שאלה חשובה!!!

yaya101

New member
שאלה חשובה!!!

אני בן של נכה צה"ל בעל 100%+ של נכות וקצינת הנפגעים שלו אמרה לי שהוא צריך לחתום לי על טופס מיוחד שיאשר לי להיות בקרבי. האם זה נכון? אני שמעתי רק על בנים יחידים ומשפחות שכולות שצריכים חתימה. אח שלי לדוגמא היה בקרבי ואבי לא נדרש לחתום לו , האם זו תקנה חדשה?? אשמח לקבל עזרה יאיר.

moti portal

New member
../images/Emo13.gifגם לי שאלה לדן ארבל../images/Emo13.gif

שלום לך בדף 2 הייתה לך התיחסות חלקית לנושא הקטועים. 1 למה לא המשכתה להתיחס? מוטי עכו

עָנת

New member
הי מוטי,מצרפת את שאלתך בשרשור

הנה,דן בשבילך

דן ארבל

New member
המשך תגובה

למוטי, בעיתך הוצגה באופן ברור.אינך מקבל כף רגל המתאימה לך.לא ברור לי מדוע הינך מציג בעיתך הפרטית כבעית כלל הקטועים.(לא נתקלתי עד היום בטענה כזאת בשום פורום).באם כף הרגל אינה מתאימה לך הסבר זאת לאנשי המכון וכל זאת בגיבוי מסמכים מתאימים.אנ"צ אינו מודע לכל פרט ופרט בפגימות הספציפיות אלא אם הדבר מובא לידיעתו.במקרה שלך באם אתה נתקל בחומה בצורה של אנשי המכון יש לערב את הארגון לפתרון הבעיה. אני מניח כי בסופו של דבר העניין יסתדר מפני שכולם רוצים שתלך כראוי ללא כל בעיה.

AVI359

New member
לדן ארבל

דן ארבל שלום רב הבעיה של מוטי פשוטה מאוד..מאחר וכף הרגל (ואצל פגועי ידיים כף היד)הוא החלק היקר ביותר בפרוטזה אגף השיקום מנסה לחסוך ולהחליף את החלק הארי ולהצמיד לו את כף הרגל או היד מהפרוטזה הישנה,לאחר מספר שנים קיימת התקדמות בטכנולוגיה זו והחברה היו מעונינים לקבל את החלק הטוב ביותר,כבר דנו בזה באנ"צ חיפה וגם אם מוטי אני מבין שהבעיה היא כספית באגף השיקום..מנסים לחסוך כאמור וזו כל הבעיה. בברכה אבי

דן ארבל

New member
לאבי ידידינו

מה שהנך אומר אינו נראה לי הגיוני כלל.ע"פ תקנת הפרוטזות (אנא עיין בה,היא אצלך בתיק) ניתן באופן רגיל לקבל פרוטזה חדשה (כולל הכל)כל 3 שנים.במידה ויש בעיות עם הפרוטזה אין הגבלת זמן. אבל אתה מספר סיפור חדש.כאשר מחליפים ו/או עושים לך פרוטזה חדשה נותנים לך בתוכה את החלקים הישנים.זה נראה לי לא רציני. כנראה שהבעיה שם היא קצת שונה.

AVI359

New member
לדן ארבל

דן ארבל שלום רב ככלל אתה צודק,הבעיה עם נכים שכף הרגל של הפרוטזה עברה שיפוץ כללי בעלות גבוהה למשל חצי שנה מהחלפת הפרוטזה על פי ההוראה..אז מה יעשו?יזרקו אותה? או ימשיכו להשתמש בה בפרוטזה החדשה. או מצב שכן מאשרים כף רגל חדשה אך החברה מבקשים את הרולס רויס של כפות הרגליים ואגף השיקום מאשר משהו צנוע יותר עקב צמצום תקציבים,כאן קבור הכלב. בברכה אבי

דן ארבל

New member
לאבי התותח

הערת עיני לסוגיה מאד מענינת בצורה תמציתית ןיפה. ע"פ דברי הבחור האגף רוצה לתת לו כף רגל אשר אינה מתאימה לו וגורמת לו לנזקים.(עניין רפואי).תשובתי לכך היתה כי זה לא הגיוני כלל. אבל,אם האגף נותן כף רגל מתאימה (מבחינה רפואית ופונקציונלית) אזי מדוע הנו מתלונן.זה שרצונו בכף רגל שעלותה פי כמה וכמה מן הדרוש בפועל זאת בעיה אחרת.גם אני רוצה לנסוע ברולס-רויס עם נהג צמוד ולא מאשרים לי.

AVI359

New member
לדן ארבל

דן ארבל שלום רב הענין שישנם דגמי כף רגל כל כך משוכללים המאפשרים טיפוס על ההימליה-ממש כך.הדגמים שאגף השיקום מאשר היום מאפשרים לחיות אך לא להנות מהחיים.מדרך הטבע החברה מעונינים להחליף פרוטזה שלמה אחת ל 3 שנים לדגם משוכלל יותר.לדעתי צריך יהיה למצוא דרך לאשר פרוטזה משוכללת לאלה שבאמת נחוץ...אבל מי יקבע מי החברה האלה? בקצור תישבי יתרץ קושיות ובעיות. בברכה אבי

עָנת

New member
כף רגל../images/Emo70.gif

אני משתמשת מיזה שנה + בכף רגל EARTH WALK למען האמת אין לי טענות מיוחדות כלפי הרגל. כל עוד אני הולכת/מתפקדת/מטפלת בילדתי/עצמאית
אני אומרת תודה לאל,על איך שאני,ותודה לאל,שיש גוף איתן שדואג לצרכים שלי רק מה שכן
אולי הצרכים של מוטי,הם שונים(אני מדברת ברצינות) כי סה"כ ע"פ פירוט ותיאור כף הרגל,(מתוך האתר של "טכנולג")היא שימוש לפעילות בינונית.

AVI359

New member
YAYA101

YAYA101 שלום רב הנני נכה 100%+ בני שרת בסיירת גולני ביתי שרתה כקצינה במודיעין וחלק משרותה היה ליד הגבול המצרי לא חתמנו על שום מסמך לעיתים קיימות חילוקי דעות בתוך המשפחה וזו הבעיה העיקרית ההורים חוששים והדור הצעיר שש אלי קרב להורים יש נסיון חיים אך קיימת בעיה אדם מעל גיל 18 יכול להחליט על דרכו בחיים. היה לי בן דוד טייס שנפל במלחמת יום הכיפורים,אחיו התגייס וגם פנה לטייס שאלתי את אימו ז"ל איך הסכמת שבנך השני ילך לטיס לאחר האסון?והיא ענתה לי...האם אני יכולה לקחת את גורל בני בידיי? צא לצה"ל בשלום וחזור לביתך בשלום ותחזקנה ידיך בזכות הדור הצעיר יש לנו קיום בארצנו. בברכה אבי

yaya101

New member
תודה!

אבל בכל מקרה זה מוזר, לא שמעתי על מקרה דומה בעבר.......

למעלה