שאלה חשובה

עומרי 200

New member
שאלה חשובה

אני מאד מעוניין להיות סלקטור ברש"ת או בחו"ל (של אל על). אני מששתחרר עוד 4 חודשים בערך ואני רוצה לדעת מתי וכיצד להתחיל הליכים של בחינות לתפקיד, על מנת להתחיל לעבוד כמה שיותר בסמוך לשחרור שלי. למישהו יש תשובה? תודה רבה

דרורלי

New member
תשובה

שלום, דבר ראשון תחליט איפה אתה רוצה לעבוד. בארץ או בחו"ל כי התהליך לכל אחד מהם שונה לגמרי (רש"ת/אלעל). במידה ותחליט לעבוד בארץ- תסתכל במודעות הדרושים, אחת לכמה חודשים יש גיוסים לתפקיד. שים לב שהמודעה היא לא של קבלן כ"א כי העבודה היא לא באותם תנאים. במידה ותחליט לעבוד בחו"ל- תסגר על מדינה או תחנה ספציפית. אם אתה רוצה לעשות כסף אז עבודה נטו או שאולי אתה מעוניין לעבוד ובמקביל לשלב לימודים בחו"ל. בקיצור יש לך עוד מה להחליט, ברגע שתסגר על עצמך קצת יותר אנחנו פה בכדי לעזור בכל מה שתצטרך. בהצלחה בבחירה, דרורלי

עומרי 200

New member
תודה ו...

תודה על התשובה... אני רוצה לעבוד בחו"ל, אבל הבנתי שזו פרוצדורה ארוכה שלוקחת חודשיים-שלושה על מנת לעבור סיווג בטחוני וכו'. נאמר ואני מחליט לעבוד בארץ. אני כבר לא ראיתי מודעות של הרשות כמה חודשים. האם יש דרך לפנות אליהם ישירות או לברר מתי קולטים כ"א לקורסים? ובנוגע לאל-על, אני לא רוצה ללמוד בחו"ל ומה שקוסם לי זו העבודה המגוונת בתחנות אל-על וכמובן, השכר הגבוה. האם יש המלצות?

דרורלי

New member
אם זה חו"ל

ממה ששמעתי אני מדגיש שמעתי ולא מהיכרות עם האנשים. התחנות בסין ובתאילנד מאוד מיוחדות עושים שם הרבה כסף וחוסכים הרבה מכיוון שהמחייה מאוד זולה. שים לב שבאלעל אתה מחויב לשנתיים עבודה מינימום. בקשר לארץ לפי דעתי לראת ספטמבר יתחילו לגייס סלקטורים אבל אני בטוח שהחבר'ה משם יוכלו לתת לך תשובות יותר מבוססות. בהצלחהץ

עומרי 200

New member
שאלה נוספת

אני משתחרר בדצמבר ורוצה להתחיל לעבוד כמה שיותר מהר. השאלה שלי היא איך אני מזרז הליכים כדי ללכת למיונים כמה שיותר קררובים לדצמבר על מנת להתחיל לעבוד לכל המאוחר בפברואר מרץ

עומרי 200

New member
לא החלטתי

עוד לא החלטתי אבל אני מעדיף לעבוד בחו"ל. תחנות בארצות הברית או בספרד. בכל מקרה אם זה לא יסתדר אני רוצה לדעת פרטים על רש"ת, מתי המיונים שקרובים לשחרור שלי (דצמבר) ואיך אני מגיע אליהם.

ANGIE STARDUST

New member
אבל אמרת שאתה רוצה לטייל

ובארה"ב לא ממשך תחסוך כסף......ולספרד תוכל להתקבל אך ורק אם הינך דובר ספרדית טובה...לא מספיקה אנגלית....מה דעתך על תחנץ בנגקוק?תחנה אטרקטיבית מבחינת העובדים, חוסכים המון ו..קורעים תתחת בעבודה (שזה הכי כיף שיש!)

עומרי 200

New member
אבל...

למה לא חוסכים כסף באארה"ב? אני דובר ספרדית אבל לא שוטף. יש לי רקע של ספרדית מצד אבא. בכל מקרה אם אני משתחרר בדצמבר, יש קורס סלקטורים שנפתח בסמוך לחודש זה?

ANGIE STARDUST

New member
וווווואי,אתה עונה מהר יותר מ SMS!!!

בארה"ב לא חוסכים כי הכל מאוד מאוד יקר וזה לעומת, למשל בנגקוק.... אבל בלונדון עוד יותר יקר למשל.. יש לי חבריםם שעברו לניו יורק והם לא מצליחים לחסוך גרוש אבל כמובן אוהבים מאוד את ניו יורק ודי חיים בקמצנות- למשל בני יורק מאוד חם-ומזגן שדולק כל הזמן עולה הרבה כסף, שלא לדבר על שכר דירה וכל היתר....אבל סה"כ זו אחלה חוויה (אני יכולה רק לתאר לעצמי, וממה שהם אומרים...)

עומרי 200

New member
ובכל זאת

מה לגבי מיאמי? יש מקום באירופה ששווה? - זה גם חשוב שיהיה מקום שקצר וקל יחסית להגיע מהארץ לבקר (אמא הו אמא...).

דרורלי

New member
אירופה

למיטב ידעתי התחנות באירופה לא כ"כ משתלמות בגלל המחייה היקרה. אבל, עדיין יש מציאות למשל אמסטרדם או מדינות מזרח אירופה אם אתה באמת רוצה מקום קרוב...

ANGIE STARDUST

New member
במיאמי לא מרוויחים כלום כסף אבל

לעומת זאת, כל היום עושים בטן גב בים, ונמצאים במסיבות במיאמי (לפחות לפי מה שאמרו לי...) בכל אופן העניין הוא שלא עושים שם הרבה כסף כי אין הרבה עובדה יש ממש מעט טיסות בשבוע-אבל אולי אפשר לעבוד שם במקביל בעוד עבודה מכניסה (אני לא יודעת אם מותר ומה החוקים) כי למעשה ללא הויזה של אל על קשה להשיג ויזה-ברור שודאי שלא ויזת עבודה...אני ]שוט לא מודעת לחוקים שלהם...

krabpom

New member
ידידי היקר שים לב!

עלייך לשאול אנשים שעבדו או עובדים בתחנות ולא לפעול ע"פ שמועות ראשית תגדיר לעצמך מה היא המטרה אליה אתה ועבר לגור ולעובד במדינה מסויימת אם זה כסף ? אז לא בטוח שאל על זאת התשובה מכיוון שברוב התחנות לא מרוויחים כראוי ואני חייב לומר לך שהעבודה היא לא קלה בכלל ישנם שמועות שהעבודה באלעל היא בטן גב טיולים וכיף חיים והיא לא ממש מדוייקת כמובן שנהנים ועושים חיים כי בכל זאת אתה במדינה אחרת וגם מטייל אך העבודה היא קשה מאוד וגם מי שמתקבל לא תמיד מרוצה המלצתי אלייך היא ליצור קשר עם אנשים העובדים בתחנה מסויימת ולשאול אותם על המקום ועל העבודה כי התנאים משתנים כל הזמן בכל תחנה בעולם מצד אחד לעבוד באלעל היא דרך מצויינת לראות עולם ולהרגיש קצת חו"ל מצד שני תבדוק טוב האם זה מה זאתה באמת רוצה לעשות שיהיה לך בהצלחה!!

למעלה