שאלה חשובה !!!!

שאלה חשובה !!!!

איך הוגים את המילה שבאה לבטא למשל אדם העומד מאחרי עצם או אדם אחר ??? למשל : הוא הולך אחוריי ? או - הוא הולך אחריי ? היא עומדת אחורי העץ ? או - היא עומדת אחרי העץ ? אחוריי ?? או אחריי ???

Yuvalenko

New member
יש כאן בלבול קל ../images/Emo27.gif

המילה "אחורי" במשמעות שאת ציינת אינה תקינה. הצורה הנכונה היא "מאחורי", וזו המשמעות שאת מחפשת. לעומת זאת, המילה "אחרי" שבאה ללא המ' בהתחלה, מכילה בתוכה גם מובן של מקום וגם מובן של זמן, אך היא לרוב במשמעות של זמן, כמו הפועל "לאחר". ניתן לומר כמובן "היא עומדת אחרי העץ, אך בשפה היומיומית זה יישמע קצת צורם, ועדיף לומר מאחורי.

מאחרי

הצורה הזאת מופיעה פעמים רבות במקרא. אמנם, ברב המקרים ה"מ" מצינת תנועה, משם והלאה; אך יש גם סתם מיקום כמו "ויסע עמוד הענן מפניהם ויעמוד מאחריהם" [שמות יד].מאחור אפשר להגיד לגבי משהו שיש לו פנים ואחור, למשל, אפשר להגיד מאחור למכונית. אבל לא מצאתי אפשרות להגיד מאחורי, אלא ב"ר" פתוחה. שבוע טוב

or99

New member
מקורות:

אחורי: "וכן מי שהיה עובר אחורי בית הכנסת, או שהיה ביתו סמוך לבית הכנסת..." (משנה ר"ה ג,ה) מאחורי: "שייר מקצת הגט, וכתבו בדף השני, והעדים מלמטן--כשר. כתבו העדים בראש הדף, מן הצד, או מאחוריו--בגט פשוט, פסול." (משנה גיטין ט,ו) והביטויים מופיעים בעוד מקומות רבים. כאן באמת יש פנים ואחור אבל: "ימעשה בחסיד אחד שנתן דינר לעני בערב ר"ה בשני בצורת והקניטתו אשתו והלך ולן בבית הקברות ושמע שתי רוחות שמספרות זו לזו. אמרה חדא לחברתה: חברתי, בואי ונשוט בעולם ונשמע מאחורי הפרגוד מה פורענות בא לעולם..." (בבלי ברכות דף יח ע"ב, ועוד מקומות). כאן אין פנים ואחור, שהרי שני הצדדים של הפרגוד שווים!

קודם כל אני ../images/Emo150.gif

יחסית לפורום שקורא עברית,הייתם צריכים לקרוא את סוף הניק "בארי הברבארי !!!
אז אחרי שהבהרנו שיש לי צוציק בין הרגליים. אני אנסה שוב ומחדש. מאָחוֹרַיי או מאָחַרַיי ???

or99

New member
מה לא הבנת?

לבנת ספיר הביאה את הפסוק בשמות בו מופיע מֵאַחֲרֵיהֶם, ואני הבאתי את הביטוי מאחוֹרי הפרגוד. אם כך שתי הצורות קיימות.

למעלה