שאלה חשובה

שאלה חשובה

אני לא שירתתי בצבא, האם זה יעמוד כנגדי בקבלה לעבודה בהיי טק? האם זה חוקי?

JohnDoe5

New member
חוץ מזה שלא יהיו לך סיפורים להחליף

ושלא תצטרך לעזור את העבודה בשביל מילואים, לא נראה לי. לגבי חוקי ? בעקרון כל הפליה היא לא חוקית, למעט מקרים בהם מדובר בעבודה שדורשת עבר צבאי (לדוגמה - לא ניתן לעבוד בחלק מהתעשיות הבטחוניות אם לא היית בצבא). כמובן שזה תחת ההנחה שיש לך סיבה למה לא עשית צבא. אם מדובר בהתחמקות גרידא, ייתכן שיראו את זה בעין לא יפה (ובמקרים כאלה קשה לפעמים לדעת האם הסירוב לקבל אותך לעבודה באמת קשור לזה או שפשוט מצאו מישהו טוב יותר)

joechib

New member
כן

אם אתה מהנדס\מתכנת צעיר שזה עתה סיים את לימודיו אז השירות הצבאי יעלה בעקפין במבחני המיון שתצטרך לעשות (פילת, אדם מילא, שפי קינן). זה לא חוקי אבל לעולם לא תוכל להוכיח שלא קיבלו אותך בגלל שלא שירתת.

קודם כל

תודה על התגובות. דבר שני, רציתי לדעת אם מישהו מכיר מישהו שלא שירת ועשו לו בעיות. ולמה איסור לעבוד בתעשיות בטחוניות זו לא אפליה? (ברור לי הקשר בין הצבא לתעשיות הבטחוניות ועדיין)

pizpon

New member
זה הכל תלוי בסיבה שבגללה לא התגייסת

אני מכיר מספר אנשים שלא היו בצבא ובכל זאת מצאו עבודה: חלקם מסיבות בריאותיות (נכויות שמונעות מהם שירות צבאי) וחלקם מסיבות משפחתיות/ת"ש יותר מזה, אני יכול להגיד לך שחלקם עבדו במפעלים ביטחוניים עבור פרוייקטים צבאיים ועברו סיווג מטחוני בלי שום בעיה. מצד שני, אם לא היית בצבא מסיבות מצפוניות, מסיבות של "אי התאמה" או כתוצאה מסעיף נפשי, עלולות להיות לך בעיות. מקומות עבודה חושבות פעמיים לפני שהם לוקחים בנאדם אשר יש לו בעיות של "אי התאמה" למסגרת. הם לא יגידו את זה, אבל זה מה שהם יעשו.

dipdaemon

New member
כן, אני התראיינתי בחברת גיטקו

מרעננה ודחו אותי בגלל שלא שירתתי בצבא. לפני הראיון נתנו לי למלא (ולהצהיר) פרטים על עצמי כולל צבא. בתחילת הראיון המראיין אומר לי שיש הוראה לא לקבל מי שלא עשה צבא, לאחר הראיון הוא חזר שוב ואמר שינסה לדבר אבל לא נראה לו שיש סיכוי. למחרת הודיעו לי שאין להם משרה מתאימה ... ובמידה שיהיה להם ...

avi0025

New member
עיצה..

למרות שאני אישית שירתתי בצבא כלוחם (וגם במילואים), עדיין זה לא חוקי לשאול שאלות על הצבא ואם כבר מכריחים אותך תרשום דברים שקריים. אין חוק שאוסר שקר, והתצהיר הנ"ל הוא לא לביהמ"ש וכ'ו ו/או בחתימת עו"ד ולכן הוא לא ממש תצהיר במובן המשפטי של המילה.

amub

Active member
צודק

כמו שנאמר תרשום דברים שקריים.החוק היום לא מאפשר למעבידים לברר פרטים לגבי העבר הצבאי.אני לא בטוח לגבי תעשיות בטחוניות.

motior

Member
אין חוק שאוסר לשקר...

ואין חוק שמחייב לקבל מישהו שלא שירת בצבא... אני בודאי לא הייתי מקבל לעבודה מישהו שמשקר בקורות החיים שלו - וזה שקר שקל לעלות עליו.

pixiER

New member
לפי החוק, בפירוש לא!

על פי החוק היבש, אסור לשאול אותך על הפרופיל הצבאי שלך, וכמובן שאסור להפלות עובד על סמך קריטריונים כאלו (כי כך למשל אף ערבי ישראלי לא היה מתקבל לשום עבודה בארץ...) אבל, כמובן שהשטח שונה מהמציאות. יהיה קשה להוכיח שזו היתה הסיבה לאי קבלתך לעבודה. אבל ברב המקומות שהתראינתי בהם עד היום, אף אחד אפילו לא שאל על הצבא... ההי טק, הוא ברובו עסקים פרטיים, וככאלו, הם לא יכולים לדרוש שירות צבאי כתנאי קבלה.

danyku

New member
צבא

לפני כמה שנים עבדתי בחברה (לא הייטק) שדי החשיבה את השירות הצבאי. ידעתי על עובד שבגיל צבא היה בחו"ל ועבד וחזר לארץ אחרי "השירות הצבאי" . שאלתי אותו איך קיבלו לעבודה והוא אמר לי שהוא אמציא להם סתם איזו יחידה (כמובן יחידה שקיימת ) וגם אמציא מספר אישי . בקיצר הוא אמציא לעצמו רקורד צבאי ממוצע . בסוף באמת קיבלו אותו לעבודה . מה שהפליא אותי זה שלא ביקשו ממנו את תעודת השיחרור וממני כן ביקשו אבל זה לא משנה כי גם אפשר להגיד שכבר מזמן איבדת אותו ובד"כ מקומות עבודה מסתמכים על אמון בכל מה שקשור לשירות צבאי.ובכלל האדם בטבע שלו הוא יצור מאמין ופתי ככה שדי קל לעבוד על מעסיקים . בהצלחה.

למעלה