שאלה חשובה!!

Cheetah

New member
שאלה חשובה!!

קבלו מצב תיאורטי: -אתם נמצאים בחדר סגור(חלון ודלת סגורים), בקומת קרקע. -אתם רוצים להגיע לקומה שמעליכם(לא משנה למה). -אתם מסתכלי למעלה ורואים, שהתקרה עשויה מסכינים חדים וגדולים מאוד שמחוברים אחד לשני(תדמיינו את זה כמה שיותר מאיים ומסוכן) -אתם יודעים שאתם נמצאים בחלום. תנסו לשאר, מתוך ההכרות שלכם עם עצמם בחלומות צלולים כיצד הכי סביר שתפעלו? (תציינו אם אין לכם ניסיון) א. תפתחו את הדלת, תעלו במדרגות למעלה. ב. תעברו דרך הדלת, תעלו במדרגות למעלה. ג. תעברו דרך הקיר הצדדי תרחפו למעלה, ותכנסו לקומה השניה דרך הקיר. ד. תרחפו ישירות למעלה. כמובן שאלה רק הצעות, תכתבו מה שאתם צריכים כדי לענות תשובה ישירה וכנה, בבקשה ותודה מראש. (אלון, בלייד, זה לא קשור דווקא למה שדיברתי איתכם, תענו בבקשה, אני לא מתכנן להוכיח כאן משהו ולהתנצח, פשוט מעניין אותי מאוד מה תיהיה התשובה של אנשים כאן, וזה הכל)

BladeRaider

New member
ובכן...

אני מניח שבאופן רגיל הייתי פותח את הדלת מגיע למעלה (פשוט משכנע את עצמי שהקומה למעלה נמצאת מעבר לדלת) אבל בגלל ששאלת אותי את השאלה הזו, ונתת אפשרויות, המחשבה שלי שונה מעכשיו, ולכן אם עכשיו הייתי בחלום צלול במצב הזה הייתי מזנק ישר למעלה וחושב שהסכינים לא קיימים/כואבים/קשים/.......

Cheetah

New member
ואתה חושב שזה ישנה משהו...

"חושב שהסכינים לא קיימים/כואבים/קשים/....... " אתה מסוגל להעלים אותם? אתה מסוגל לא להרגיש אותם? ד"א אני מדבר כאן על חלום מציאותי לגמרי מבחינה ויזאולית.

shabaz

New member
אמ.....

למה להסתבך? הייתי עובר מלמעלה... כאב =\ (לא שווה) לגועל.... וחוץ מזה....מזה לא אכפת לי להתנסות...בכאב....אבל בזיון... בלעעעעעע...לא יכול לחשוב על זה אפילו...תבין שזה לא אותו דבר... ואפילו...אם זה כן מה שאתה אומר...אנחנו לא נאמין לך ונקרא לך משוגע... אני יתן לך מטאפורה שאני מאוד מאוד אוהב... "איש אחד עשה ניתוח...נתנו לו דברים ודיסקסו על מה לעשות לא... והוא...לא הבין מילה וחצי..ואמר להם: אתם נראים לי משוגעים. והרופאין ענו לו: אולי, אנחנו חושבים שאתה משוגע...ואנחנו יותר רבים ממך...אז אתה המשוגע פה" נכון יפה? ולמה שאמרת...אתה לא היית נגעל אם מישהו היה מזיין אותך בתחת??? אני יודע שאני כן...אז אני לא יוכל לומר שאני לא נגעל בחלומות צלולים.... אפילו שלא הייתה לי חוויה כזאת.... אני לא ינסה!!!

Cheetah

New member
גם אני לא ינסה

"...תבין שזה לא אותו דבר... ואפילו...אם זה כן מה שאתה אומר..." מה אמרתי? שפחד ורגשות דחייה הם קרובים? זה נכון אתה יודע... ולשתיהם לא צריך ליהיות מקום בחלום. כאב אכן לא שווה לגועל, לא אמרתי שהם שווים... יופי של "מטאפורה"... אני לא בטוח אז מה אתה חושב שאני חושב עליך? (ד"א זה לא מטאפורה) מה זה משנה מה אמרתי או מה שאני חושב, כל מה שביקשתי כאן זה תשובה...

shabaz

New member
אני יודע שזה לא מטאפורה...

אבל שכחתי איך קוראים ל.... איך שקוראים לזה... אז הנחתי שאני יגיד שזה מטאפורה זה יספיק... אם אתה חושב שאנלא יודע... מטאפורה...ציור לשוני שמשווה בין שתי תחומים...ההשוואה היא בזהות... (מועיל ללמוד קצת בכיתה אה?) אמ....השיחה הייתה על כאב ודחייה....נכון?! יופי....עכשיו לפי מה שקראתי...כתבת (אולי קראתי ברפרוף) ששתיהם קרובים...וגם אמרת את זה עכשיו... ואמרת שבגלל שהרגש מונע ממנו לעשות דברים בחלום אנחנו מחליטים לעשות או לא לעשות...ובעצם אנחנו רק חושבים שאנו נגעלים (או משהו כזה... תקן אותי אם אני טועה...כי אני מזה סניל...חבל על הזמן...) אז אני אמרתי שמה שאמרת זה לא קשור לדחייה (אחרי שאמרת זה בקשר למה שדיברנו...אלון ובלייד) ושתיהם דברים שונים...כי כאב...הוא לא... מפחיד כמו דחייה... ועדיין לא ענית לי על השאלה... בקשר למטאפורה כביכול...התכוונתי שאנחנו רבים ממך...אז אנחנו צודקים:) אולי אני מברבר...ואני מרגיש שאני אומר אולי סתאם שטויות..אבל אני לא צלול במיוחד עכשיו...אז תסלחו לי... רות סוף בני בגין בע"מ

shabaz

New member
זה לא משל....

