שאלה חשובה

hawk222

New member
שאלה חשובה

שלום רב לא יודע אם זה קשור לפורום הזה אם לא מצטער אני לא רואה טוב ומעונין ללמוד אומנות לחימה שאלתי היא: האם מישהו מכיר מישהו שלא רואה טוב או עיוור שלומד אומנות לחימה? יכולים לספר לי עליו קצת? תודה רבה להתראות

שלום נץ

עד כמה חמורה הבעיה שלך? אני שם לב שאתה כתוב במדיום כתוב - האם אתה מסוגל לקרוא את הטקסט כאן, או האם אתה משתמש באותיות מוגדלות/עזר אחר? אני אישית לא מכיר אנשים עם קשיי ראיה המתאמנים בא"ל, אך שמעתי על מספר כאלה, ולדעתי רובם התמקדו באומנויות המתרכזות ב"מגע", בעיקר ג'ודו, ג'יוג'יטסו ברזילאי וכו'. אם אתה באיזור המרכז/שרון, אני ממליץ בחום על יונה מלניק, מורה מדהים לג'ודו שלדעתי יש לו גם נסיון עם מקרים כמו שלך, כמו גם על שלמה דוד, שעונה בדיוק על אותם קריטריונים. שניהם עושים ג'ודו "למבוגרים" - קרי לא תחרותי, וממה שיצא לי להתרשם בחטף, האווירה אצלהם נהדרת. מקום נוסף שאולי יעניין אותך הוא ווינג צ'ון, שהיא אמנם ביסודה אמנות "הכאה" (striking), אבל יש שם דגש עצום על עבודה ממגע (ידיים דביקות), שראיתי אנשים שמבצעים אותה גם בעיניים עצומות. מעבר לשתי אילו, ישנם מספר אומנויות לחימה בהם כמות ה"לחימה" היא מזערית, כמו איידו, אמנות שליפת חרב. שם הבעיה עשויה להיות היכולת לצפות במורה מדגים את הקאטה, אבל שוב - תצטרך לספר לנו יותר על בעייתך כדי לקבל עוד יעוץ. בהצלחה האפור

hawk222

New member
תשובה לשאלותיך

שלום תודה על כל העזרה יכול לראות אנשים ממרחק מסוים את טקסט זה אני קורא בעזרת כל עזר מאוד מעניין ללמוד אומנות לחימה אתה יכולים בבקשה לעוזר לי? תודה רבה להתראות

floppy disk

New member
אני לא חושב שיש בעיה ב...

אני לא חושב שישנה בעיה בשבילך באומנויות רוחניות יותר ועם קרבות פחות אינטנסיביים. כמו אייקידו, טאי צ'י ועוד. אמנם לדעתי את העזרה הטובה ביותר תקבל בפורום אומנויות לחימה קלאסיות, איפה שכבר פתחת נושא דומה. שיהיה לך המון בהצלחה!

מסכים

גם לי יש בעעיה קשה בראייה ואני כמעט עיוור לגמרי בלי משקפיים שלמדתי אקידו התאמנתי עם משקפיים ולא היתה לי בעייה בכלל אני רוצה להתחיל ללמוד אגרוף תאילנדי אני מקוה ששם אני יוכל להסתדר

Boogieman

New member
אני לא חושב שיש בעיה בכלל.

אם אתה רואה מישהו שנמצא במרחק לחימה ממנו, ורואה אותו מספיק טוב בשביל לדעת איפה הידיים והרגליים, אז אתה יכול להתאמן בכל דבר. אם יש פיצוי בחוש המישוש על חוש הראייה הלקוי, בכל זאת עדיף ללכת לכיוון ההיאבקות או האייקידו ושות', איפה שצריך להרגיש את היריב פיזית, יכול להיות שיהיה לך יתרון שם.

