שאלה חשובה

RoCKeR121

New member
את לא היחידה../images/Emo13.gif

קראתי אותו אני חושב יחד עם הסילמריליון כמה עשרות פעמים והיא בהחלט אחת הסדרות האהובות עלי...גמני תמיד חשבתי שאני היחיד שלא משתעמם מהכתיבה של טולקין,וולקאם טו דה קלאב

Mystic Dragon

New member
../images/Emo45.gif גם אני קראתי את הכל

וגם נהניתי [בייחוד מהשלישי, זה היה לפני שיצא הסרט ותוך איזה יומיים סיימתי אותו, לא יכולתי להפסיק לקרוא]. וגם קראתי את הסילמריליון, שחוץ מזה שיש שם מלא שמות וקשה לזכור מי זה מי, זה אחלה ספר. יש שם סיפורים מצוינים, כמו של טואור וטורין, וגם עצובים, בגלל מלקור הבן כלבה הזה. אבל עזבו אוהבים או לא, אתם חייבים להודות - טולקין היה מלך בשמות.

avki

New member
../images/Emo45.gif אין על הסימריליון! זה פשוט ספר

הקאלט הגדול של כל הזמנים! הוא פשוט כזה יפה איך שטולקין משלב בין היטוריה לאומנות לדרמה למלחמות, ולהכל בעצם. פשוט מדהים! וגם סיפורים שלא נשלמו, והנפח מוו ממברה (איך כותבים את זה?!), ושרה"ט והכל! אוח הוא פשוט גאון!! *
מחפש את הסילמריליון על המדף
*

Mystic Dragon

New member
דוקא את סיפורים שלא נשלמו...

לא הצלחתי לסיים, יש גבול. למרות שהסיפור המלא על טואור וטורין היו יפים, מעבר לזה עם התיאורים של הממלכת-אי של בני האדם [ששכחתי את שמה כבר] וכד' לא המשכתי.

RoCKeR121

New member
סיפורים שלא נשלמו ספר מצוין

אבל על טעם וריח אין להתווכח btw אני חושב שבגלל שכריסטופר טולקין עסוק כל הזמן בעריכת הכתבים של אבא שלו פיספסנו פה סופר מוכשר בזכות עצמו, למרות שהרמה שלו בבירור יותר נמוכה משל אבא שלו ורואים את זה מאוד בסיפורים שלא נשלמו אגב הנפח מוו מימברה זה לא משהו שקשור לעולם הבלגריאד של דיוויד אדינגס? בילבלת אותי פה אבקי...

avki

New member
לא לא...

הנפח מוו ממברה זה סיפור על מפגש מהתקופה הכי ראשונה של בני האדם, כשלראשונה הם גילו את האלפים. המפגש הוא בין פיית האלפים היעריים לבין נפח פשוט מכפר עתיק של בני האדם. פשוט ומקסים.

avki

New member
מה?! זה הסיפור הכי יפה בספר...

שיהיה. איש באהבתו לטולקין יחיה :p

1984alive

New member
ממלכת האי התכוונת לנומינור

וסטהרד צודק טולקין משעמם אבל הוא תמיד יהיה אבי הפנטזיה המדרנית.

python 4

New member
../images/Emo31.gifמצטער, שרה"ט זה פשוט גרוע

אחד הספרים היחידים אי פעם שלא הצלחתי לגמור, ותאמין לי שקראתי ספרים גרועים בימי חיי.

Knotted String

New member
|כ|../images/Emo42.gif../images/Emo129.gif

מה גם, שמה זה בכלל ספרות איכותית? המון אנשים מתמוגגים מהתפסן של סלינג'ר, שלא אהבתי בכלל, ולא מתייחסים אפילו לספרות מדוייקת ורגישה כמו של בננה יושימוטו.

בננה? היא דפוקה!../images/Emo54.gif

קראתי ספר אחד של בננה יושימוטו - "n.p", וזה היה בין הספרים היותר זוועתיים שקראתי בימי חיי.

Knotted String

New member
כי זה ספר גרוע.../images/Emo3.gif../images/Emo42.gif../images/Emo129.gif

ישנה הוא ספר מעולה, פשוט מעולה. וגם הרבה ספרים שלה שקראתי באנגלית. n.p הוא ספר חסר פואנטה, אבל לכל סופר יש את הספרים הפחות טובים שלו. [גם מn.p נהנתי, אגב.]

התפסן טוב X:../images/Emo72.gif../images/Emo112.gif

ושרה"ט זו ה-תרופה לנדודי שינה. אני גם חושבת שאפשר להתאבד עם זה אם קוראים הרבה פעמים אחת אחרי השניה. אבל מי ירצה כזה מוות מייסר >>

python 4

New member
לנ"ק../images/Emo70.gif מה עם הסיכום השבועי?../images/Emo3.gif

|נוסטלגיה|

flint15

New member
אבל למה?

אנילא מבטן למה קואים ספר יותר מפעמיים ,זה פשוט אבסורד

NeverDream

New member
אני היחיד כנראה...

שאוהב את ה"פ, שה"ט ורה"ד, שקרא את שלושת הנ"לים, שלא השתעמם ולא נרדם...? ספרות איכותית [בעיני, נא לא לצלוב] היא ספרות מהנה. לא פחות ולא יותר.

למעלה