ובקשר למה שאמרתי...גם אני לא הבנתי:) פשוט תתעלם...שאני ישן.. (אני לא יודע...בזמן האחרון אני מזה עייף...לא משנה כמה אני ישן...ואני עוד יושן צהריים ושטויות...) אני יהיה יותר צלול ואני יענה בצורה נורמלית... אבל כבר אין על מה...כי הסברת בצורה טובה באשכולית הקודמת... וסוף סוף הבנתי מה אתה רוצה... תאמת...אולי זה פשוט דרים טיאטר...שגורמים לי עייפות... אלה כאלה שירים טובים...אני ממליץ לכם לקנות את זה!!! זה דיסק חובה בכל בית!! הוא נקרא. metropolis part2: scenes from a memory או awake שתיהם פשוט מצוינים...

תשובה

אני הייתי פשוט מעלים את הסכינים מהתקרה ובאותה הזדמנות גם את התקרה עצמה ארחף לי למעלה (אני אף פעם לא ניסיתי לעוף אז אם לא הייתי מצליח הייתי משיג סולם/מעלית) לי אין בעייה לשנות דברים בחלומות. אני אפילו לא צריך להגיד את זה בקול. מספיק שאני חושב על זה.

Cheetah

New member
סוף סוף

תודה על התגובה. אני לא ניסיתי דברים כמו להעלים קירות, בחלום צלול סביר שהייתי מרחף ישירות לאן שאני רוצה, למה לבזבז זמן על קטנות.

korinalir

New member
עכבתי אחרי הוויכוח הזה ...

בשני הפורמים ותגובתי להלן:): 1. הייתי עוברת דרך הסכינים והופכת אותם לסכינים מתקפלות כאלה כמו שיש בגן... 2.פחד מכאב ופחד מדחייה הם לא אותו דבר כי פחד מכאב הוא עסק רציונאלי באמת כואב לך אם אני אתקע בך סכין (במציאות) ולכן זה רציונלי לפחד מסכין שנתקע בך ולכן גם אפשר להפטר מהפחד ברגע שאתה שולט בסטואציה (כמו בחלום צלול) כי אז הרציונל משתנה (בחלום סכין לא יהרוג אותך ולא יכאיב לך אם לא תרצה) מצד שני פחד דחייה כמו למשל ג´וק הוא עניין לא רציונלי אני למשל מפחדת מג´וקים ונגעלת מהם למרות אני יודעת שהם לא יעשו לי כלום הם אף פעם לא מהווים איום עליי גם לא במציאות ולמרות זאת מסיבה כלשהי אני לא מסוגלת להתקרב לאחד...למה? אולי החברה אולי סתם הרגשה אישית אבל זה בניגוד לפחד מסכין לא רציונלי (ולכן אני אגעל מג´וק בכל מקום לא משנה כמה שליטה יש לי) מקווה שהבנת את הנקודה שלי קורין מנסה לספור כמה פעמים היא דחפה את המילה "רציונלי" להודעה:))

Cheetah

New member
אז..

בחלום את חושבת שאפשר להתמודד רק עם פחדים "רציונליים". אבל את חושבת שהתייחסות אל פחדים "לא רציונליים" צריכה ליהיות שונה. למה זה? בגלל שבחלום יש לך סיבה להעלים את הפחד ה"רציונלי"...(כי זה חלום) אז את מצליחה להתמודד איתו... זה מוזר זה רגשות דומים יותר ממה שאת חושבת. כמה שפחד הוא יותר לא רציונלי, הוא נחשב לפחד שקשה יותר להתמודד איתו. ואכן נראה לי מאוד הגיוני שבחלום לרוב האנשים, יהיה קשה יותר להתמודד עם ג´וק מאשר עם גבהים, כי לא מצליחים ליישם את ההגיון, את ההבנה שהם בחלום, כי הפחד הוא "לא-רציונלי" כבר מהמציאות. ד"א פחד בדרגה "לא רציונלית" לפי הגדרה נקרא פוביה. אבל יש שיגידו שזה רציונלי לפחד מעכבישים וג´וקים, מעין אינסטינקט טבוע בנו, ומסיבה מסויימת, שאני לא בטוח מה היא. זה אותו דבר בעיקרון, אבל ברמה שונה, העובדה שהפחד מג´וקים הוא לא רציונלי לכאורה, רק מגבירה את ההשפעה שלו בחלום אכן. וזה רק סיבה יותר טובה לגרום להתמודדות דווקא עם פחדים כאלה תנסו להשתמש בחלום צלול כסביבה מבוקרת כדי להתמודד עם פוביות ופחדים. ההרגשה עצמה זה מה שמשנה, זה ניתן להבנה שתרגישו פחד בחלום צלול ממשהו מסויים, וסביר יותר שזה יהיה פחד שהוא "לא רציונלי" כבר מהמציאות. אבל כדאי להתמודד עם זה, כדי שתכירו ותבינו שאין סיבה שהוא יהיה שם. ותוכלו להתקדם ולשפר את היכולת שליטה שלכם בחלום, ללא מחסומים של פחד.

BladeRaider

New member
לגבי הפחד מג´וקים

יש בו הגיון מסוים, הגוק קטן ויכול לטפס עליך וזו תחושה לא נעימה כמשהו הולך עליך למקומות שלא היית רוצה אותו שם. לגב למחוץ ג´וקים זה מגעיל כי כמו כל החרקים הם נמרחים ומתפזרים כשאתה הורג אותם וזה מגעיל

למעלה