שאלה חשובה

advora1

New member
שאלה חשובה

שלום, דודתי כבר מעל ל-20 שנה מטפלת בילדים בביתה, ומקיימת צהרון אחרי שעות הלימודים. יש לה בסביבות ה 10 ילדים שהקטנים שבהם נמצאים אצלה מהבוקר, והיותר גדולים מאחרי סיום בית הספר או הגן עד אחר הצהריים. עכשיו דודתי מעולם אל דיווחה על כך למס הכנסה. רציתי לדעת האם דבר ראשון היא מחוייבת לדווח? ודבר שני, אם חס וחלילה אחד מהשכנים שלה ידווח למס הכנסה עלייה, האם היא תחוייב לשלם את כל מה שלא שילמה בכל ה 20 שנה שבהן היא עובדת? ובכלל, איך העניין של חקירות מס עובד? אם מישהו ילשין נגיד על דודתי אז יבואו לחקור אותה? או שיחקרו את ההורים של הילדים שבהם היא מטפלת?

תשובות

החוק מחייב את דודתך להודיע היא כנראה בוחרת לעבוד בשיטת ABA (עלבאב אללה) אם יתפסו אותה, זה יעלה לה הון כסף, הרשעה פלילית וצרות מכאן ועד סוף העולם. אבל היא ילדה גדולה, כנראה שהיא החליטה שהיא יודעת מה היא עושה

advora1

New member
ושאלה נוספת

מס הכנסה באמת הולך ובודק כל מידע שהוא מקבל על העלמת מס?

שתי תשובות

(מה, אני לא המשוגע היחידי שער בשעות האלו?) א- כן, יש סיכוי סביר שהיא תועמד למשפט פלילי ואם תבדוק באתר של מס הכנסה תראה שיש אנשים שנשפטו למאסר בפועל ב- האנשים במס הכנסה שתופסים מעלימים מתוגמלים אישית על התפיסות. אתה מדבר על מקרה שממש קל לתפוס: לבוא אל הבית ביום חול באמצע היום לרבע שעה. כן, יש סיכוי סביר שאם מישהו יסב את תשומת ליבם של שלטונות המס הם יבדקו את המידע

mstern

New member
חוץ מזה

עם רו"ח טוב היא לא תגיע לחבות מס גבוהה.

תדייק

מכאן והלאה היא לא תגיע לחבות מס גבוהה. אם יתפסו אותה על הפעלת עסק בלי לדווח אפילו הארי פוטר לא יצליח להציל אותה

advora1

New member
אבל נגיד שדודה שלי לא מפקידה

את הכסף שהיא מקבלת מידי חודש בבנק. אומנם אני לא ממש בטוח בזה אבל רק נגיד... אז איך הם יכולים לדעת באמת כמה שנים היא מפעילה את העסק הזה וכמה היא מרוויחה?

שיר ורד

New member
הם לא צריכים להוכיח כלום

הם יכולים לתת לה שומה לפי מיטב השפיטה ואז נטל ההוכחה נופל עליה. ברגע שנתפסת על העלמת מס, אתה נתון לחסדיהם של פקידי המס וכושר המיקוח של רואה החשבון שלך מולם.

אתמול התקשרה אליי בחורה

שיש לה צהרון. מישהו הלשין עליה, באו זוג ממס הכנסה, ראו בבית 10 ילדים. רשמו הכל והלכו. עכשיו היא בבעיה, לא פתחה עסק מעולם ולא יודעת מה לעשות. ההמלצה לעשות הכל באופן חוקי שלא יהיה מאוחר מידי. מס הכנסה העלו את התעריף למלשינים על אחרים בעניין העלמות מס ל 20%. אז כדאי להיזהר.

טל ידידי, עצה ידידותית

אני מסרב ללקוחות חדשים שנתפסו. זה עסק של המון כסף, המון בלגן, ולא משנה כמה תצליח איתה, תמיד אחרי כחצי שנה כשהיא תמשיך לשלם יתחילו הריטונים

למעלה