שאלה חשובה

מצב
הנושא נעול.
שאלה חשובה

שאלה חשובה
יש לי בת בגיל 13 והיא לומדת בכיתה ז'. עשינו לה בדיקת IQ במכון וייצמן ויצא לה בבדיקה שמנת המשכל שלה היא139... ונעבור לנושא העיקרי: לפני כמה חודשים בתי זכתה למלגה +לימודי אדריכלות לאוניברסיטת בר אילן. לימודי האדריכלות עולים לחודש 450 ש"ח (ה$ זה לא הבעיה, אנחנו אמידים ואין לנו בעיה להשקיע), השאלות שלי הן: 1). האם 139 זה הרבה? 2).האם כדאי לי להשקיע בלימודי אדריכלות?

אגוזים1

New member
לדעתי

שאלה חשובה
יש לי בת בגיל 13 והיא לומדת בכיתה ז'. עשינו לה בדיקת IQ במכון וייצמן ויצא לה בבדיקה שמנת המשכל שלה היא139... ונעבור לנושא העיקרי: לפני כמה חודשים בתי זכתה למלגה +לימודי אדריכלות לאוניברסיטת בר אילן. לימודי האדריכלות עולים לחודש 450 ש"ח (ה$ זה לא הבעיה, אנחנו אמידים ואין לנו בעיה להשקיע), השאלות שלי הן: 1). האם 139 זה הרבה? 2).האם כדאי לי להשקיע בלימודי אדריכלות?
לדעתי
ה"כדאיות" תלויה ברצון של הילדה, לא?... אם היא רוצה זה נראה לי כמו חוג מקסים!

אגוזים1

New member
אז לא נראה לי שיש כאן בכלל דילמה!!!

תודה..
היא ממש רוצה...את לא יודעת מה מצאתי בתיק שלה... מ-ל-א סרטוטים של בתים ודירות..חח...נדהמתי
אז לא נראה לי שיש כאן בכלל דילמה!!!

I am ADiDi

New member
זה בדיוק מה שיכולת למצוא בתיק

תודה..
היא ממש רוצה...את לא יודעת מה מצאתי בתיק שלה... מ-ל-א סרטוטים של בתים ודירות..חח...נדהמתי
זה בדיוק מה שיכולת למצוא בתיק
שלי כשהייתי ילדה! הלוואי והייתי מקבלת מלגה ללמוד אדריכלות!!! (בסוף למדתי הנדסת חשמל כי ההורים רשמו אותי...) מיכל

אם הי מתענינת בזה ומעונינת

שאלה חשובה
ויש לכם אפשרות וודאי שכדאי. כל מה שלומדים הוא נכס. גם אם לא עוסקים בזה אחר כך.

אני יודעת שבתוכניות למחוננים

ויש לכם אפשרות וודאי שכדאי. כל מה שלומדים הוא נכס. גם אם לא עוסקים בזה אחר כך.
אני יודעת שבתוכניות למחוננים
אחד הנושאים שלומדים (לצד תרבות יפן, שעשועי פיסיקה וכו') הוא אדריכלות. אפילו לילדים קטנים. זה היה נראה לי מאוד תמוהה, ואז הסבירו לי שדרך האדריכלות לומדים המון דברים על מרחב, עיצוב, יצירה וכו'. שזה תחום מאוד מפתח באופן כללי. ובמקרה שלכם, אם יש התעניינות בזה - אז בכלל אין על מה לדבר. לשאלתך השנייה: אכן, 139 זה גבוה. לפי הציון הזה, היא נמצאת במחצית האחוזון העליון של האוכלוסיה (כלומר, כחצי אחוז מהאוכלוסיה מגיעים לציון הזה ומעלה).

מצב
הנושא נעול.
למעלה