שאלה חשובה

אוגי 22

New member
שאלה חשובה

בצבא עשו לי פעמיים MRI כאשר כל פעם ה"צלקת" שככל הנראה נגרמה עקב המכות נראתה בצד אחר של הראש, להזכירכם, חטפתי מכות והטיחו לי את הראש כמה פעמים בקיר ככה שיכול להיות שיש כמה מוקדים ולא רק אחד. עכשיו כשהחלטתי לתבוע אמר לי הרופא שכדאי לעשות MRI שלישי שיקבע למעשה סופית את הסיבה לאפילפסיה וככה אדע בוודאות האם לתבוע או לא. קופ"ח לא מאשרת לי בשום פנים ואופן לעשות עוד MRI כי כבר עשיתי שניים שדרך אגב הצבא בכלל מימן אותם. האם יש להם זכות לעשות דבר כזה, במיוחד לאור העובדה שעדיין לא גילו סופית את הסיבה לאפילפסיה וצריך לעלות עליה? אני פשוט לא מצליחה להבין את המערכת במדינה הזאת, פשוט לא!!!!

moribat

New member
יש חוק בקופת חולים כללית שאדם

יכול לעשות אמ.אר.איי בתנאי שלא עשה בשנתיים האחרונות בדיקה שכזו. לא יודעת מה באשר לאמ.אר.איי שבוצע אך לא שולם על ידי הקופה. אם את מקבלת מכתב מרופא מומחה בו הוא ממליץ בתוקף על עריכת בדיקה שכזו, שלחי צילום של המכתב להנהלת הקופה, וכמו כן כתבי במכתב להנהלה שאת שולחת העתקים למשרד הבריאות, האגודה לזכויות האזרח, האגודות לזכויות החולה (שאליהם אני ממליצה להתקשר במקרה של בעיות שעושות הקופה), מערכת עיתון, ומערכת תוכנית טלוויזיה.תאמיני לי, מניסיון, הם חוזרים מהר מהר ואז יש מקום לדיון מחדש בבקשתך.זאת כמובן, שנדחית בנוהל הרגיל...(דחייה מרופא מנהלתי של הקופה, אחר כך רופא מחוזי וכו). בהצלחה!

א68

New member
אוג' 22

מדוע את לא שואלת את הרופא/ה שלך, הרי היא אמורה להיות הפוסקת האחרונה, בסמכותה הבלעדית, האם כן/לא לשלוח אותך לך לבדיקת ביצוע MRI, ללא תשלום כלשהו ועל הקופה לממן זאת. האם יש בעיית התנגדות כלשהי של הקופה. לי עצמי, היו 2 בדיקות MRI בלדעת, האם כדאי לעשות ניתוח בגלל בעייה מוקדית והיא (הרופאה שלא) קבעה שלא, אלא בדיקות EEG מדי שנה למעקב ולא מעבר לכך.

אוגי 22

New member
הרופא נתן לי את ההפניה

אבל בסופו של דבר הועדה הרפואית לא אישרה לי את הבדיקה במימון קופ"ח

א68

New member
אוג' 22

אצלי בקופ"ח מכבי, אחרי שהרופאה נתנה את הסכמתה, נדרשתי בסה"כ לגשת למשרדי הקופה, להוציא מהם טופס 17 ומה שנשאר בס"הכ, לקבוע את מועד הבדיקה אצל ד"ר מירי נויפלד באיכילוב בת"א.

אוגי 22

New member
מהפורום הזה הבנתי כבר

כמה קופ"ח לאומית חארות. אבל אולי כדאי שתקרא את כל הסיפור שלי כדי להבין למה משגעים אותי

