אז ראשית...
1. אני חוזר ואומר, ההשוואה הזו היא רדודה ומתעלמת מהמצב באופן מוחלט. לוקחת משהו שטחי בדמות דברים אדומים מול שחורים ומבצעת השלכה מאוד מוזרה תוך התעלמות מהרבה דברים. ואגב נושא ה"יהודי" הוא בהחלט פרה קדושה בשבילי פה במדינה שלי, משום שככה זה צריך להיות, אם לא בארץ ישראל אז איפה בדיוק, באוגנדה? 2. צרפת וספרד נלקחו כדוגמא אחת מני רבות, ברור שקיימת הפרדת הדת מהמדינה במקומות אלו אך הכוונה הייתה להראות שפתאום אם מיעוט עולה לשלטון במקום כזה כמו צרפת או ספרד, סתם דוגמא שנלקחה להראות מדינות "נאורות" (תלמד לקרוא בין השורות). בדיוק כמו שכרגע מיעוט עאלוי שולט בסוריה ואפילו שם, המצב מצויין (פחחחחחח). 3. בבקשה, אני רואה לפי הטענה השלישית שלך בדיוק לאן אתה חותר, קודם כל לא תהיה שואה שנייה כי אנחנו במדינה עם רוב יהודי, ומה זה השטות הזאת של קטע עתיק? את בסרט? השואה היא נצחית, והיא בדיוק באה ללמד מה קורה לעם שנמצא בגלות ואין לו מקום משלו. נכחת בשיעורי היטוריה בכיתה שלך? שוב אני חוזר על זה שאתה סובל מבורות מוחלטת בנושא העולם הערבי וממש מנכס לעצמך טענות בעלות פן אחשד ובהם משתמש. ראשית, אף אחד לא מפחד שהעארבים הפליטים יבואו לחסל אותי, הפחד העולמי הגדול כרגע הוא מהטרור שנמצא בשפע הן בשטחי הרשות הפלסטינית (בקטן) והן הטרור העולמי, שניכר כי אתה כלל לא מודע לזה ולכן אתה מעלה טענות כמו אלו. מייצר את המצב הזה? מי הרס לפלסטינים, שחלקם חברים טובים שלי, את החיים? איזה מנהיג מנוח היה להם שבחר בדרך הטרור על מנת להשיג הישגים מדיניים? מי הנהיג משטר מושחת שיצר אוכלוסיה שלמה המגיעה לסף רעב? האשמה בנו? כנראה שיש לך עוד הרבה ללמוד. 4. אני מחכה לרגע שבו יעלה ראש ממשלה ערבי צרפת או ספרד, "מעוזי הנאורות" נראה אם זה באמת יתקבל בברכה במיוחד לאור תחושות האנטגוניזם הקשות לצערי הרב שהטרור העולמי יוצר לאסלאם. 5.אני שמח בשמחתך על מקרה טיריון. אבל יש לי שאלה. איך זה להרגיש מיעוט אידיאולגי קטן עד מאוד בתוך החברה? וכזה שישאר מיעוט? ומתנחם בהישגין מינורים? 6. שוב אתה מתעלם מדברים שכתבתי משום שכנראה נוח לך לעשות את זה, בפירוש רשמתי שהם חיים אצלנו בבטחה ושמצבם הרבה יותר טוב משל מיעוטים בארצות כמו ירדן לדוגמא. ושהם שמחים ומרוצים על כך. לגבי הטענה האחרונה שלך אני מציע לך ללכת ולנבור טוב ברזי דת האסלאם, ולראות כיצד יש שלטון כאשר במדינה יש מיעוטים ותראה כי אין אנו שונים ואף יותר טובים במובנים מסויימים. יום נפלא.