מעט חולק עלייך

לדעתי הבעיה היא לא באינטנסיביות הקרב, אלא באופיו. אם במהלך הקרב אני נאלץל לזהות בעיני התקפות שבאות מרחוק, לאמוד נכון את המרחק מהם, ולבצע טכניקת נגד הממוקמת נכון ביחס למכה הנעה, ויש לי קשיי ראיה, דבר שכזה יהיה קשה. לעומת זאת, ממגע/האבקות, נוסף לי עוד חוש מרכזי שמספק מידע לגבי הקרב - חוש המישוש. לכן קרב האבקות יכול להיות אינטנסיבי מאוד, וקרב העמידה יכול להיות סימונים קלים, ואדם עם קשיי ראיה ייתקשה או לא ייתקשה בהם ללא קשר לאינטנסיביות.

ללקויי ראייה אני ממליץ על האבקות

כמו ג'ודו, ג'ו-ג'יטסו ברזילאי ודומיהם. הסיבה היא כמו שגוטמן כתב, בגלל שיש שם מגע רציף כל הזמן ואתה חש את בן הזוג, בשונה מא"ל שמתבססות על מכות מרחוק. וכן, שמעתי על עיוורים שעוסקים בג'ודו. סבא אריה שכותב כאן בפורום כתב על זה בעבר. מסתבר שיש קבוצה של כאלה בדרום, והם מתמודדים יפה מאוד עם חבר'ה שרואים היטב. היכן אתה גר? רן.

RoyceGracie

New member
הוייס גרייסי מתאמן לעיתי תכופות

בעיניים עצומות, כך שמעתי.

HAKOKI

New member
מומלץ ג'יוג'יטסו ברזילאי

אני חושב שגרייסי ג'יוג'יטסו יתאים לך מאוד לעתים תכופות מתאמנים בגרייסי ג'יוג'יטסו מתאמנים בעיניים סגורות ואף בלי לשים לב לאט לאט נעצמות העיניים ומסתמכים רק על תחושה(קורה לי דיי הרבה שפתאום אני מוצא עצמי עם עיניים עצומות) בהתחלה יהיה קצת קשה כמו כל דבר אחר להתרגל לתנועה אבל אני חושב שזה משהו שמאוד מתאים לך -והוא לא רק אומנות רוחנית אלא גם פרקטית אם תגיד איפה אתה גר אולי נוכל לעזור לך במיקום מועדונים

צודק! הנה סילבה וחבר (בלפורט?)

בהדגמה. הנה - כמעט נעצמות להם העיניים
לפתוח השרשור: אם אתה משתמש במסך ברייל, אני מתנצל על זה שתצטרך להרגיש את התמונה הזו בידיים

אבל אני רוצה להמליץ גם על קונג פו

אבל מסורתי, אשכרה! עם כזה ביגוד יפה, למה ללכלך בקרבות? אבל ללכת ישר למיטה ולישון. רק מלהסתכל על התמונה נעצמות לי העיניים (ואני תופס את הראש בידיים, אבל זה סיפור אחר). נ.ב. מתורגל ע"י סיניים מקוריים ועיראקים אסלים בלבד! אל תתפתו לחיקויים

רז קורן

New member
הערה קטנה..

החמודי שבתמונה שם הוא לא ויטור בלפורט, אלא מוריסיו "שוגון" רואה, מי שלקח את הטורניר האחרון של פרייד למשקל עד 205 פאונד.

hawk222

New member
ללמוד גודו

אני גר השרון למדתי בעבר גודו ממליך אז ללמוד גודו? תודה רבה להתראות

בהחלט! ג'ודו זה מעולה!

אם אתה גר באיזור השרון, צור קשר עם יונה מלניק, או תלמידתו מרגלית (הכותבת בכינוי "בודוקאן" בפורום "אומנויות לחימה קלאסיות"), ואני מבטיח לך שלא תתאכזב. נשמח אם תשוב ותספר לנו את חוויותך! האפור

למעלה