שאלה חשובה

הורסמאן

New member
בזמן האחרון

אני ואת מסכימים יותר מדי. עוד מעט יתחילו לחשוב שאנחנו בעצם אותו גולש. :))))))) מה היה הקטע הזה?

fliperit

New member
לא ברור לי...

הם חשבו שאני שם משתמש נוסף שלך...ואתה כ"כ מתוחכם, שאתה משתמש כבר שנה בשני שמות משתמש בהרבה פורומים, רק כדי שתוכל לעבוד עליהם בויכוח הזה D-:

הורסמאן

New member
אני מתאר לעצמי

שני זבחניקים הולכים ביחד בחושך, פתאום משהו קורא להם, היי! אחד אומר לשני, בו נברח זה בטח הורסמאן. :)))

fliperit

New member
אפשר להוציא סרט אימה עליך

"הורסמאן- אימת הזבחניקים" מוהאהאהאה

הורסמאן

New member
הסרט יתחיל

בצורה מאוד ציווילית, מפגש מקרי בין הורסמאן לזבחניק, שיחת חולין קצרה ושניהם ימשיכו לדרכם. שמועות יספרו שהזבחניק נעלם, ומספר זבחניקים אמיצים יצאו לחפש את מעורתו של הורסמאן. הם יגיעו למקום נטוש וימצאו שם שרידים בלתי מזוהים. או אז גדוד זבחניקים יצא לחסל את הורסמאן המפלצתי. אך איזה פחד! בכל פעם שראשו מוסר והוא נחסם, מייד הוא מצמח שני ראשים נוספים ולכול ראש מחוברות שלושה מפלצות נוספות. לא עובר זמן רב, והורסמאנים מופעים בכל פינה, ולא רק זאת, אלא שעתה ההורסמאנים האלה משנים צורה, לפתע סבתו החביבה של זבחניק יקר, מתגלית כהורסמאן בתחפושת. הורסמאן לובש את צורתם של זבחניקים שונים אשר נפלו חלל במערכה על זכויות בעלי החיים ומנצל את המצב להפיץ שקרים בשמם ולהלבין את פניהם. הורסמאן עכשיו רומס כל פינה טובה, העולם עומד בפני הכחדה. מאיפו תבוא הישוע? איהו הזבחניק שחרבו תציל את כולנו???

fliperit

New member
../images/Emo6.gif

הרגת אותי! וזה בדיוק התאים לחמש דקות הפסקה בין החומר להסטוריה ל..המשך החומר בהסטוריה...

fliperit

New member
יש לי הפתעה בשבילך...

אבל היא בשלבי הכנה....אתה תאהב את זה

fliperit

New member
והנה ההפתעה

סרט אימה לפי התסרטי של הורמסאן (ואני יטודעת...אני לא משהו במחשבים) http://www.angelfire.com/anime6/susim/zabach.html

הורסמאן

New member
הקישור לעצלנים :)

היה כדאי שתקשרי לשותפים שלנו מזב"ח, אחרי הכל זה סרט שלהם. :)))))))

תםטםOHIO

New member
מכמה סיבות

עקרונית לא - סוס במצב גופני טוב גם "עמיד" יותר וגם יחלים מהר יותר אבל - - סוס במצב גופני טוב חשוף יותר לפציעות כי ברוב הפעמים הפעילות שהוא יעשה היא מסוכנת יותר, הוא חשוף יותר בעיקר אם הוא נמצא במצב פעיל מאד עם רמות אדרנלין גבוהות בגלל ניהול לקוי של שעות הפעילות שלו -פעילות מאומצת ושאר הזמן באורווה. מצבור של אנרגיות ותסכול מעמידה ממושכת באורווה ללא פעילות והזנה מוגברת (בשל סוג הפעילות שהוא "עובד" בה) יגרום להתפרצויות אדרנלין בפעילות וגם כמובן מאמץ בפרק זמן קצר יחסית לשאר היום בו הוא עומד בתא. ניהול נכון של סדר היום והפעילות, אימון נכון שלא "סוחט את הסוס" ולא מביא אותו לדרישות גבוהות במצב של עייפות (בה הסיכוי לפציעה גבוה יותר) ותזונה סדירה שמבוססת על קיבולתו הטבעית הם בסיס טוב לסוס לחיים מלאים של כשירות.

לא רק המצב של הסוס אלא גם סוג הסוס.

בקשר למצב- מצב טוב של הסוס הוא יהיה יותר בריא אבל יותר פגיע למחלות ויבריא מהן יותר מהר. מצב רע יכול לגרום לגוף להיות יותר חלש בעמידות מול מחלות וייקח יותר זמן החלמה. פציעות- כל סוס יכול להיפצע אבל סוס במצב לא טוב יהיה יותר חלש מסוס במצב טוב. כמובן שגם סוג הסוס קובע: סוס מסע יהיה יותר עמיד מטורבורד (שהרי הורסמאן כתב כאן בזמנו שסוסי טורבורד מקבלים טיפול מעולה שבמעולים. גם באתר של ההתאחדות לרכיבה כתוב שהטורבורדים הם סוסים מפונקים שזוכים לטיפול מעולה כך שהם יהיו יותר רגישים מסוסי מסע). חוץ מזה שאם תקחי סוס ערבי וסוס משא ותתני לשניהם לסחוב עגלה עם משא ומשקל רוב הסיכויים שהסוס הערבי יתעייף יותר מהר ויפצע ויפגע יותר מהר מסוס משא שמותאם לפעילות שכזו. גם חוזק קשור לסוג הסוס ולפעילות אבל בכללי סוס בריא יהיה יותר חזק מסוס במצב לא טוב.

הורסמאן

New member
סוסים במצב גופני טוב

מגיבים מהר יותר, הם ערניים יותר, מגלים יותר התענינות במה שמתרחש סביבם ומועדים לפציעות הרבה יותר מהר מסוסים במצב פחות טוב. הם רגישים יותר. הם עמידים למחלות יותר מסוסים אחרים מטופלים פחות, אך באלה, הרבה פעמים עצם היותם חולים כמעט ואינו מורגש. לא תמיד זה מובן, אם אם תרצי לדוגמה בעיה שיכולה להתפתח ברגל אצל סוס שמשקיע בעבודה, הרבה פעמים הבעיה הזאת לא תבוא לידי ביטוי אם הסוס יהיה מוזנח ולא ישקיע אימפולסיה ב"לכאורה אותה כמות עבודה". לפעמים נהוג לחשוב על סוסים מוזנחים כקשוחים יותר, אך זה רק בגלל שהם לא מבטאים את היכולת שלהם. ככול שסוסים נמצאים במצב גופני יותר טוב, הם נותנים יותר מעצמם ולכן הם פגיעים יותר. לא מאוד שונה מספורטאים שלמשל זקוקים לפיזיוטרפיה בתכיפות הרבה יותר גבוה ממך וממני.

תודה רבה על התשובות!

בהחלט מסתדר לי עכשיו! תמיד שמתי לב שהסוסים הטובים יותר נוטים יותר להסתבך בצרות, וצריך לשמור עליהם ב - 7 עיניים. עכשיו אני גם מבינה יותר טוב למה!

למעלה