שאלה חשובה

qui saura

New member
שאלה חשובה

אממ רציתי לשאול אולי מישהו/היא מפה יודע/ת האם לאנשים ששיכים ממשפחת הכוהנים מותר להיכנס לקברותיהם של אנשים שלא קרובים קרבה משפחתית מדרגה ראשונה אליהם?כי אני מאוד רוצה לבקר בקבר של מייק אבל בגלל שאני כהן אז מותר לי ללכת להלוויות של סבים וסבתות ושל קרובים מאוד אליי (מקווה שלא אזדקק ושלא תזדקקו אתם/ן) ואני לא יודע אם מותר לבקר בקבר של מייק. האם מישהו יודע אם זה בהחלט אסור או יש דרך כלשהיא.אני יודע שאפשר להיות מחוץ לבית הקברות אבל אז לא אוכל לראות את הקבר.ראיתי את הקבר בעיתונים ופה בגלריה אבל לא במציאות.אשמח אם מישהו/היא יענה/תענה לי.

cb7

New member
שלום לך,

גם אני כוהנת ואני הבנתי שלכוהנים אסור להיכנס לבתי קברות. זו הסיבה שאני לא הולכת לקבר של מייקי.

qui saura

New member
cb7

נכון שזה קצת מבאס שאי אפשר ללכת לקברו?אבל לעיתים אין ברירה.העיקר שיש מעריצים כשאר חברי הפורום ברובם ככולם שישמרו על כבודו של מייק :)))))

חבר יקר

לא יודעת לענות לך על שאלתך לגבי כוהנים לדורותיהם אבל יכולה להבטיח בשמי כי אני ובטח מעריצים רבים נוספים (ושפויים יש לומר) נבקר את מייק בקברו, בו נאחל לו שינוח בשלום על משכבו ובתקווה כי לא יטרידו את נפשו ונשמתו עוד. ליל מנוחה

qui saura

New member
אלונה מפיך ליושב במרומים

מקווה שדבר נוראי כזה לא יחזור על עצמו. אם כן אשלח שומרים לבית הקברות 24 שעות.:)

Duvdevan Girl

New member
תלך לבית קברות

כבר ותפסיק לבלבל ת'מוח מה אתה שומר מצוות?? אתה מאמין בשטויות האלה? מה נראה לך שיקרה ה' ירה עליך ברקים משמיים?!

rudi87

New member
לטם..

בואי נשמור בכל זאת על קצת כבוד לדת כי יש אנשים שזה פוגע בהם.

qui saura

New member
לטם

אולי אני לא דתי אבל אני מכבד את הדת והולך לפי חוקיה והלכתה בייחוד במקרים כאלה.

mikebrant78

New member
לטם!!!../images/Emo31.gif

אני מבין שאת מתיימרת להיות גדולת הדור ו/או פוסקת פסקי הלכה, שכן אני לא מבין את ההברקה אשר יצאה מפיך. זה שאת לא שומרת תורה או מצוות ו/או כופרת בדת ו/או לא מאמינה בבורא עולם, אין זה אומר שאת צריכה כך לזלזל. עצם העובדה שדודיק שאל את השאלה הנ"ל, אומרת דרשני וזה כן חשוב לו, מאחר וידוע לכל שלכוהנים אסור להיכנס בנסיבות כאלה אל בית העלמין. חיזוק לכך קיבלנו אף מחן. קיימים בפורום הנ"ל עוד אנשים מאמינים כמו דודי וכמוני שלמרות שאת ראשינו לא מעטרת כיפה אנו מכבדים את הדת ומאמינים בה'. אני לא מטיף לך מבחינה דתית, אך הייתי מצפה ממך לקצת רגישות. אני אישית משקראתי את הערתך כאן, ממש התביישתי ואני מבקש בשמך סליחה ממי שנפגע. לתשומת ליבך לטם! מקווה שתביני את דבריי ותקחי אותם בפרופרציה המתאימה. אלעד:)

ורדושע

New member
זה באמת לא היה לענין

לא ממש מתאים להגיד כאלה דברים על הדת.. בכל זאת קצת כבוד בלי לפגוע או משהו ובלי להטיף

shunit4

New member
יש לי פתרון

פרקטי בשבילך. מייק קבור מאוד מאוד קרוב לגדר, והגדר נמוכה. נראה לי שלא קשה להביא סולם, לשים אותו מחוץ לגדר ולהסתכל על הקבר.

Duvdevan Girl

New member
חחחח שונית

איזה רעיון גאוני

qui saura

New member
רודי87

תודה רבה. אתה צודק בהחלט זה באמת לא היה במקום.

shunit4

New member
סליחה

אם פגעתי במישהו- אבל אני באמת לא מבינה מה כאן לא במקום. ההצעה שלי לא נאמרה בזלזול או בציניות, אלא עונה בדיוק על הדרישות שלך - לא לדרוך בתוך אדמת בית הקברות כי אתה כהן, ועדיין לראות את הקבר שלא בתמונה. אם תרצה, תוכל לתאם איתי מראש, ואני אבוא איתך להראות לך בדיוק מאיפה רואים את קברו של מייק. אם אתה עדיין רואה בכך הצעה מעליבה, אני מתנצלת, וכפי הנראה תיאלץ לראות את קברו של מייק בתמונות בלבד...

rudi87

New member
זה ממש לא

אני אמנם לא מכיר אותך, אך בהתחשב לגילך, עם כל טוב הלב והיצירתיות המופתית שלך, הייתי מצפה לתגובה קצת יותר בוגרת או לשתיקה שהייתה מוסיפה לך הרבה יותר כבוד. אני בטוח שתצליחי להבין לבד מה לא היה במקום בהצעה המאוד צינית והמיותרת שלך, אין לי מה להוסיף מעבר.

אנשים

אתם מגזימים ככה אני חושבת. לא פגעתי בשום בנאדם בכוונה ואם נפגעתם בעיה שלכם -להפגע זו בחירה! לא צריך להיות כאלה פרימיטיביים, כבר שנות ה-2000

למעלה