שאלה חשובה

A n t o n

New member
שאלה חשובה

כשהגעתי לגיל 18 עברתי ועדה רפואית בביטוח לאומי וקבעו לי 40 אחוז נכות רפואית!!! נראה לי שזה אחוז הכי נמוך בארץ וזה עם FEV1 קטן פי 2 מהאחוז שקיבלתי, לקח לי שנה לערער ולהוציא 60 אחוז. עכשיו אני בעוד כמה חודשים מסיים ללמוד ומגיע לגיל 20 וה 60 אחוז שקיבלתי רק בקיץ 2005 כבר נגמרים לי ושוב יש לי ועדה רפאית. אמרו לי שיש אפילו אפשרות שאני לא אקבל שום דבר, בשיקום (של בטוח לאומי) אמרו לי: מטרתינו היא להכשיר אותך, לעזור לך בלימודים כדי שבעתיד תוכל לעבוד ולהשתכר לי עזרתנו.....). האם נראה לכם הגיוני? וכמה אחוזים בד''כ חולי סי אף מקבלים?

אחוזי נכות

יש גם חולים ב- CF שמקבלים 20%. נכון שהם מעטים, אבל בהחלט קיים מצב כזה. לקראת הועדה הרפואית חשוב להצטייד עם מכתב רפואי משכנע שיוכיח שאתה זכאי ללפחות 60% רפואיים שהם תנאי הכרחי לקבלת קצבת נכות. עם תום הלימודים שלך - קודם כל באמת תצטרך לחפש עבודה מתאימה עבורך. כל מה שכתבת לגבי המטרה של הבטל"א צדקת - המטרה היא לאפשר לכל אדם, גם אם הוא נכה או חולה- להיות עצמאי ולדאוג לעצמו ללא עזרה. אם בכל זאת מצבך לא יאפשר לך לעבוד או שלא תמצא עבודה בגלל המצב הבריאותי שלך תיקבע לך דרגת אי כושר ותקבל קצבת נכות בהתאם. לפרטים נוספים אתה יכול להכנס לאתר של הבטל"א ולקרוא בעצמך. http://www.btl.gov.il/btl_indx.asp?name=noh_cll&type=g

עוגיונת

New member
בהצלחה

ובקשר לשיקום- תנצל כל מה שיתנו לך. לעשה תואר או שתלמד משהו במסגרת המימון של השיקום, ואחר כך תראה איזו עבודה תמצא. לא בטוח שתוכל לעבוד מספיק עד כדי שיורידו לך לחלוטין את הקצבה שתקבל. אני למשל עשיתי תואר ראשון במסגרת השיקום ועכשיו אני עובדת וגם מקבלת קצבת נכות. בהצלחה רבה לך!!!!

A n t o n

New member
לא נראה לי שיהיה לי עוד כוח להמשיך

נמאס ללמוד! כדי לקבל קצבה חלקית צריך לקבל משכורת בינונית מאוד...... מעל 5000 ש'ח נראה לי שביטוח לאומי לא ישלמו שקל..... נגיד ואני מרויח מעל 5000 (רק נגיד אני אופטימי
) אז לפחות משאירים לי זכויות כמו תו נכה, אולי איזשהי הנחה במס הכנסה וכו'? ותודה רבה!!!

פפשושית

New member
לגבי תו נכה

זה לא קשור לב"ל זה משרד הרישוי לכן זה נשאר. על מס כנסה אני בעצמי אשמח לדעת. אני גם ממליצה לך ללמוד במידה ואתה לא מתגייס או משהו כזה. לא יודעת בן כמה אתה ומה אתה עושה עכשיו בזמנך אבל ללמוד לימודים גבוהים שונה לגמרי מהתיכון. אתה יכול ללמוד קורסים מקצועיים, או לעשות תואר ראשון. אין גבול לאופציות! חוץ מזה לעבוד יש לך את כל החיים

מס הכנסה - מתוך האתר של האיגוד

מס הכנסה: פטור לבוגרים מעל גיל 18: על חולים עובדים שיש להם 90% נכות רפואית ומעלה לצמיתות - להצטייד בטופס מביטוח לאומי המוכר כ- "פרוטוקול של נכות רפואית לצורך מס הכנסה". יש להקפיד להחתים את הטופס או את הצילום בחותמת מקורית של הביטוח הלאומי. פקיד השומה באזור המגורים של העובד (לפי הכתובת בתעודת הזיהוי) יצייד את החולה באישור לצמיתות אותו יש להעביר למעביד להמשך טיפול. ייתכן מצב שבו פקיד השומה ידרוש ועדת בריאות מיוחדת גם במקרה של 90% נכות רפואית לצמיתות. בעלי אחוזי נכות זמניים או נמוכים מ - 90% יכולים לפנות לפקיד השומה באזור המגורים ולבקש זימון לועדת בריאות. פקיד השומה יצייד את החולה בטפסים מתאימים ובהנחיות מדויקות לגבי המשך הטיפול.

A n t o n

New member
רשמתי שאני בן 19

עוד 3 חודשים 20..... ואני סיימתי לשמחתי או לצערי תיכון עם תעודת בגרות מכובדת, הכל כמו שצריך......... ואני לומד עכשיו במכללה, באפריל אם אעבור את כל הבחינות כמובן אני מסיים ואמור להיות הנדסאי אלקטרוניקה. ללמוד יותר מזה אין לי כבר כוח אולי מתישהו אבל לא בשנה הקרובה בטוח.

לאנטון

אני מקווה שהמקצוע שלמדת מעניין אותך, כך שאני אוכל לאחל לך בלב שלם שתמצא עבודה בתחום המקצועי שלך. שהעבודה תאפשר לך גם להמשיך ולטפל בעצמך, ושלא תזדקק לקצבת הנכות, או שתעבוד משרה חלקית ותקבל קצבת נכות כהשלמה. בהצלחה!!

למעלה