שאלה חשובה

ירח21

New member
שאלה חשובה

מנורת פלורסנט של אקווריום יכולה לשמש בינתיים לחימום הפיתון שלי (מונחת בפינת הטרריום]...מחכה לתשובות דחוף תודה

תשובה חשובה...

אם תצליח לחמם את הטרריום כך שמינימום יהיה 25 מעלות והנחש לא יבוא במגע עם הנורה אז אין בעיה...תישתדל שהנורה תקרין את החום בצד אחד של הטרריום כך שיהיה מפל של טמפרטורה...צד אחד חם יותר מהצד השני אך לא פחות מ-25 מעלות וכמובן לא יותר מ-32 מעלות...בהצלחה.

BabaGee

New member
עוד תשובה חשובה

עד כמה שידוע לי אז אחד היתרונות של נורות פלורסנט (או החסרונות, תלוי מאיזה צד מסתכלים) הוא שנורות פלורסנט פולטות כמות מאוד קטנה של חום ולכן לא תהיה יעילה לחימום (גם אם תניח גוש חמאה על הנורה במגע ישיר אז יקח לו הרבה זמן להפוך נוזלי.)

ירח21

New member
אבל אחריי ש...

המנורה שלי עובדת חצי שעה היא פולטת חום מהצד האחורי שלה {מהפלסטיק)חום של 27 מעלות כך שאני מצמיד את ה''גב'' של המנורה לטרריום ...אז זה דיי עובד ..!

רן333

New member
מה שחשוב לנחש

זה לא השיטה שבה אתה מחמם, אלא התוצאה: מהם, בסופו של דבר, התנאים (בדגש לטמפרטורה) שנשמרים בסביבה שבה הוא נמצא. עכשיו, כדי לבדוק את הטמפרטורה שעליה אתה מצליח לשמור, אתה לא צריך עצות מאחרים; אתה צריך מדחום. במחשבה שניה, אולי כן אפשר לתת כאן עצה: חשוב למדוד את הטמפרטורה במקום שבו הנחש שוהה. למשל: אם הנחש נמצא על הקרקעית של הכלוב, אז העובדה שהטמפ' של אחת הדפנות של הכלוב היא 27 או 28 מעלות - העובדה הזו אינה בהכרח רלוונטית.

רן333

New member
בנוגע לחימום -

כאמור - שאל את המדחום. חוץ מזה: 1. נראה לי שהמכסה שלך מזמין בריחה. (נושא המכסים במסילות נדון כאן בימים האחרונים. תוכל למצוא בקלות את השרשור המתאים.) 2. מהו החומר המתולתל הבהיר שנמצא בכלוב?

naja

New member
לא הייתי מבטל כ"כ מהר את מה שרן רשם

לבורמזי באורך 1.5-2 מטר לא תהיה בעיה להרים את המכסה הזה ולצאת.

ירח21

New member
עד אז אני אחליף בחתיכת פח ...

ואני אדאג שהיא לא תהיה חדה ולא תפצע את חתיך!

ירח21

New member
החלטתי לשגע אותכם

נראה שהוא מבסוט ככה לא? יש סכנה לכויה?

אילון פ

New member
לא יודע אם הוא מבסוט, אבל:

1. יש סכנה לכוויה, המנורה קרובה מאוד. בדיוק היום פגשתי איגואן בן 11 עם כוויה מלפני שנה שקשה לפספס, היה ידידותי וגדול במיוחד. הייתי מרחיק את המנורה ומגן על הנחש מפניה בעזרת כלוב רשת. במידה והיא לא תחמם מספיק מרחוק תחליף למנורה בעלת הספק גבוה יותר, ומנורת ספוט תחמם בצורה יעילה יותר, כיוון שכל/רוב האור (ואיתו החום) יהיה מכוון כלפי מטה. 2. המדחום שרואים בתמונה לא יעיל במיוחד. תחליף למדחום רגיל לכל הפחות שמודד את הטמפ' על הקרקע ולא את דופן הטרריום.

נתניה22

New member
זה אני ירח 21

המדחום כמו של האקווריום עם הכספית למטה טוב לנחשים?

אילון פ

New member
כן, בכזה אני משתמש.

חשובס שהוא יעמוד כשהקצה נוגע בקרקעית הטרריום. לאחר ניסיון רע עם שני מדחומים שהושכבו, לא הייתי ממליץ להשכיב את המדחום.

רן333

New member
קח לך תסריט מעניין:

הנחש נכנס לכלי המים, ואח"כ מתחיל לטייל בכלוב כשהוא רטוב. הוא מרים את הראש לכיוון הנורה החמה, נוגע בה ומרטיב אותה במים הקרים-יחסית שנמצאים על האף שלו. הנורה מתפוצצת, ניצוץ עף לכיוון ערמת הקש שלך. את ההמשך אני משאיר לך. כדי להימנע מתסריטים כאלה, וגם מסתם התפוצצות של הנורה או מכוויות הנגרמות ממגע ישיר בנורה חמה מאוד - מומלץ שלא לאפשר לנחש להגיע לנורה. חוץ מזה, מכיוון שהבעת התעניינות באמצעי חימום אחרים - אולי ההודעה **הזו** תעניין אותך.

למעלה