שאלה חשובה!!!!

שאלה חשובה!!!!

בחווה אחת נמצאת סוסה שהיא המליטה לפני כמה חודשים והיא נמצאת באורווה, הסוסה לא נותנת להתקרב לסייח כול מי שבא היא מנסה לנשוך ולבעוט את כולם היא מנסה היא בעטה במדריך אחד היא סוסה מאוד מאוד אלימה כול מי שבא אליה ממרחק של 20 מטר היא מוציאה את הראש מהשער ואוזנים שלה לאחור ומאיימת מה עושים עם סוסה כזו?! אי אפשר להתקרב לסייח שלה בכלל היא מאוד מסוכנת ושהוא יהיה בן שנתיים שיצטרכו כבר להפריד בניהם וזה יוצר המון סיבוכים מה עושים!?!??!

מפרידים הרבה לפני גיל שנתיים

וגם בהחלט אפשר לחנך גם סוסות כאלה,היא מבחינתה מגינה על הסייח שלה,ומהמצד שלה היא האמא הטובה בעולם. גמילת סייח בדר"כ בסביבות גיל חצי שנה,לכל המוקדם שלושה חודשים (אם אין בעיה דחופה שמחייבת גמילה קודם.

fliperit

New member
בן שנתיים?!

מפרידים הרבה לפני... באיזה חווה זה? אני בטוחה שהמדיריכם שם יכולים להסתדר עם הסוסה

יש לו 4 חודשים

אבל עוד מעט יצטרכו להפריד אותו לפרקי זמן קצרים ולמדריכים קשה להסתדר עם סוסה כזו אם הייתה לכם סוסה כזו מה הייתם עושים?

גם אני יכולה להגיד מחנכים אותה

אבל זה מאוד קשה רק להתקרב איתה ורק לפתח איתה יחס ושתכיר אותך ותבין שאת לא רוצה לפגוע בסייח שלה ולא בה זה משהו שקשה לעשות זה גם תלוי בסוסה עצמה ואיך היא תקבל אותך אוף איזה בעיות עם הסוסה הזו

הורסמאן

New member
להבה התכוונה

(אני חושב), לומר לך שאדם עם גישה מקצועית יסתדר איתה, ויוכל לחנך אותה. אם ציפית למלת קסם שבה תוכלי להשתמש ולפתור את הבעיה, היא לא קיימת, אך באותה מידה לאדם עם נסיון יהיה קל מאוד להסתדר עם הסוסה. מעבר לך, כל עניין השמירה שלה על הסייח, זה ממילא דבר חולף, וכשיבו הזמן להפריד ביניהם לא יהיה לה איכפת אם תגשו אל הסייח. קצת חבל, כי היה רצוי שתגעו קצת בסייח כבר עכשיו, אבל זה לא סוף העולם.

מצטערת אם לא הייתי ברורה

בס"ה ראיתי שהבהירו לך אח"כ את כוונתי. איש מקצוע,שיכנס ויתקן לה את ההתנהגות לכזו שיהיה אפשר להסתדר איתה. המוטו שלי-כשאני מחוץ לתא,והיא בפנים,היא יכולה להיות הזונה והמפלצת הכי גדולה,ברגע שהתחלתי לפתוח לה את הדלת,שם נגמרים המשחקים. (להגיע עם שוט,לא לתת לה לתקוף וכו')

אם קשה ואי אפשר להסתדר, אפשר

לבקש עזרה מאדם שהמקצוע שלו זה לחנך סוסים. נראה לי שמאלף אבל אני לא בטוחה- ס'תומרת אני לא זוכרת איך קוראים למקצוע הזה. זה אדם שיודע איך לחנך ולגמול התנהגויות רעות מסוסים.

תםטםOHIO

New member
מתקרבים עם תערובת בדלי ביחד עם אדם

עם נסיון. מרעישים בתערובת ומסקרנים אותה. מודכים אותה לראונד פן עם הסייח. מריצים אותה להוציא מרץ, נותנים לה לנוח. מריצים שוב. לפני כל הרצה קוראים לה למרכז לשים עליה ראשיית בית. אם היא מורידה אזניים מחזירים אותה לרוץ. זה העקרון. עובדים לאט ובסבלנות להראות לה שיש לה בטחון לידינו גם עם הסייח. הסייח מרוויח מהפעילות אם היא נעשית באופן זהיר ורגוע. אם אין לך נסיון תקראי רק לאדם שיש לו. בהצלחה.

תםטםOHIO

New member
מודכים=מושכים והכוונה מנצלים את

הסקרנות והרצון לאכול כדי שתבוא איתכם לראונד פן.

סוני DSCH1

New member
אני חושבת

לפי דעתי זה מה שאני עושה אני יושבת במרחק מסויים ורחוק מהסוסה והסייח ואז אני פשוט נותת לאמא ולסייח להתקרב אליי אני גם מדברת אלהם והכול וזה עוזר

גם אני.

החווה יש סוסה שמאיימת כשמתקרבים אליה, כשאני באה אני רואה את זה. לא תמיד אבל רוב הפעמים. אז רציתי להתיידד איתה ולא וויתרתי על זה. כל פעם התקרבתי אליה תוך כדי שאני מדברת אליה ברכות ובקול מרגיע והושטתי את היד. היא הריחה ובהתחלה היא נתנה לי ללטף אותה ליטוף אחד. עכשיו אחרי בערך חצי שנה- אני פעם בשבוע בחווה- הכשאני קוראת לה היא כמעט תמיד באה אליי ונותנת לי ללטף לה את הצוואר, משהו שפעם היא לא הרשתה לי להתקרב אליו. זה לוקח זמן אבל עם ההתנהגות הנכונה אפשר להשיג את זה.

ניסיתי לעשות את זה

והיא התחילה להכיר אותי פחות או יותר אבל הסייח כבר בא אליי שאני בא אליהם הוא כזה חמודדד!!!
הבעיה שלי שאני לא נמצאת באותה חווה הרבה זמן ואני צריכה לטפל גם בסוסים וגם בשאר החיות ובזמן שנותר לי שהוא לא הרבה זמן אני הולכת אליה אבל בכול זאת זה לא הרבה זמן...

חלק מהאנשים

לא שמים עליה לא רוצים להתעסק איתה בכלל אבל מצד שני אם יהיה הרבה אנשים שיבואו וינסו להתקרב אליה היא תהיה מבולבלת ולכן עדיף ככה אני חושבת שכמה שפחות ינסו להתקרב אליה אולי בן אדם אחד או שניים שככה היא תכיר אותם ואחר כך שיהיה שינוי בהתנהגות שלה אנשים אחרים יוכלו להתקרב אליה יותר ככה לדעתי הכי טוב :)

למעלה