שאלה חשובה

ruthi26

New member
שאלה חשובה

בס"ד שלום לכם בני בן 8 שנים לומד בכתה ג', והחל לקחת ריטלין 10 מ"ג לפני כחודשיים, ומשראינו שפלאי פלאים, הילד קשוב יותר בבית-הספר החלטנו לעבור למינון של 20 מ"ג, על מנת שהכדור יעזור לו במסגרת כל שעות הלימוד בבית-הספר, אי אפשר לומר שהילד הפך להיות רובוט, אך הוא הרבה יותר רגוע משהיה ומסוגל לבצע את המטלות המוטלות עליו, שזה דבר עצום. לפני כן הוא היה מסוגל לשיר, או לקפוץ, ולזוז כל הזמן כאחוז תזזית, היה לנו חבל מאוד על הילד, משום שידענו כולנו כי יש לו פוטנציאל אדיר, והוא לא מצליח ליישם אותו בפועל. הבן שלי עבר כמו כל ילדי הכתה שלו מבחנים לגילוי ילדים מחוננים והוא עבר את שלב א' וצריך להגיע לשלב ב' שהוא קשה יותר, ועכשיו לשאלתי האם עליי לעדכן את משרד החינוך או מישהו אחר כי הילד לוקח ריטלין, ושהתחשבו בו בזמן הבחינה, או שאין צורך לספר כלום לאף אחד. בית-הספר יודע שהילד לוקח ריטלין (המחנכת והיועצת של בית-הספר) מה כדאי לעשות? תודה רותי

zivadina

New member
מבחן מחוננים לילד ADHD

יש מבחני מחוננות שמותאמים לילדים ADHD. את מוזמנת לבדוק כאן את תגובתה של meivari. נראה לי שאת צריכה ללחוץ, כי לפי מה שהיא כתבה, התאריך לבקשת ההתאמות כבר עבר. תנסי דרך יועצת בית הספר וכל מי שיכול לעזור.

meivari

New member
מבחן מותאם לADHD

קיימים מבחנים מותאמים ל- ADHD כמו לשאר הפרעות הלמידה. על מנת לקבל אותם יש לפנות למשרד החינוך המחלקה לתלמידים מחוננים (02-5602972). על פי הידוע לי מועד הגשת הבקשות להשנה היתה 15/12 . שווה להתקשר ולברר איתם על הגשה מאוחרת. מקרה הגרוע ביותר כדאי שהילד יגש למבחן הרגיל (עם רטאלין) ובמקרה שלא יעבור ניתן לערער על המבחן ולבקש מבחן מותאם (מה שעשינו עם הבן הבכור). יש לציין כי זה מרגיז ביותר שבית הספר לא דאג לידע אותך על קיום מבחנים כאלו. זה תפקיד יועצת בית הספר! אני חייבת לציין כי עברנו 2 יועצות (2 ילדים) ושתיהן לא ידעו מה לעשות ולא עשו כלום לסייע לנו. את מוזמנת ליצור קשר דרך מסר לפרטים נוספים meivari

הכל חדש

New member
אנחנו שלחנו למבחן אם כדור ריטאלין

אנחנו לא ידענו על האפשרות לקבל מבחן מותאם לילדי adhd ולכן שלחנו את הילדה למבחן עם הריטאלין. אגב... היא עברה את המבחן הראשון ו"נפלה" בשני.

למעלה