שאלה חשובה

שאלה חשובה

שלום, יש לי כלבת רוטווילר בת 10-11, שלאחרונה סובלת מבעיות בעיכול. גילו אצלה דם סמוי בצואה ואחרי בדיקה הסתבר שזה לא גידול אלא כנראה רק כיב. היא קיבלה כדורים נגד חומציות בקיבה ואנטיביוטיקה והיה נראה שזה עבר. לאחרונה אני רואה שיש לה בעיות ביציאות, הצואה היא לא גושית כבעבר אלא יותר נוזלית (אבל לא שלשול). כמו כן היו לו דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן. השאלה שלי היא האם הגיעה זמנה? הכי חשוב לי שהיא לא תסבול אבל אין לי כל כך דרך לדעת... יש לציין שמבחינת אוכל ומשחקים היא מתנהגת רגיל, וחברים אמרו לי שאלו פשוט סימנים של הזדקנות ואני צריך לקבל את זה שיהיו שינויים. מצד אחד, הכלבה הזו היא הדבר הכי חשוב לי בעולם וכל שעה נוספת איתה זה ברכה אז אולי אני סתם היפוכונדר ולחוץ. מצד שני, אני מאוד לא רוצה שהיא תסבול - ולא כל כך יודע מה לעשות.. יש למישהו מילות הרגעה או בשורות איוב בשבילי?

גריאטריה

שלום כמו אנשים מבוגרים, כך גם לכלבים במוגרים יש נטיה להתחיל לחלות, בדברים שונים ומשונים. נהוג לומר שזקנה היא לא מחלה, אלא מחלות באות בה יותר בקלות. חלקן מחלות שיש להן אפשרות ריפוי, וחלקן יותר קשות כמו סרטן. לרוב בשלבים אלה, עולה השיקול של המתת חסד, שהוא מאד אישי ורגיש, ונועד בבסיסו למנוע סבל מיותר. עם זאת, מדובר עדיין בהמתה, ויש לתת לדבר את כובד המחשבה הראוי. דמיין לעמצך מצב, בו אדם מבוגר שהיה חולה במספר מחלות (אבל שמח, משחק, אוכל ופעיל) היה מורדם? זה הרי לא מתקבל על הדעת!! כלבתך ליוותה אותך 10 שנים בנאמנות (אני מניח), ועכשיו היא תצטרך כנראה יותר השקעה שלך בנושא טיפולים במחלות המזדמנות שלה. כל עוד היא שמחה ויש לה חיים טובים, טפלו בה ותמשיכו להנות ביחד. ההחלטה מתי זה כבר לא חיים טובים - היא בידיכם יחד עם הוטרינר שלכם בהצלחה והמון בריאות

למעלה