שאלה חשובה..

MorS22

New member
שאלה חשובה..

אני אמור לגשת במועד הקרוב לבחינה,אבל רק עכשיו "נזכרתי" או יותר נכון הבנתי שאפשר לקבל הקלות (יש לי 25 תוספת זמן מתקופת ביצפר) השאלה אם כדאי לדחות את הפסיכומטרי בשביל הסיכוי שיאושר לי איזו שהיא הקלה ואני יוכל לגשת במועד דצמבר. מישהו מכיר אדם שקיבל הקלות ,איך בנויה הבחינה ומה בדיוק "הרף " שממנו מקבלים הקלות תודה

ליטן א

New member
תברר מול המרכז הארצי

אם יתברר שתקבל את ההקלות - אבל בשביל זה תצטרך לדחות את המבחן, אני אומר שתלך על זה. כמובן, שאתה צריך להתייחס לאלף שיקולים אישיים שלך (אם אתה עובד, איך זה יפגע לך בעבודה וכן הלאה) אבל, הרי ידוע שאם, באופן תיאורטי, תוכל להיבחן כשעה לכל פרק במקום 25 דקות, רוב הסיכויים שתפתור את כל השאלות נכון (או כמעט את כולן). אז נכון שלא תקבל שעה, אבל עוד 5-8 או אולי אפילו 10 דקות (אני לא יודע כמה מוסיפים בהקלות), יתנו לך מספיק זמן לנשום ולעשות את המבחן כמו שצריך, עם ציון גבוה יותר..

c o p d

New member
לפי מה שאני יודע

המרכז הארצי לרוב אינו מתייחס להקלות כמעט אף פעם,אפילו שהיו אצל אדם כולשהו הקלות כאלה ואחרות בבית הספר . אך למעטי ברי מזל שבכל זאת לאחר סינונים מקבלים הקלות, לרוב הם מתבטאות בהורדת פרק כולשהו או חלק מפרק כולשהו ועל כן הזמן שתקבל מתקזז איתו שמסקנה שבמקרה הכי טוב תוכל לקבל פחות שאלות במחן אך על כל שאלה גם תקבל פחות זמן לפתור את שאר הבחינה. מקווה שעזרתי לך ובככל ממליץ לך לפנות למרכז הארצי!

shalt5

New member
אני מכיר

לא בספיכומטרי, בביצפר התקנות של המרכז הארצי הן הרבה יותר מחמירות מאלה של בתי הספר, ודי בצדק אם אפשר לציין. זה די ברור שבשנים האחרונות כל העסק של הקלות בבחינות ובבגרויות הפך למזננה אחת גדולה בתיכונים וילדי שמנת מפונקים ועצלנים פתאום עובדים על כל העולם בעיניים עם תירוצים מגוכחים של דיסלקציה ודיסקלקוליה, כשהמצב האמיתי שונה בתכלית (דרך אגב: אני לא מתכוון כאן למקרים אמיתיים של קשיים בלמידה, ואין לי מושג מה המקרה הפרטי שלך, אבל אני יודע שהתופעה הכללית מנוצלת לרעה) לגבי המרכז הארצי - לרוב הם לא מאשרים, וגם אם יש לך אישורים מתקופת התיכון מפה עד הודעה חדשה - צריך לעשות בכל מקרה איבחון מחדש ע"י המרכז הארצי שלוקח בסביבות חודש

Pearle River

New member
טוב שנזכרת .. :/

עדיף לך לגשת עכשיו לדעתי ... גם דחייה עולה כסף ... לפי מיטב ידיעתי יש מועד אחד כזה בשנה והוא לא המועד הבא ... ככה שתנסה את מזלך (ואולי אף את הצלחתך) במועד הזה, ואם לא ילך, תכין את עצמך מסודר למועד הבא עם הקלות. גם לי הקלות ואני נגש באוקטובר. יהיה טוב.

Pearle River

New member
לצערי רק עכשיו נזכרתי בעוד דבר:

יש להם בחינות משלהם נדמה לי להקלות. לא מספיק להם ההקלות הבית ספריות. פרוצדורה דיי גדולה.

למעלה