שאלה חשובה

Koki1981

New member
עוד שאלה

אים לוקחים ריטלין רגיל שידוע שעושה קצת דיכאון האים זה שאני לוקח אפקסור נגד דיכאון יפחית את ההרגשה הזאת?

Koki1981

New member
שאלה חשובה

האים אים אני לוקח קונצרטה כמה חודשים ולפעמים אני אקח ריטלין רגיל האים זה לא יפגע ברמה שנבנתה בדם מהקונצרטה?

zivadina

New member
מומלץ לשאול את ד"ר אלון אשמן

בפורום "תמיכה למבוגרים ADHD".

zivadina

New member
רמה בדם

ריטלין לסוגיו (רגיל, SR, LA, קונצרטה) איננו בונה רמה בדם, אלא משפיע למספר שעות בלבד, ואחר כך יוצא לחלוטין ממחזור הדם. ניתן להחליף בין סוגי הריטלין בהתאם לתגובת הגוף ובהתאם לאורך ההשפעה הרצוי. כל התרופות שמניתי מורכבות מאותו חומר, methylphenidate, וההבדל ביניהן הוא רק באופן השחרור של החומר למחזור הדם. קונצרטה = עד 12 שעות SR, LA = עד 8 שעות ריטלין רגיל = עד 4 שעות.

Koki1981

New member
יש לך טעות

רמה מסוימת כן נבנית כי כדי שקונצרטה תחל להשפיע מחכים חודש ולא כמו ריטלין רגיל שיש תגובה מידית

spidergirl

New member
יש לך טעות

קונצרטה משפיעה כבר ביום הראשון לנטילתה, אני לא יודעת מי אמר לך לחכות חודש אבל זה ממש לא נכון.

חגית35

New member
ממש לא נכון כפי שכתבו לך כאן

אין בניית רמה בדם זה נכון לגבי משפחת תרופות כגון נוגדות דכאון או אנטי פסיכוטיות לא ריטלין מתילפנידט- הוא נכנס משפיע ויוצא אחרי יום לא ניתן לאתרו הוא מופרש החוצה רובו בשתן וחלקו בצואה עד 24 שעות אחרי נטילתו (למרות שהשפעתו פגה אחרי סך השעות המוקצב בהתאם לתכשיר שנוטלים 4/8/12 שעות

zivadina

New member
כל מה שכתבו כאן נכון: אין בניית רמה

וה"מידע" של השואל לא נשאב מן הפורום הזה.

למעלה