שאלה חשובה

שאלה חשובה

לכל הבנות שלוקחות איקאקלומין: המחזור שלי התחיל ב21 לחודש אבל זה לא היה ממש מחזור אלה הפרשות חומות ומעצבנות... רק היום ( ה24 ) המחזור שלי הגיע. אז לפי החישוב שלי אני אמורה להתחיל לקחת את הכדורים כבר מחר כי מחר זה היום החמישי של המחזור לפי ה21 או שלו ובכלל צריך להתייחס למחזור מה24??? כמו שכבר הבנתם אני אמורה מחר להתקשר לרופא חדש ותור בטח לא יהיה לי מחר אז מה פספסתי את החודש לדעתכן??? מחכה בקוצר רוח ובלחץ.... שחר

בוקר טוב שחר, וברוכה הבאה

לא הספקתי לברך קודם, אז אני מנצלת את ההזדמנות, ומצטרפת להמלצה, שאני רואה שכבר אימצת, להחליף רופא, ולשנן כמה תשובות אסרטיביות לכל הטוענים שאת סתם לחוצה. אומרים, אל תשפוט אדם עד שלא תעמוד במקומו. תזכירי להם את זה בפעם הבאה שיעיקו עליך. התאריך הקובע של הוסת הוא היום שבו התחיל הדימום האמיתי. לא ה"בקרוב על מסך זה", אלא אותו שיטפון שניתן להגדירו מעבר לכל ספק כי הוא וסת. ורק משם להתחיל לספור 5 ימים. הנה, כבר "הרווחת" עוד כמה ימים לקביעת תור אצל הרופא. בהצלחה מרב

מיכל ק-ש

New member
שחר החדשה, בוקר טוב

גם אני מ"המטפטפות". כלומר, אלו שהמחזור שלהם מודיע כמה ימים קודם שהוא מתכוון להגיע בקרוב. אז בוודאות אומר לך, את תמיד צריכה להתחיל לספור רק מהיום בו המחזור באמת מראה נוכחות רצינית. לכן תתחילי לספור 5 ימים מהיום. לא פספסת את החודש ושיהיה המון בהצלחה. מקווה ששהותך בפורום תהיה קצרה ונעימה. ודרך אגב - מה זאת השעה הזאת שבה כתבת? לא עדיף לישון בשעות כאלה
מיכל

ammy

New member
טיפטופים לפני המחזור

גם לי יש תופעה של "טיפטופים " לפני המחזור , זה התחיל לפני כ-8 חודשים "טיפטופים" מתחילים יומיים עד שבוע לפני המחזור.זה מאוד מעצבן בעיקר כאשר מנסים להיכנס להריון.לפי דיברי הרופא זה יכול לפגוע בסיכויים להיכנס להריון ,אבל בגלל שהבדיקות (הורמונים ואלטרהסאונד) היו תקינו בנתיים אנחנו מנסים בלי שום טיפול .השאלה היא האם טיפטופים יכולים להצביע על איזשהי בעיה והאם את ממליצה ,מניסיונך על בדיקות נוספות? תודה מראש.

מרב.

New member
שבוע לפני מחזור זה הרבה-

אני לא מתיימרת להחליף דעת רופא, אבל יכול להיות שטפטופים שבוע לפני מחזור עלולים להצביע על חוסר תפקוד של הגופיף הצהוב- שמביא להתפרקות מוקדמת של רירית הרחם. האם את מטופלת אצל מומחה פוריות? רצוי שכן, וידעי אותו על הבעיה הזו, יכול להיות שכדורי פרוגסטרון לתמיכה יתנו פיתרון לבעיה. בהצלחה, מרב

yb

New member
3-4 ימים לפניי.....זה טיבעי???

3-4 ימים "טיפטופים" זה מעיד על בעיה כל שהיא???

מרב.

New member
אני לא רוצה להטעות

רק להסב לתשומת הלב. 3-4 ימים נשמע לי קצת יותר מדי, אבל שוב- תתיעצי עם הרופא, ואם תשרבבי ביטוי כמו- "אני חוששת מחוסר תפקוד של הגופיף הצהוב" אני בטוחה שהוא יותר מיקח את דברייך ברצינות
מרב

ammy

New member
טיפטופים לפני

זה לא תמיד שבוע לפני , בדרך כלל הטיפטופים מתחילים יומיים שלושה לפני המחזור.אני עדיין לא מטופלת אצל מחמחה לפוריות כי לפי טענת הרופאים ( בדקתי עם כמה) יכול להיות שהכל תקין ופשוט צריך לחכות ולנסות.אנחנו מנסים רק כמה חודשים. אבל מצד שני אני לא רוצה לגלות אחרי הרבה זמן שיש לי בעיה..... מה לעשות ?......

