שאלה חשובה!

DDOORR7

New member
שאלה חשובה!

סובבתי את הברך אתמול,ומאז אני לא מצליח לדרוך על הרגל ויש לי כאבים איומים,שהייתי במיון אמרו לי שאולי קרעתי את הרצועה הצולבת אבל צריך לעשות עוד בדיקות... זה נשמע מפחיד ואודה לכם אם תגידו לי מה זה אומר?כמה זמן לא אוכל לדרוך על הרגל?זה מצריך ניתוח?מה הסימפטומים לדבר כזה?(לי כואבת כל הברך,במיוחד מאחור...) אין לי כל כך אינפורמציה משום שאני חייל,וכידוע לכולם לצה''ל לוקח המון זמן לטפל,במיוחד בימים אלו,ולכן אני מודאג.... תודה

Marianne5

New member
לי יש רצועה קרועה...

אממ כמה שאני יכולה לומר כלי קרתה התאונה הזאת הברך ננעלה, זתומרת היא הייתה מכופפת קצת ולא יכולתי לא לכופף אותו עוד ולא ליישר כי זה היה כרוך בכאבים איומים. אני חושבת שמאחורה זה יותר המיניסקוס אבל יכול להיות שזה גם אחת הרצועות הצולבות. יש שתיים. אחת אחורית ואחת קידמית. בעיקרון, אם קרעת את הרצועה או שיש לך קרע במיניסקוס אפשר לעשות ניתוח (אורטוסקופיה אם אני לא טועה ככה קוראים לניתוח) אבל יש עוד דרכים להתמודד עם זה. כמו דבר ראשון לחכות קצת עד שהכאבים יעברו ואז להתחיל פיזיותרפיה ולחזק את השרירים מסביב לברך שיעשו את העבודה שבעיקרון הרצועה אמורה לעשות- לפחות חלק ממנה. הניתוח פחות מומלץ. אני ספורטאית וכרגע אני מסתדרת מצויין גם בלי ויש לי גם רצועה קרועה וגם קרע במיניסקוס. קודם תברר מה בדיוק יש לך. אם אתה רוצה ניתוח קח בחשבון שזה שיקום של חצי שנה מינימום. בהצלחה :)

צולבת

חבלות סיבוביות יכולות לגרום לקרע ברצועה הצולבת עם או בלי קרע מניסקוס. כדאי כמובן להבדק בהקדם ע"י אורתופד מומחה בכל מרפאת חוץ של בי"ח או בחר"פ. ההחלמה והטיפול תלויים באבחנה כמובן. רוב הקרעים בצולבת לא מחייבים ניתוח.

chonkin

New member
תשובה!

תקשיב, חיילי. לי היה קרע ברצועה צולבת קדמית. שבוע שעבר עברתי ניתוח לשחזור רצועה. אני אספר לך עוד פרטים על רצועות קרועות. דבר ראשוןאל תבהל. גם אני בהתחלה הייתי בשוק. נכון. זה כאבי תופת. אם זה קרע מלא זה מצריך ניתוח (אורטורסקופיה+שחזור רצועה). אם זה קרע חלקי ניתן לחיות עם זה, אך בשלב מסויים של החיים תמיד יש חשש שתעשה תנועה לא נכונה ותגרום נזק חמור יותר לאיברים האחרים שנמצאים בברך, לכן מומלץ , בייחוד לאנשים צעירים , לנתח. אתה יכול להמשיך לחיות עם זה, אך תצטרך לוותר על דברים רבים שאתה בטח אוהב וכעת קשה לך לעשות אותם. אם תתחיל פיזיוטרפיה אתה תגיע כבר למצב ממש ממש טוב (את הפיוזטרםפיה מתחילים לאחר שהכאבים חולפים קצת...). אני הגעתי למצב שכבר הלכתי שלושה קילמוטר עם רצועה קרועה לחלוטין, עליתי במדרגות...עשיתי הכל. אבל לא יכולתי לרקוד. והריקוד הוא אהבת חיי לכן לא ויתרתי וניגשתי לניתוח בידיעה שהשיקום ארוך מאוד מאוד מאוד. זה תהליך ממש ממש לא פשוט. אני לא אשקר לך. אני בשיא תהליך השיקום כעת, וזה קריעת תחת. אבל אני יודעת שזה שווה את זה ואני רואה את עצמי רוקדת שוב עוד תשעה חודשים אז זה שווה לדעתי. בכל מקרה אתה חייב להבדק ע"י אורטופד מומחה (עם עדיפםות להתמחות בברכיים כמובן). ואגב. כל שאלה או משהו....אתה מוזמן לפנות אליי (אתה יכול לקבל פרטים ב"עולם שלי" על כיצד ניתן ליצור עימי קשר. בהצלחה! מבינה אותך הכי הכי הכי בעולם!!!

DDOORR7

New member
תודה על התמיכה

כרגע אני בקושי הולך 10 ימים אחרי,פשוט המערכת הצבאיתממש בעייתית ומשום מה הם חושבים שגימלים פותרים הכל...כנראה שאני יילך לרופא פרטי.... איך זה קרה לך?כמה זמן עד שהכאבים האלה פוחתים???????

chonkin

New member
תשובה לחייל

כן. מערכת צבאית זו בעיה רצינית בהחלט.(אני יודעת משום שגם לאחי יש בעיות ברכיים והוא בצבא כעת).אני ממליצה לך ללכת לרופא פרטי (ובנוסף אני ממליצה לך בחום רב ללכת לאורטופד שמטפל בי, ד"ר רפי טיין) ניתן להגיע אליו דרך קופת חולים כללית מושלם.הוא רופא מעולה. אבל תלוי מהו איזור מגורייך (הוא נמצא במלון השרון בהרצליה).כדאי לך ללכת לרופא מומחה לברכיים על מנת לאבחן את הבעיה לפחות (אותי ראו שישה אורטופדים ולא הייתה אבחנה בכלל במשך חודשי וחצי בערך).לאחר שתאתר את הבעיה לך לאורטופד מומחה לברכים אשר הצבא מכיר בו. לי זה קרה כתוצאה מעומס על הברכיים. אני רקדנית, אני היפראקטיבית....אבל זה קרה כשעשיתי תנועה לא נכונה ורדפתי אחריי כלב שרדף אחריי חתול...חחחחחח (אבל החתול חי!!!! :) ). איך זה קרה לך? אתה קרבי? היה לך עומס על הברכיים בתקופה האחרונה? האמת שאיני יודעת לומר לך בקשר לכאבים משום שלי היה גם קרע וגם שבר, אז אינני יודעת אם בכאב המתמשך שהיה לי נבע מהשבר או מהקרע. איך אתה הולך עכשיו? יש לך קביים או משהו?

DDOORR7

New member
תגובה

לפחות הצלת חתול....אני כולה הרסתי משחק כדורסל.... אני הולך בעזרת קביים כרגע... באסה ממש כאבים חזקים...

chonkin

New member
חחחח....כן הצלתי חתול :)

זה תמיד מה שאני מנחמת את עצמי: "לא נורא ניצן....נדפקה לך הברך אבל הצלת חיים"...חחחחח לא נורא, אז הרסת משחק כדורסל. שטויות :) זה כאבי תופת....מזדהה עם הכל כל כך. לא פחתו הכאבים קצת? בכל זאת...עברו כמה ימים מאז...

DDOORR7

New member
היי

האמת שקצת ירד הכאב,אבל בקושי יכול לדרוך על הרגל אגב הרגל שלך התנפחה?כי שלי לא ממש וזה מוזר

למעלה