שאלה חשובה

שאלה חשובה

יש בתורת רבנו את עינן הדבודדות , צריך לדבר עם השם כל יום לפחות שעה אני שואלת , אם אלוהים הוא גדול ויודע הכול והוא גוזר וכו.. אז למה אני צריכה לדבר איתו ולספר לו מה כואב לי הוא הרי יודע ?? אשמח לתשובות עניניות

תשובה לענ"ד

בע"ה יתברך בר"ה אכן הקב"ה יודע הכל אין דבר נעלם ונסתר ממנו יתברך. איזוהי עבודה שבלב?זוהי תפילה והתפילה היא השער שדרכו נכנסים לה' יתברך ואיזהו דבר העומד ברומו של העולם ?הווי אומר תפילה... רבנו הקדוש אמר שאפילו שיש לאדם כל הצטרכותו והוא אינו מבקש הרי זה דומה לבהמה שמקבלת בחינם ואמר פעם לרבי נתן זצ"ל שאפליו אל כפתור יש להתפלל,שהרי האדם ע"י תפילתו עושה כלי לקבלת הצטרכותו .. ועוד ההתבודדות עוסקת בהודיה .שה' יתברך זן ומפרנס את האדם ,לא נבוא להודות? רבנו אמר שמי שיקיים הנהגה זו העול על הכל לא יהיה עליו שום דין למעלה ועוד בהתבודדות עושים תשובה שהיא מצוות עשה דאורייתא רבנו פעל אצל ה' יתברך שמי שיקיים הנהגה זו בפשיטות גמור לפני השם יתברך אף אם לא יהיה לו התעוררות לב ואפילו אם לא יוכל לפתוח פיו לדבר שום דיבור אולם אע"פ כן יטה עצמו להשתוקק ולדבר ויזכה ע"י זה לכל טוב..רבנו אמר שהבעל דבר יניח את עצמו לאורך ולרוחב למנוע מהאדם הנהגה זו העולה על הכל שרבנו אמר התבודדות היא מעלה עליונה וגדולה מן הכל.. והנה דעת הקדוש הזה של רבנו הקדוש שעיקר היסוד והבריח התיכון הוא תפילה והתבודדות זה כל עניינו של דוד המלך ע"ה שורש נשמת משיח כמו שכתוב ואני תפילה ורבנו הקדוש אמר כל העניין שלי הוא תפילה רבינו אמר שעיקר הכנעת התאוות ע"י דיבורים קדושים שהם תורה תפילה שיחה בינו לבין קונו.. רבנו בעצמו העיד על עצמו שהוא בא למדרגתו ע"י התבודדות שיחה בינו לבין קונו!!! תפילה-עיקר כלי זיינו של משיח! וכל המלחמות שצריך האדם לכבוש הכל ע"י תפילה! בהצלחה..

meran3

New member
התבודדות טעם החיים

http://www.zarut.com/ret/default.asp ותוכלי למצוא דיסקים וספרים בנושא באתר ברסלב ישראל ובאתר לב הדברים

הדיבור הוא כלי שפע

בס"ד בר"ה וכפי הדיבור ככה השפע .. נכון שה' יתברך יודע הכל .. אך כשמדברים את זה.. בא השפע .. וגם הדיבור מכריח .. היינו אני אומרת 'אני מאמינה בך ה' יתברך!!!' .. זה יתן לי אוטומטית תוספת באמונה ! .. כי הדיבור מכריח .. אשרינו מה טוב חלקנו !!

בר"ה = בזכות רבינו הקדוש

בס"ד בר"ה נ נח נחמ נחמן מאומן

fairycharm

New member
כח הדיבור הוא כמו צינור

שבעזרתו אנו פותחים את הזרם לקבלה, ברגע שאנו מתפללים אז אנו מאפשרים לקב"ה להעביר אלינו את העזרה ההענות לתפילות שלנו. חוץ מזה, תמיד כדאי שהאדם יהיה שותף במה שקורה לו ולא לחכות שהכל יעשה מעצמו לכן חשוב שנהיה שותפים בעזרת התפילות שלנו והבקשות שלנו...

fairycharm

New member
ועוד דבר- המלצה חמה!../images/Emo63.gif

כדאי לקרוא את הספר התבודדות של ר' נחמן!

sarelosh

New member
מחשבה - דיבור - מעשה

היי!! הדרך שהמחשבה שלך תגיע למעשה היא רק דרך הדיבור. חומר למחשבה!!

תגובה

בס"ד כמו ששלהבת אמרה, תפילה היא עבודה שבלב. המהר"ל מסביר שמשמעות הדבר שאדם צריך להיתלות ולבטוח רק בקב"ה, וזה מה שעושים בתפילה- נשענים רק עליו, וכל החיות שלנו מתבטאת בזה שאנחנו נשענים רק עליו, כי אנחנו מבינים שאין לנו צורה אחרת להיות קיימים, ולהשיג שלמות (עוד בנושא זה, על פי מה שכתוב בליקוטי מוהר"ן- עקר החיות מקבלים מן התפלה, ראי: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=597652 ) הדבר המעניין הוא שענין זה של שיחה בינו לבין קונו הוא גם ענין בהתחזקות, כמו שאמר רבינו הקדוש במהלך שיחה של חיזוקים: "ויותר טוב מזה מאד, כשמשיחים את מה שבלב לפני השם יתברך כמו לפני ידיד אמיתי". כלומר- זאת ההתחזקות הטובה ביותר שיש. כשרבי נתן שמע את זה, הדבורים נכנסו בליבו כמו אש, כי ידע שכל קושי- את הקושי בעצמו ישיח לפני השם יתברך. עצם השיחה היא דבקות אחת גדולה, קריאה אחת גדולה לקב"ה מעוצם הצרות, שהיא יסוד הדבקות שמתגלית בתפילה (היינו, הקריאה), ואין כאן המקום להאריך. אמנם בעיקרון, יסוד ההתבודדות והשיחה הוא העבודת שבלב, והדרך להגיע אל התכלית הנצחית מתחילה ועוברת כל הזמן בהתבודדות ותפילה. מלכתחילה הקב"ה רצה שנגיע אל התכלית בצורה כזו, בצורה שרק חסדי ה' הם אלו שיקיימו אותנו, והקב"ה יתגלה כמושיע- כישועה שלנו, "הא-ל ישועתנו סלה", כאשר "יום יום יעמוס לנו". בצורה של תפילה והתבודדות מתגלה הגילוי שהקב"ה רוצה לגלות בעולם, ש"אלמלא הקב"ה עוזרו לא היה יכול לו" (קידושין ל ע"ב), דהיינו- שכל מה שאנחנו קיימים, הרי זה רק בגלל שהקב"ה נותן לנו כוח. שבוע טוב

למעלה