אוגי 22

New member
תקרא בהודעות הקודמות שלי

את כל הסיפור איך התפרצה אצלי האפילפסיה, ואיך משגעים אותי הצבא וקופ"ח

א68

New member
אוג' 22

ראשית כל, האם את אותם בחורים, שפגעו בך גופנית, העמידו למשפט, משמע, אפילו להכניסם לכלא או האם הם יצאו מזה בזול. אין לי מושג האם בגלל זה קיבלת את האפילפסיה, אם היית לפני זה בריאה לחלוטין, אך אם הרופא הסכים לבצע פעמיים MRI, נראה שיש דברים בגו'. אם הוא הבטיח לבצע MRI שלישי, הוא צריך לעמוד במילה ולא להפר אותה. אם לא כך, אכן צריך לתבוע את הצבא למשפט ואת אותם בחורים עצמם, שלא יהיה דבר כזה לצאת בזול. זה לא שוק. זה חיי אדם. לגבי סירובה של הועדה בקופ"ח לאומית, זה לא נשמע הגיוני אחרי שהרופאה האישית נתנה את הסכמתה, כי זה נשמע ערעור על סמכותה. אם אכן כך, את צריכה לערער על החלטתה של הוועדה, כדי לשנות אותה ולעמוד שלך. את משלמת דמי חבר לקופה. היא מזלזלת, לא עושה את שלה על הצד החיובי, אפשר לזרוק אותה, לא לשלם דמי חבר, להגיד לה שלום, אני עוברת לקופ"ח אחרת. אתם לא מעניינים אותי יותר. מה שאני יכול לעשות, זה להחזיק לך ידיים ע"מ, שלא תשברי. תהיי חזקה.

אוגי 22

New member
בוקר טוב דבר ראשון

את אותם בחורים לא העמידו למשפט, הם נבהלו כי ידעו מה מצפה להם, התקפה של צוות רפואי היא עניין מאוד חמור בעולם בכלל, הם פשוט ברחו מהצבא ויצאו על נפשי. לפני המכות הייתי בריאה לגמרי, מקסימום כאב ראש מדי פעם ושפעת. לגבי הצבא, אני רוצה לתבוע אותם אבל כמו שהסברתי פעם בפורום, יש לי בעיה של כסף, עוה"ד יעבדו לפי אחוזים מסכום התביעה אז זה לא בעיה, אבל כל עו"ד שאני פונה אליו רוצה קודם חוות דעת רפואית וכל מומחה דורש בסביבות 5000 ש"ח לחוות דעת, ואת זה אין לי!!! גם אני לא האמנתי שיסרבו לתת לי את הMRI אבל הפתיעו אותי - כמו שהפתיעו אותי כשלא אישרו לי להמשיך עם אותו רופא שטיפל בי כשגילו לי את האפילפסיה בצבא, ד"ר שילר. העולם מפתיע לפעמים, ואנחנו צריכים להתמודד עם אנשים שיושבים מהצד השני ולא חושבים עד כמה ההחלטות שלהם גורליות לפעמים. לגבי קופ"ח אחרת, פניתי לכללית והם כמובן לא התנגדו שאעבור אליהם, אבל גם לא ייתנו לי את אותם התנאים, מבחינת מימון התרופות. בכל אופן שיהיה יום מקסים לכולם סיון

rosmarin

New member
האם הם נימקו את סירובם../images/Emo67.gif

שבוע טוב לכולם ולך משמיעת התגובות להודעתך הם בהחלט רלוונטיות להשגת המטרה ובמיוחד moribat שהיטיבה לעשות בנדון אני רק יכול להוסיף עוד אפשרויות בינתיים כאשר תילכי לבית חולים מכל סיבה הקשורה לעיניין תנסי להוציא טופס אישור לבדיקה הנ"ל מהרופא המטפל שם ותאמרי לו את דחיפות הבעיה הרפואית שלך ותעשי את הבדיקה בבית החולים כך קופת חולים תחוייב אוטומטית בתשלום עשיתי את זה בעבר וכך עקפתי את הסירוב שלהם ניתן לתבוע בבית הדין לעבודה לאחר מימוש האופציות העומדות לעירעור בקופה, בהפרה יסודית של זכויות חולה חבר בקופות חולים לפי הדברים שניראים יש לך סיכוי אדיר לזכות בתביעתך לבדיקה מכתב מעו"ד ההחלט משרת את המטרה אך חשוב יותר מכול לשמוע את הנימוק לסירובם כדי לדעת כיצד לטפל בהם אז שיהייה לך בהצלחה

אוגי 22

New member
הנימוק היה פשוט מאוד

עשית כבר שני MRI ואין סיבה לעשות את השלישי, זה לא עניין של חיים ומוות.

