שאלה חשובה

SHARON 103

New member
שאלה חשובה

שלום לכולם, מה ההבדל בין תמרור 15 לתמרור 16? (אני קראתי בתגובות של אתר למד ועדיין לא הבנתי) תודה

Metal † Heart

New member
נצל"ש - שאלה.

כשאני יוצאת מחניון\תחנת דלק\וכו' יש לי חובת עצירה? אני צריכה להתייחס למצב כאילו עומד תמרור עצור מולי, או שמספיק רק להאט לבדוק אם השטח פנוי ולצאת?

adidas88

New member
אז תנהגי לפי השילוט

ואם אין שילוט לפי ההיגיון-לא סתם נתנו לך רישיון נהיגה

Metal † Heart

New member
מי אמר שנתנו לי רישיון נהיגה?

ומה הקשר להגיון? שאלתי האם לפי החוק ישנה חובת עצירה, או לא.

ShMo0LiKiPoDa

New member
חובת עצירה זה רק כשיש תמרור עצור

בהשתלבות כזאת בכל מקרה את צריכה לתת זכות קדימה..

be_roo

New member
כאמור, חובת עצירה רק אם יש תמרור

עצור. אבל חובה לתת זכות קדימה קיימת גם ללא תמרור.

SHARON 103

New member
ועוד שאלה ../images/Emo41.gif

מישהו יכול להסביר לי את המשמעות של תמרור מספר - 108??? מה המשמעות ומתי הוא נחוץ לי? תודה לכולם

SHARON 103

New member
בנוסף, שאלה על תמרור עצור?

האם כשיש לי צומת, והתמרור עצור בצד ימין של הכביש שלי ואני מתכוון לפנות שמאלה... האם זה תקף לגביי גם? והאם כשיש תמרור עצור בצד שמאל של הדרך , האם זה תקף לגבי מי שרוצה להמשיך ישר או ימין? מה נסגר לגבי זה? אפשר הסבר מפורט?

MrJacKasS

New member
תשובות

1. תמרור 108 אומר כי אם קו הקטעים נמצא מימין לקו ההפרדה הרצוף ביחס אלייך - מותר לך לעקוף אם הדרך פנויה (ולמכוניות בנתיב הנגדי אסור). 2. תמרור עצור בצד ימין תקף לכל פנייה (ימין, שמאל וישר) תמרור עצור בצד שמאל תקף אך ורק לפנייה שמאלה, כלומר, אם את פונה ימינה או ממשיכה ישר, אין לך חובת עצירה.

be_roo

New member
הסבר נוסף לגבי תמרור 108

היות והשאלה עלתה פעמיים בפורום לאחרונה, אולי יש מקום לפירוט. תמרור 108, סימון של קו רצוף ולידו קו קטעים, מסמן כי לרכבים בכיוון נסיעה אחד (אלה שקו הקטעים קרוב אליהם) מותר לחצות את הקו הרצוף ולצאת לעקיפה, ואילו לנהגים בכיוון הנסיעה השני אסור (קו הקטעים נמצא רחוק מהם, הקו רצוף קרוב). למה זה טוב? יש מקומות בהם בכיוון נסיעה מסויים אין שדה ראיה (מתקרבים לגבעה למשל), ולכן העקיפה שם מסוכנת ואסורה, אבל לאלה שנוסעים לכיוון השני יש שדה ראיה פתוח כי הם כבר עברו את אותה גבעה וכרגע לפניהם ישורת ארוכה וניתן לראות בקלות האם הדרך פנויה לעקיפה בטוחה. במקרה כזה, אי אפשר לשים רק קו קטעים, כי זה יתיר עקיפה גם לאלה שאין להם שדה ראיה. לא רוצים לשים קו רצוף כי אין טעם למנוע עקיפה מאלה שכן יכולים. לכן קיים הסימון הכפול שמגדיר למי מותר ולמי אסור.

עברתי היום!!! כנסי הסבר

תאמיני לי אחרי שתביני ת'תמרורים האלה יה לך נורא פשוט תמרור 15 אומר שבעצם זכות הקדימה לך ושאת נוסעת בכביש הראשי ומתמזג אליו כביש רגיל תמרור 16 אומר שאת צריך לתת זכות קדימה כי את מתמזגת עם הכביש הראשי נ.ב הייתה לי ת'שאלה הזאת בתאוריה

moshe alfasi

New member
תודה לך!

גם אחרי שעברתי יום חמישי אני לא ממש יודע את הרוב

למעלה