שאלה חשובה!!!

שאלה חשובה!!!

שלום!!! אני חדשה בפורום רציתי לדעת עם מישהו יודע משהו על נדרים זה ממש ממש ממש ממש דחוף !!! תודה

ש ו נ י

New member
אם זו שאלה דתית פני לפורום דתיים

או חרדים או משהו כזה ויש פה כמה אנשים דתיים אז אולי תנסי לשאול וננסה לענות מה דעתך?

osho7

New member
אם הבנתי את השאלה

לפי היהדות והקבלה , למילים ולהצהרות שלנו יש כוח. כשאנחנו לא ממלאים אחר ההצהרות שלנו אנחנו יוצרים סוג של קצר אנרגטי, או לא ברור איזה שקר לעצמנו. לכן יש שמקפידים תמיד לאמר אחרי הצהרת כוונות "בלי נדר". יש דרך להתיר נדרים אבל לא ברור לי עדיין מה הבעיה ומה הדחיפות. תוכלי לפרט?

לקשמי

New member
נדר

אענה לך על פי מה שאני לומדת בתרגול היוגה. בדרך היוגה (ראג'ה יוגה למעשה) הנדר הוא התחייבות שאת לוקחת על עצמך בתחילת כל יום, על מנת להתפתח רוחנית. למשל אם יש לך נטיה לרגזנות ואת רוצה לפתח סובלנות. בתחילת היום את פשוט נודרת נדר: היום אנהג בסובלנות בכל מקרה ובכל תנאי. (לדוגמא). ואז במשך היום יכול להיות שתיתקלי במצבים שיעמידו את הנדר הזה במבחן, מצבים שבדרך כלל מרגיזים אותך למשל ואז המבחן הוא אם באמת תוכלי לעצור ולהגיד: נדרתי נדר וכך לא לתת לכעס להתפרץ. בהערת אגב: יצא לי לשמוע גם משפט שאומר שהדבר החשוב ביותר בנדר הוא... להפר אותו! ומה הכוונה? כאשר את נודרת נדר ומנסה לעמוד בו את רואה שזה לא כל כך פשוט. יש הרבה כוחות שיהיו לך למכשול ואת בהחלט עלולה "ליפול". הנפילה הזאת או הפרת הנדר מפתחת ענווה. היא מכניעה את האגו שאומר: אני יכול לעשות את זה, אני חזק וכו'. מניסיון אישי אני לומדת שזה נכון. הנדרים שאני לוקחת על עצמי לאחרונה קשורים לכל מיני התמכרויות שאני רוצה להגמל מהם. כשאני רואה עד כמה זה קשה זה מלמד אותי משהו על הכוחות העצומים של היקום.

תודה!!

אבל זה לא ככה....לדוגמא אני נדרתי נדר שאני אומרת משהו בבוקר ואז יהיה לי את מה שאני רוצה ! יום אחד גילתי שיש שעות אז הוספתי משהו לנדר ואז שכחתי להגיד את מה שאני צריכה ביום אחד!! אז הוספתי עוד משהו לנדר ורציתי לדעת עם זה טופ מה שעשיתי כי מה שאני רוצה לקבל באמת קשור לחיי וזה החלום מספר 1 שלי!!! זה החלום שאני הכייי רוצה בחיים שלי!!!

למעלה