שאלה חשובה

גלית35

New member
כי בזמן הלידה לוחצים נכון?אז ../images/Emo20.gif

תחשבי מה יכול עוד לצאת חוץ מתינוק אם לא עושים חוקן לפני.... ויש כאלו שלא מספקים לעשות להן-גם זה קורה.

ללכת? ללכת?

אחרי החוקן לא ממש אוכלים. זה גם לא כאילו שיש תיאבון (לארוב הנשים שאני מכירה). אבל תוך כדי שלב הלחיצות בהחלט עלולה לצאת צואה. והיא יוצאת - ישר על המיטה. ואין לך שום שליטה על זה. ואת נבוכה בדיוק לשנייה וחצי - כי המיילדת מורגלת וראתה את זה קורה אי אלו מיליון פעמים, וצורה הכי אדישה בעולם מחליפה תחתייך את הסדין, והופ הנה הציר הבא מגיע וכל מה שיש לך בראש זה ל-ל-ח-ו-ץ!!! לידה זה מחזה לא הכי אסתטי בעולם. ובאורח פלא, מהכיוון של היולדת, אני יכולה להגיד לך שזה הדבר האחרון שמטריד בערך.

אוסנת32

New member
אבל החוקן לא ימנע את המבוכה??

אז למה עושים חוקן? אם בכל זאת יוצא מה שיוצא בזמן הצירים??

לא

החוקן (כנראה, לא יודעת, לא ניסיתי בלי) אמור למיטב הבנתי להוציא את הרוב, ולהקל על היולדת, שלפחות הלחץ הזה לא יעיק עליה במהלך השעות הארוכות ארוכות של הצירים, לפני שלב הלידה הפעילה. ומה שבאמת מונע את המבוכה זה העובדה שכואב לך רצח, וכל מה שאת יכולה לחשוב עליו זה "שיצא ממני כבר!!!!!!!!" ולחילופין "למה לעזאזל עשיתי את זה לעצמי?"

אוסנת32

New member
לא הבנתי ?!

מה זה שהחוקן מוציא את הרוב?! אחרי חוקן רצחני שכזה, היולדת מוציאה את כל המעים שלה! אז איך אפשר שישאר עוד?? אגב, איפה הן מתרוקנות?

את יודעת מה?

אם זה כ"כ מרתק ומושך אותך - את מוזמנת ללדת. אין כמו לעבור את החוויה מיד ראשונה. ואם את לא רוצה להרחיק לכת עד כדי כך - את יכולה תמיד לעשות חוקן. בהצלחה.

גלית35

New member
היתי גם עם אחותי וגם עם גיסתי../images/Emo20.gif

בלידה-עשו להן חוקן והן הלכו לשרותים למרות הצירים.

חתיכת חוויה

אני רוצה לידי בלידה באה אישה, אני מכינה את אמא שלי נפשית לרעיון. אם פעם יתחשק לך לספר איך זה ללות יולדת - אני אשמח.

זה לא כזה אוי אוי

זה לא חייב לקרות. אבל זה לרוב אכן קורה (אני מניחה שאם תצומי שבוע לפני הלידה זה לא יקרה. אבל טרפ פגשתי הריונית בחודש תשיעי שמוכנה לצום...) ואין סיבה בכלל לחשוב על זה. כי לידה זו חוויה שלא דומה לשומדבר אחר. ואין מה להשליך מחיי היומיום על החוויה הזו. אז עזבו, תניחו לזה, בשביל סתם לחשוב ולהילחץ או להיגעל. אין טעם.

אוסנת32,י0מין....

מאמי,נראה שפעילות אנלית עושה לך את זה. משום מה יש לי הרגשה שאת זה אתה..... אם זה באמת כ"כ מסקרן אותך,תמיד אפשר להתנסות עם פרטנר/ית שמעוניינים באותו דבר.

אגב שאלה

כל התשובות שעניתן בשרשור הזה, הן מניסיון או ידע כללי? (אולי אני קטנה עדיין, אבל זה טוב לדעת דברים שלא ידעתי.)

טאש

New member
תשובה מנסיון וידע.....

חוקן לפני לידה - כיום, ברב בתי החולים אינו הכרחי אך בהחלט מומלץ. התהליך הוא די פשוט: יש שפורפרת קטנה או נר (תלוי בבי"ח) להכנסת החומר לפי הטבעת, ואחרי 5-15 דקות את הולכת לשירותים להתרוקנות רגילה לגמרי. את החוקן מבצעים בשלב יחסית מוקדם מאוד של הלידה (כשהצירים עוד מגיעים בתדירות של 3-5 דקות, ואינם כואבים נורא (ואני יודעת שכאב זה עניין יחסי, אבל ככל שהלידה מתקדמת הצירים נהיים יותר ויותר כואבים)). להרבה נשים (ולשימחתי, אני בינהן) יש "התרוקנות טבעית" של המעיים. (שילשול בלשון העם) ממש לפני או בזמן שהצירים נהיים סדירים. כמובן שבמקרה כזה אין סיבה לבצע גם חוקן. ואם בכל זאת יוצאת צואה בלידה? אז היא יוצאת. אז מה? כמו שאמרה חברה שלי, ממילא את יושבת לך שם כמו נרקיס מלך הביצה.... הרי יוצאות כל כך הרבה הפרשות, והרי ההפרשות האלו הן הדבר האחרון שחשוב לך.... אני לא בטוחה לגבי הגיל הממוצע של משתתפות הפורום הזה. בכל מקרה - לכל מי שרחוקה מהלידה - הסירי דאגה מליבך. הלידה היא ארוע נקודתי שבין ההחלטה להביא ילד לעולם וההריון לבין זה שיש לך ילד משלך. הלידה היא ארוע כואב, אבל האם יש מקום מוצלח מהפורום הזה בו ניתן לכתוב עד כמה החוויה הזו של לידה היא שיא גופני שלנו הנשים. חוויה כואבת אך בה בעת חזקה ומעצימה ביותר. אני כמובן גם מזמינה את כולכן לבקר בפורום הריון ולידה - תמיכה. ובהזדמנות זו (אם אני כבר מתפרצת ככה לפורום) - אני רוצה לברך את עונג אישה על הפורום המתוק הזה. נחמד לי מאוד לקרוא פה מדיי פעם, ואני מאוד מתרשמת הן מהתשובות שלך והן מההשקעה באיסוף המאמרים והן מפתיחת "שירשורים יעודיים" (איזה כינוי יבש לשירשורים היפים שאת פותחת).

למעלה