שאלה חשובה

MrJacKasS

New member
שאלה חשובה

אתמול קיבלתי דו"ח על חניה (אגב, דוח ראשון, תגידו מזל טוב), ואני רוצה לערער עליו. הסיבה לכך היא (תסתכלו בציור): אני המכונית האדומה, מדובר ברחוב דו סיטרי. זה רחוב שמאוד קשה למצוא בו חניה (נסעתי עם האוטו לעבודה..). יש גם מקומות חניה מסודרים בתשלום מדרכה כחול-לבן, אבל לא רציתי לשלם .. הגעתי מצד ימין , ובדיוק דווקא בצד שמאל מצאתי חניה .. מייד בלי לחשוב עשיתי פרסה וחניתי שמא מישהו יחטוף לי אותה .. אחרי כ-8 שעות שסימתי תעבודה אני רואה דוח ע"ס 100 שקל בגין חניה ללא תו חניה .. חזרתי היום לאותו רחוב ומסתבר שממש בתחילת הרחוב (זה רחוב של כ-300-400 מטר, ואני חניתי ממש בסופו), מופיע תמרור שאומר שצריך לשים תו חניה 1 בין השעות 5 בערב עד 7 בבוקר למחרת. עכשיו ..האם יש עילה לערעור? יש לציין שהמדרכה צבועה בלבן .. תודה.

רן88

New member
לא, אין שום עילה לערעור.

חנית בניגוד להוראות המצוינות בתחילת הרחוב, ולמעשה בניגוד לחוק. אתה צריך לקחת את זה על עצמך ולשלם את הקנס.

MrJacKasS

New member
אבל מעולם לא היה לי סיכוי

לראות את התמרור הזה, וכאמור זה רחוב די ארוך שכולו מלא במכוניות חונות. וגם לא שמתי לב בכלל שהמדרכה צבועה לבן, רק אחרי שבאתי לשם היום, ובתכלס אני בכלל לא אמור לדעת מה זה אומר "מדרכה לבנה" כי זה לא מופיע בלוח התמרורים. למה לא לשים כחול-לבן ולסגור עניין? מה מתקמצנים על הכחול?

רן88

New member
בזה אתה צודק

כלומר, בעניין הזה שלא יכולת לראות את התמרור כי הוא הוצב רק בצד אחד של הרחוב ואתה הגעת מהצד השני. מצד שני, אני בטוח שאתה גם מכיר את המשפט "אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש", מתאים בדיוק למקרה שלך. אתה כן יכול להתלונן לעיריה שהתמרור מוצב רק בצד אחד ושעליהם להציבו גם בצד השני.

lsd600

New member
נו..."לבן", לא מספיק לך?

לבן זה בד"כ ליד בתים או אזור תעשייתי שבו מקומות שמורים לכאלה עם תו חנייה!

8-AN

New member
בכפר סבא?

שם יש הרבה חלקים עם מדרכה צבועה בלבן. כל עירייה מחליטה על צביעה משלה, חלקן עושות כחול לבן חלקן רק לבן אני נתקלתי גם בירוק לבן(בטבריה ועוד כמה מקומות) וצהוב לבן לא זוכר איפה.... בכל מקרה, שלם ותגיד תודה שזה רק 100 שח ולא 250

MrJacKasS

New member
כן, רחוב ארבל

וגם יש עוד משו מוזר בדוח שכתוב בדגם הרכב: "לואין" ..ואני נוהג על ברלינגו (אבל מספר הרכב נכון).

8-AN

New member
היום אני שם....

איפה זה בדיוק היה אני יקפוץ לבדוק....אולי אני ימצא משו שיעזור אבל אני לא חושב שיצליח....אני רק פעם אחת הצלחתי לבטל דוח חניה (והיו הרבה חח)

MrJacKasS

New member
תשמע אני לא יודע מה איתך

אבל אני עובד קשה בשביל 100 שקל .. ואם משחקים אותה ראש קטן, אפשר להגיד שאין לי מושג מה הפירוש של מדרכה לבנה, כי פשוט מאוד זה לא מופיע בלוח התמרורים כמו שאר המדרכות .. אני עד לא מזמן חשבתי שדינה של מדרכה לבנה כדין מדרכה אפורה .. וחסכתי לך כבר עבודה, קפצתי היום לביקור שם והתמרור מופיע הרחק הרחק בהתחלת הרחוב ..

8-AN

New member
בכל מקרה אני באזור יותר מאוחר....

אממ ראש קטן-לא תופס בטח אם יש תמרור.... שמע טיפ שקיבלתי מאחת שעבדתי איתה..כל מקום שאתה חונה תעשה כאילו אתה חונה בת"א... מה זה אומר? קודם כל תחנה שלא יתפסו לך. אחרכך סתכל על המדרכה, תחפש שלט של ביטול\תחילת איסור חניה\עצירה או כל שלט אחר לאורך כל הרחוב 90% הצלחה של הימנעות מדוח מה שאני כמובן לא עושה ויש לי עוד 4 ימים לשלם איזה 250 לעיריית טבריה(כן כן!! בטבריה קיבלתי דוח פשוט ביזיון...)

MrJacKasS

New member
חחח איחרתי לעבודה

אז גם אם רציתי לא יכלתי לבדוק תאיזור .. טוב נראה לי שאני אשלם וזהו כוס אמקקק .. וכדי להגיע לרחוב ארבל אתה נוסע על ויצמן לכיוון מזרח (יענו לכיוון אזה"ת) וזה פנייה שמאלה ברמזור שלפני הרמזור לפנייה לרוטשילד (קיצר איפה שמרכז אהרוני שמה אתה לוקח ברמזור שמאלה ..)

lsd600

New member
באמת כדאי לך לכתוב מכתב....

תכתוב סעיפים בשפה תעבורתית לדוגמא: 1. מותר היה לך לבצע פרסה ולכן נבצר ממך לראות את התמרור. 2. לא הוצב תמרור בצד השני של הרחוב. 3. לא קיים בלוח התמרורים תמרור שנראה כמו מדרכה לבנה: א. לא חובה עליך לציית לו. ב. אין עונש על חוק שלא קיים. תרחיב על כל אחד. באמת אין לך מה להפסיד. מחר תקבל קנס 250 שקל. גם אז תגיד "נראה לי שאני אשלם וזהו כוס אמקק"?? בהצלחה!

lsd600

New member
אה ו...

אפילו שאתה יודע שטעית ומדרכה לבנה זה רק עם תו חנייה וכו', תכתוב להם ואל תוותר, אולי הם ישתכנעו.

NewUser4

New member
הטיעונים שלך חלשים מאוד.

1. כל עוד לא הגעת מהצומת הקרוב, מצפים ממך שתלך לצומת הקרוב ותסתכל על השלט, ומה רשום בו. 2. למה שיהיה מוצב תמרור בצד השני של הרחוב? ממש אין חובה כזאת. 3. לא מדובר בתמרור מלוח התמרורים, אלא בחוק עזר עירוני. ולכן: א. כן חובה עליך לציית לו, במיוחד כאשר כתוב במפורש מה הוא אומר בתמרור במקום. ב. החוק קיים, והעונש בצידו הוא 100 ש"ח. ובכלל כתגובה לפותח ההודעה, הדו"ח חוקי לגמרי. הערעור לא יתקבל.

למעלה