hashy

New member
מניסיוני אפשר לתת לרופאים לריב עם

המערכת. הרופאים לא אוהבים שדוחים את בקשותיהם ולכן אם עוד לא עשית זאת, שווה לגשת לרופא שהיפנה אותך ולאמר לו מה הביעה ולבקש ממנו להפעיל את סמכותו. כמו כן, אני מפעילה בד"כ גם את רופאת המשפחה שלי שהיא בהחלט נלחמת עבורי. אז אולי גם שם כדאי לנסות. לגבי חוו"ד לעו"ד - חוו"ד של איזה מומחה את צריכה? אולי יהיה אפשר לעזור דרך קשרים.... האם את צריכה חוו"ד לתביעה או חוו"ד למצבך הרפואי? ישנן עמותות כמו עמותת "ידיד" שעוזרים במצבים כאלה לחפש מוצא. אני מציעה לך לפנות אליהן - אין מה להפסיד. בהצלחה הילה

אוגי 22

New member
היי הילה

דבר ראשון, אני צריכה חוות דעת לתביעה, כלומר חוות דעת של נוירולוג וקרדיולוג לתביעה נגד הצבא. בנוגע לרופא, התקשרתי אליו ואמרתי לו שלא מאשרים לי והוא הפנה אותי לאיזשהו סוג של רופא שעוסק בחבלות ראש, נתן לי איזה שם, ואין כזה רופא בקופ"ח לאומית, בקיצור אני אצטרך לשלם על רופא פרטי 700 ש"ח קופ"ח יחזירו לי סכום מסויים מזה, וכל זה בתקווה שהוא ייתן המלצה שאני צריכה לעשות בדיקה ואת ההמלצה שלו כן יאשרו לי, במילים אחרות מדינה חראאאאא אלוהים רק כשאני כותבת פה את הדברים אני קולטת איזה אבסורד, אני חייבת לכתוב את כל זה לאיפשהו, עיתון, משהו לא יודעת!!!

hashy

New member
שאלת סתם, חוו"ד של הנוירולוג שמטפל

בך לא תספיק לעו"ד? אני אנסה לברר עבורך בעניין רופא וחוו"ד. מה אומרת רופא/ת המשפחה על הבדיקה? חוצמזה, אולי באמת כדאי שתפני לעיתונות. לפחות לנקוט בצעדי האיום שהציע מוריבת - ויפה שעה אחת קודם. ועוד שעה יפה היא לפנות לעמותת "ידיד" או עמותה אחרת. הייעוצים המשפטיים שלהם הם חינם ויש להם לא מעט קשרים. אולי הם אפילו יוכלו לעזור בלארגן את החוו"ד. את הטלפון שלהם אפשר להשיג ב144, יש להם סניפים בכל הארץ. בהצלחה

אוגי 22

New member
בוקר טוב

יש לי בעיה בעניין רופאת המשפחה, מה שקרה זה שעברתי לירושלים וככה גם עברתי לרופאת משפחה שלא מכירה אותי וגם לא ממש נחמדה הייתי אומרת. עכשיו חזרתי לחיפה ושם יש רופאה חדשה שגם כן לא מכירה אותי, בכל אופן לא היה לי עם מי לדבר. בנוסף לזה שאלת את הנוירולוג אם הוא מוכן לתת לי חוות דעת והוא אמר שהוא לא עושה את זה אבל המליץ לי על מישהו אחר, בכל אופן התקשרתי אליו והוא ביקש 6000 ש"ח, יותר מכל אחד אחר בתחום הזה. בכל אופן המזל לא בדיוק בכיוון שלי בתביעה הפוטנציאלית הזאת.

אוגי 22

New member
תודה רבה חיים

אני אנסה להעזר בהם, למרות שלפי האתר אני לא כל כך מוצאת קשר

spikish

New member
הסבר פשוט למחירים הגבוהים.

אוגי יקרה, חוות הדעת שאת מבקשת היא "חוות דעת מישפטית". כיון שמדובר בצבא, שמה לעשות, מנסה להתנער מהאחריות שלו בנושא - להביא "סתם" חוות דעת של רופא מומחה אינה מספיקה והרופאים של הצבא ישללו אותה בלי למצמץ. הרופאים "היקרים" מנצלים את ההזדמנות וגובים מחירים שערורייתים, בגלל שהמאבק נגד הצבא הוא קשה, וחוות הדעת צריכה להיות מלומדת וחסרת פשרות. בפורום "נכי צה"ל" של נענע, מוטי מנהל הפורום, יכול להפנות אותך לעוך דין, שייתן לך ייעוץ בחינם ויסביר לך כל מה שאת צריכה. אם את לא עושה את זה דרך עורך דין - אין לך סיכוי. מניסיון מר (שלי).

למעלה