שאלה חשובה

שאלה חשובה

קראתי פה לפני מס' ימים את המשפט הבא: " וככל שהסוסים יותר רגישים (נובע ממצב גופני טוב) ". אם אני מבינה נכון, זה אומר שסוסים במצב גופני טוב רגישים יותר לפציעות וסכנות. הייתי רוצה לדעת למה?? האם זה לא אמור להיות הפוך? ז"א, שסוס במצב גופני טוב יהיה דווקא חזק ועמיד יותר?

fliperit

New member
תחשבי על סוס שמטופל טוב

כמו על נסיך שגדל בארמון, ועל סוס שלא מטפל טוב כמו על ילד שחי בשכונת עוני...מי מהם יותר עמיד לכאב? מי מהם יודע להסתדר יותר טוב? כמובן שהילד העני

תםטםOHIO

New member
לא בדיוק אבל ההשוואה מעניינת

כמובן שאם העוני יביא לו - הזנחה בטיפול, בתשומת לב, מזון לקוי וסביבה מזלזלת מצבו יהיה רע מאד. ילד שיהיה פעיל יותר במשך היום ויהיה בסביבה הטבעית יותר מאשר בפנים הבית והטלויזיה, פינוקים ויאכל מזון בסיסי יותר (זול= ירקות, פירות, אורז גריסים וכו') יהיה בכושר טוב יותר, יכיר את סביבתו וכו'

fliperit

New member
wtf???? אני כתבתי תגובה ארוכה!

תפוזבל!!!!! בכל מקרה...נכון- ההשוואה לא ממש רלוונטית אצל סוסים...הבגרויות מעייפות אותי, ולחשוב זה לא בדיוק הצד החזק שלי עכשיו |אוף!!! מתה שתגמר השנה ה*** הזאת| בכלח מקרה...אני חושבת שפשוט אצל סוסים במצב טוב יותר שמים לב לפציעות, כי פתאום משהו לא בסדר...אצל סוסים במצב רע, בד"כ לא הכלך בסדר, ואם מצטרפת לזה צליעה קטנה או משהו, אז מי ישים לב?! באופן כללי אני חושבת שזה גם תלוי באופי של הסוס כמה שהוא נפגע...כי אני מכירה סוסים שהמכה הכי קטנה ברגל, והם צולעים, ולעומת זאת, פליפ למשל, צלע פעם אחת בכל ה-3 שנים שהוא היה אצלנו, למרות שהוא כן חטפ בעיטות מסוסים אחרים..והרבה (המסכן לא היה פפולרי במיוחד)

תםטםOHIO

New member
זה מעצבן כשזה קורה...

אני רוצה לחדד שלא צריך לקחת את הקיצוניות של סוס מוזנח.., סוס בכושר טוב שדואגים לו לעומת סוס שמפעילים אותו באופן ספורטיבי אינטנסיבי. או במילים אחרות, בכל מקרה שאין סדירות באימון שעובדת גם על גמישות גם על כח וגם על סיבולת, תהיה סבירות לפציעות גבוהה יותר. בהצלחה בבגרויות וגם עם ברבי! ושאלה קטנה אוף טופיק בשביל תלמידים שלי ==(איך את מסתדרת לרכב בזמן הבגרויות?)

גילי 131

New member
כמובן....

שזה מתקשר רק לחלק השני של התגובה..

fliperit

New member
אני רוכבת מעט מאוד עכשיו

יוצא לי גג פעם בשבוע לסוע לחווה (אבל זה גם בגלל שהחווה מרחק שעה נסיעה באוטובוס מירושלים..והבית שלי הוא חצי שעה מירושלים, ככה שקשה לי להגיע) זאת הסיבה היחידה שאני שמחה על זה שפליפ נמכר...זה מפנה לי קצת זמן...

הורסמאן

New member
יותר מכך

קחי לדוגמה את הסוס של primetime שלדבריה ממש שונא מים קרים. אפשר לטעון שהוא פשוט מתפנק, אבל אם הוא היה במצב פחות טוב, הוא לא היה עושה מזה עניין. יש המון כייף בלהמצא ליד סוסים במצב טוב, הם מקשבים הרבה יותר הם מעבירים מסר של "רמה" אכן די בדומה לנסיך שתיארת. ברור שיהיו אנשים שלא יסכימו עם זה, אבל זה בגלל שלא יצא להם להיות ליד סוסים כאלה. העלית את התמונה הזאת בעבר, אבל היא מאוד קשורה לנושא אז אביא אותה שוב. המבט בעיניים אומר המון.

הורסמאן

New member
אתה יכולה לספר

להכל חי שבאנגליה מלמדים ילדים כבר בגיל הזה, כמה שהמרוצים זה דבר טוב. גם לסוסים וגם לאנשים. לצערנו לא היה מי שיראה לו כשהו היה קטן, ועכשיו כשהוא גדל משום מה הוא לא מצליח לתפוס. :)))))

למעלה