שאלה חשובה!!

Fasz

New member
כאיש ליכוד, אני חושב ששינוי חשובה

חייבת לבוא איזושהי קונטרה, לש"ס, יהדות התורה והמפלגות הערביות, המעודדות בעיקר התעלקות פרזיטית על המעמד הבינוני. יהיה זה נחמד במידה ושיטת המשטר תשונה כליל, כך שלא יהיה עוד צורך במפלגות סקטוריאליות, אך כאשר הדבר אינו אפשרי בתקופה הקרובה-נוכחותה של שינוי, אכן חסרה. עדיף היה, לו כל האנשים אשר הצביעו למפלגתו של רפי איתן, ראש לק"ם לשעבר, היו מצביעים לשינוי. העניין הוא, שלקחתם את החרדים כאידיאולוגיה יחידה, ולא דיברתם על הסטודנטים, על המעמד הבינוני וכיו"ב, כך שכשאשר האדם הפשוט שמע על "שינוי", הוא חשב עליה כמפלגה בת אג'נדה יחידה ואנטי חרדית. גילוי נאות - אשתי הייתה חברת שינוי עד לפני עשור.

לפשז שלום

שינוי המשטר הוא דבר גרוע בבחירות אזוריות רק מועמד שקיבל את רוב הקולות נכנס ומה עם המפסיד גם אם קיבל 48 אחוז הקולות הלכו לאיבוד. אסור לעשות זאת בישראל השיטה הנוכחית הטובה ביותר על מנת שיהיו נציגים לשאר הדעות. אני מזדהה עם רוב האג'נדה של שינוי אולם הסיבה העיקרית שאני נמצא בה היא הפרדת דת מהמדינה

gershon17

New member
שינוי היתה נגד

אחרת לא הייתי מצביע לה פעמיים. בכל מקרה, עכשיו שינוי לא נגד או בעד שום דבר - אין אנשים, אין מי שיהיה בעד או נגד.

נכון אבל חוץ מזה אני מסכים עם שינוי

בנו' הבטחוני אני לא תמיד מסכים עם שינוי. אולם המפלגות שאני מזדהה אתן בנו' הבטחוני אני מאוד לא מזדהה אתן בנו' הכלכלי, בנוסף לכך שינוי היחידה שמייצגת את החילונים זה מחפה על הנו' הבטחוני

gershon17

New member
ברור שיש הבדל בין שינוי לליכוד

למשל, הליכוד קיים ושינוי לא. או שמי שנשאר בליכוד לא בגד בבוחריו ומי שפעם היה בכנסת מטעם שינוי דווקא כן - למשל בתמיכה בהתנתקות למרות התנגדות מפורשת לכך במהלך הבחירות, או סתם אי קיום אף אחת מההבטחות לבוחר. כלומר, ההבטחות שנתניהו קיים כשר אוצר בהחלט קוימו, אבל פרט לכך - אף לא הבטחה אחת קוימה. מישהו יודע מה עם הועדה שאמורה לדון בחוק טל? אה, שכחתי, הסיבה לאי קיום אף אחת מההבטחות לבוחר היא ששינוי המסכנה קיבלה רק 15 מנדטים, ועם 15 מנדטים אי אפשר לעשות כלום. ועכשיו מסתבר שאנשי שינוי המעולים זקוקים לעשור או שניים כדי להקים את מפלגתם מחדש. מה אתה חושב שיקרה כשמפלגת שינוי תקום מחדש? היא תקבל 80 מנדטים? ובמקרה המופלא שזה יקרה, אתה חושב שחוק טל יבוטל סוף סוף? די, מספיק. שינוי מתה. האנשים שבנו אותה כבר לא שם, כל מה שנשאר זה השם והצללית של רון לוונטל על הקיר.

לגרשון117 שלום

יש הבדל הליכוד לא קיים את הבטחותיו שרון הבטיח ממשלת אחדות ולא קיים ישר. בקשר למדינה פלסטינית הרי נאמר שיהיו ויתורים כואבים היו ח"כים שהתנגדו. שינוי קיימה את כל הבטחותיה לראשונה ממשלה ללא חרדים הרבה מפלגות הבטיחו ולא קיימו, משרד הדתות פורק ונעשה קיצוץ בתקציב החרדים. ראויי לציין שהייתה תק' שהיינו עם 14 מנדטים אבל זה לא העיקר. גם אם נקבל 2 או 3 מנדטים זה עדיף על כלום ונעשה הכל על מנת להשיג שיוויון

gershon17

New member
אתה יודע מה?

אתה תמשיך להאמין ששינוי קיימה את כל הבטחותיה לבוחר, ובתמורה אני ארשה לך להתפלא למה שינוי לא בכנסת, ולא מתכוונת בכלל לנסות להכנס לכנסת הבאה.

שינוי קיימה את כל הבטחותיה

שינוי תתמודד לכנסת הבאה ואני מקווה שתכנס. אם יש פשלות תזכור שרק אהוד רצאבי ואילן ליבוביץ הם חלק משינוי, כלומר תלנות על ח"כים לשעבר לא נחשבות ואין להן משמעות

למעלה