שאלה חשובה!

• פותח הנושא yaooo
  • פורסם בתאריך

yaooo

New member
שאלה חשובה!

אני בן 16.. ועד לפני חודשיים הייתי שוחה מספר פעמים בשבוע במסגרת. לאחר כ400 מטר, כתף שמאל מתחילה לכאוב לי, כאבים חזקים, הלכתי לאורטופד והוא לא מצא כלום, עברתי רנטגן ואולטראסאונד ולא מצאו כלום! הכתף בסדר גמור!! שאלתי.. האם כדאי ללכת לפיזיותרפיסט? אני לא יודע מה יש לי בכתף, ובגלל זה פרשתי מהשחייה, לא יכולתי להמשיך לשחות ככה... אני לא יודע מה יש לי בכתף....

המשך בדיקות...

אם נבדקת היטב ולא נמצאה בעיה בכתף יתכן שהבעיה אולי במקום אחר והיא מקרינה לכתף (צוואר,שכמה..) על מנת להגיע לפיזיותרפיה יש צורך בהפניה של אורתופד ולכן כשתהיה אצלו בפעם הבאה שוב תבקש הפניה. בהחלט יש מקום לפנות לפיזיותרפיה לדעתי. יעל

קשה

קשה לקבל הפנייה ל- MRI. זאת בדיקה מאוד יקרה, ובחלק מקופות החולים נדרש אישור של וועדה (!) על גבי ההפניה של הרופא על מנת לעשות את הבדיקה.

תשובה חשובה

בטח שכדאי ללכת לפיזיותרפיסט. רצוי מישהו שיש לו ניסיון בטיפול בשחיינים. כתף זה מפרק בעייתי אצל שחיינים ויש להם בעיות יחודיות. לעיתים קרובות יש כאב ללא מימצאים בהדמיה יכול להיות לזה הרבה סיבות. לך לפיזיו שיבדוק ויתרשם ממקור הכאב והגורמים לו ויטפל. אח"כ תתיעץ אם כדאי לחזור לשחייה. על פניו אין סיבה שלא יתאפשר לך.

yaooo

New member
ולפיזיותרפיסט...

אני צריך הפניה מרופא משפחה או אורטופד למשל...?

למעלה