מיכל ק-ש

New member
הי ammy

היה פה דיון די גדול על הנושא לפני כמה שבועות. אולי שווה לך להריץ חיפוש תחת "הגופיף הצהוב". דובר על כך שתופעת הטיפטופים יכולה להעיד על בעיה בתפקוד הגופיף הצהוב ועל רמות נמוכות מדי של פרוגסטרון בשלב הלוטאלי (השלב שאחרי הביוץ). יש דרך קלה לבדוק את הנושא. לעשות בדיקת דם לבחינת רמת הפרוגסטרון ביום ה-21 למחזור. אם הכל תקין, אני חושבת שאת יכולה להוריד לעצמך את הדאגה הזו מהראש. אבל, כמו תמיד, הכי טוב להתייעץ עם הרופא. אם הרופא שלך כבר אמר לך שזה יכול לפגוע בסיכויים להיכנס להריון, שלא יפטור אותך רק במשפט הזה. שיסביר איך ניתן לבדוק אם זה אכן מהווה בעיה ומה הפתרון.

ammy

New member
טיפטופים לפני

עשיתי בדיקה של רמת הפרוגסטרון קרוב ליום ה-21 והתוצאה היתה 26 , הרופא אמר שזה תקין ולכן לא נתן טיפול.

מיכל ק-ש

New member
לא רוצה לבלבל אותך ולכן כדאי לשאול

מומחה לפריון, או בינתיים לחכות כאן לתשובות מדוייקות יותר של אנשי הפורום (נדמה לי שעמית נתנה לי אז את הערכים המדוייקים). לדעתי ולמיטב זכרוני זו תוצאה נמוכה ליום ה-21. אך אמרת שעשית את הבדיקה "קרוב" ליום ה-21, אז אולי מכאן נובע הערך הנ"ל. אם אני לא טועה, הערכים בשלב זה צריכים לנוע בין 40 ל-80.

מיכל ק-ש

New member
../images/Emo32.gif מרברב, מרוב התעסקות שלי בעצמי

בשבוע שעבר, שכחתי לשאול אותך, מה קורה אצלכם? אז מה קורה?

איזה כיף

יו זה ממש מעודד אז בעצם אני יכולה לקבוע תור ולא לפחד שפספתי מצויין|סדגש. קבעתי תור למחר לד"ר מור זאב מהמלצה של חברה לגבי ד"ר שכטר שנשמע ממש מצויין אבל התור הכי קרוב שניתן לקבל הוא בסוף דצמבר ומרכז לבריאות האישה מקבל מטפלות שמופנות ע"י רופאי נשים בלבד בכל מקרה המון תודה על המידע זה בהחלט בוקר שכיף להתעורר בו... ןלגבי השעה שכתבתי אתמול מילה אחת משמרות... די נוראי אההה

ammy

New member
בדיקה

אני לא זוכרת ,אני אבדוק בבית ואחזיר לך תשובה

דיגי

New member
ammy

מה שחשוב באמת שתתיעצי עם רופא אם זה מעודד אז חברתי שסבלה רבות מטפטופים ולאחר בדיקות הסתבר שהכל תקין. נכנסה להריון למרות הטיפטופים בהצלחה

TWEETY =^.^=

New member
היי שחר

גם לי האיכסאלומין גרם לטיפטופים לפני הדבר האמיתי. וכמו שאמרו קודמי,,,,הספירה מתחילה מהמחזור שהכי דומה למחזור. אבללללל,,,,,איקקלומין לא חובה לקחת מהיום החמישי, כך שאל תהיה בלחץ . בסיבוב הראשון לקחתי ביום החמישי בסיבוב השני לקחתי ביום הרביעי ובסיבוב השלישי לקחתי ביום השלישי כך שזה באמת לא קריטי. חוצמיזה שאת מיד יכולה להתקשר לרופא ולשאול בבייייי והמון בהצלחה

למעלה