שאלה חשובה

שאלה חשובה

אני בחור בן 20 ואני בחור ישיבה ואני רוצה להיתנדב למשמר האזרחי בתל אביב או איזור המרכז. ואני רוצה לדעת מה הפרוצדורה כדי שאני יהיה מתנדב למשמר האזרחי? אני רוצה פעילות רק בשעות הערב רק אז אני פנוי! אז מה התנאים לכל מי שרוצה? יש לציין שאני רוצה את המדור הפלילי זאת אומרת לא תנועה או משהוא כזה אלא רק פטרול או משהוא כזה אז מה אני צריך לעשות?

מתנדב

New member
שלום לך!

בכדי להתנדב במשא"ז אתה צריך לגשת לאחד מבסיסי המשא"ז באזור בו אתה נמצא, ולמלאות טופס התנדבות. לגבי שעות הפעילות, אין לך מגבלות כלשהו, אתה יכול אחרי שתאושר למשא"ז להגיע להתנדב כאוות נפשך ובשעות הנוחות לך, המשמרות שמתחלקות במשטרה הם לשלושה משמרות, בוקר, צהריים, ולילה, אתה יכול להגיע משעות הערב ולהתנדב במהלך הערב והלילה, אתה יכול להצטרף גם במשך הלילה להתנדבות, ולכן קוראים לזה התנדבות, שאתה מתנדב בזמן הנוח והמתאים לך, כמובן שכל זה אתה צריך לסכם עם המב"ס (מפקד בסיס) שלך אני מכיר הרבה בחורי ישיבות שמתנדבים במשא"ז גם בעיר מגורי, והם מתנדבים רק בשעות הלילה, פעם פעמיים בשבוע, והם עובדים בפעילות מלאה יחד עם השוטרים... לגבי המדור הפלילי, תלוי להיכן אתה רוצה להגיע, ישנם מקומות שאין כניסה למתנדבים כלל, ואפילו לא לשוטרים שלא עברו את הקורסים המתאימים לכך, וישנם מקומות כמו בילוש, ששם אתה יכול להתנדב כמובן שצריך לעבור תחקיר בטחוני ועוד כמה מהלכים לפני שיבוצך כבלש.. כל זה עליך לשבת עם מפקד בסיס, שיתן לך מענה לכל הדברים האלה. אני מאחל לך המון הצלחה!

מתנדב

New member
שמחתי לעזור, ובכל שאלה והתייעצות

תוכל לפנות ולהתייעץ איתנו...

UTM

New member
"רק פטרול "

נראה לי שהיחידה המתאימה לך ביותר היא "מתמיד" (מתנדבים במדים). מתנדבים ביחידה זו מתלווים לשוטרי הסיור במשמרות שלהם. יחידות כאילו אין בבסיסי המשא"ז השכונתיים אלא רק בתחנות הערוניות. כמו כן מתנדבי מתמיד מחוייבים ל3 משמרות של 4 שעות בחודש (או משמרת אחת של 8 שעות) ומעבר מספר קורסים. יש גם מתנדבים הפועלים עם יחידות הבילוש, אבל לא סביר שיקבלו מתנדבים חסרי נסיון.

שירןן21

New member
דווקא מאוד סביר שיקחו מישהו בלי

ניסיון.. ניסיון זה דבר שבא עם הזמן.. ובלי לזלזל ביחידות הבילוש.. כמה ניסיון כבר צריך..? אף פעם לא עובדים לבד צוות של 3 בדר"כ תמיד יהיה מי שידריך.. במקרים מועטים הם צריכים להפעיל שיקול דעת יחיד..

benpual

New member
ובכן אחר הצוהריים טובים..........

אני מתנדב ועובד בת"א , יש לנו המון בסיסים באיזור ת"א , גם באיזור ירקון ( מרכז וצפון ת"א ) ומרחב יפתח ( דרום ת"א ויפו ). אתה צריך להגיד לי איפה אתה גר בידיוק בת"א , ואני יכוון אותך לבסיס המתאים..........

למעלה