין בהמה דקה וגסה....שאת זה אני לא כ"כ בקיא לעומק.... לכן, אני מאוד אשמח שמישהו שדי בקיא בתפילין יוכל לעזור לי ולהתייעץ מה כדאי לי לקנות בתודה, שי-מאיר

mgb

New member
רכישת תפילין

בס"ד ערב טוב ! ראשית אשריך על הרגע הגדול בו תתחיל אי"ה להניח תפילין! לגבי סוגי תפילין כמעט אין בנמצא אפשרות להשיג תפילין מעור בהמה דקה; רובם ככולם של התפילין היום מיוצרים מבהמה גסה. דבר נוסף שיש לתת את הדעת הם הפרשיות - יש לכל יהודי לרכוש פרשיות הכתובות בנוסח עדתו אשכנזי או ספרדי.. כמו כן יש לדעת שישנם מחירים שונים הן לגבי הבתים עצמם (הקופסאות השחורות) והן לגבי הפרשיות הנמצאות בתוך הבתים. למרות שלא קל לי לאמר זאת ערכם ההלכתי של התפילין נגזר ממחירם, כך שככל שהתפילין יקרות יותר הן יותרמהודרות. שים לב: אין זה אומר (בהכרח)שאם המחיר נמוך הן פסולות, מדובר על הידור. אבל מחיר שנע בין 100 ל-250 דולאר יש לחשוש לכשרותם ולא (רק) להידורם! תפילין עולות (כולל הבתים ובתוכם הפרשיות) בין 300 ל-800 דולאר. בברכה ובהצלחה מגב

המלצה ....

אם אתה מירושלים או אם תוכל בקלות להגיע לירושלים אני ממליץ לך להכנס בחנות בשם "הסופר" ברחוב שטראס (לא רחוק מבית החולים ביקור חולים). בעל החנות הוא מהמומחים הגדולים בסת"ם והוא איש ישר ויקר מאוד. יש לו צוות של עובדים מאוד מסורים ויוכלו להסביר לך את הכל מ"א-עד-ת". וד"א, יש לו גם מלאי שתפילין מעור של בהמה דקה.

תודה רבה על התגובות!!!

אני מאוד מודה לכם.... למוטי עם שתי נקודות: אני אומנם לא גר בירושלים אבל המליצו לי פעמים רבות לקנות מירושלים ואני תושב הצפון ויש מקום בעיר שהם אנשים נאמנים והם מפיצים את התפילין+ציצית ברחבי הארץ (לפי ממה ששמעתי מחבר קרוב) ואני מודה לך שוב. לאדוני הרב: אני מתפלל כבר שנים ולכן הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לקנות חדש כי אני מרגיש צורך להתחזק בדת ולפי המלצתך, קניתי ספר קיצור שולחן ארוך השלם ובקרוב מזמין 48 חוברות מהדורת כיס ברטנורא של משניות קהתי שזה גם מתוך המלצה ממך. אני מודה לך על ההסברים הברורים והעזרה שאתה משתדל לעזור לי בכל זמן ובכל עת. לפי דברייך, עדיף לקנות תפילין מסוג בהמה גסה ולצורך הידור אין לי סיבה להתקמצן ומוכן לשלם 400 דולר, לא כולל ציצית.

למעלה