שאלה חשובה

יוסטוס

New member
שאלה חשובה

אני בבעיה די קשה אני הולך לסיים את הצבא בעוד כ4 חודשים אני יוצא לאזרחות ללא תעודת בגרות מלאה אפשר להגיד חלקית ביותר מה אתם ממליצים לי לעשות איך להתחיל כמה זמן זה ייקח והאים זה אומר שסיכווי ההצלחה שלי באזרחות קטנו מאוד,יש לציין שאני אדם אינטלגנטי חכם מאוד ושאני רוצה ללמוד אני עושה את זה פשוט היו כמה "פאשלות",וזלזול בתקופת התיכון. אז איך להתחיל?

oferp

New member
טוב אז ככה

נתחיל בזה שאתה צריך לחשוב מה אתה רוצה ללמוד האם לעשות תואר אקדמי או אם ללמוד רק משהו מקצועי זה הבדל משמעותי גם בדרישות וגם תלוי ביכולת שלך בכל מקרה יש קורסים של השלמות בגרויות לחיילים משוחררים תתחיל מזה ותעשה כמיטב יכולתך..

oferp

New member
אם אתה חושב על תואר אקדמי

אתה יכול ללכת למכינה באחת האוניברסיטאות.. שוב תלוי מה השאיפה שלך ומה אתה רוצה ללמוד אם תגיד אתה זה יוכלו לעזור לך יותר..

talotan

New member
תשובות

א. ניתן פשוט להשלים בגרויות. ב. אתה יכול ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, שם אין תנאי קבלה ואין צורך בבגרויות, אולם אתה צריך להוכיח השגים תוך כדי לימוד (מסגרת לימוד יחסית קשה יותר מאחרות). ומשם יש גם אפיקי מעבר לאוניברסיטאות אחרות. ג. יש מכללות בתחומים מעשיים בלי תנאי קבלה או עם תנאי קבלה מינימליים ובכל מקרה לראיון אישי יש משקל גדול יותר. ד. ברוב המקומות (וכמובן שלא בכל מקצוע ונושא) ניתן להגיש בקשה מיוחדת. בעיקר אם מדובר בתחום מעשי (קולנוע למשל) לועדת חריגים יש משקל לא מבוטל, אבל לועדה כזאת יש בדרך כלל דרישות משלה. אבל אני מציעה לך להתחיל עם השאלה החשובה ביותר - מה היית מעוניין ללמוד? אני מניחה שכך יוכלו לעזור לך בקלות רבה יותר.

לימודים

ראשית עליך לברר לעצמך אם אתה רוצה לימודים אקדמאים או קורס מקצועי שכן דרישות הקבלה שונות. וכן מה ברצונך ללמוד. אם ברצונך ללמוד לתואר עליך להשלים בגרות או ללכת למכינה אקדמאית. כמו כן עליך לעבור בחינה פסיכומטרית. ישנן מכינות לא מעטות בארץ. מומלץ ללכת למכינה שמתאימה למסלול העתידי שלך. לדוגמא: ישנן מכינות למדעי החברה והרוח, למדעי הטבע ועוד.

לא קטנו ולא נעליים

לא צריך לייחס יתר חשיבות לחשיבות שמערכת החינוך מייחסת לעצמה. תעודת בגרות היא לא מטרה ולא אומרת שום דבר על סיכוייך בחיים, היא לכל היותר אמצעי (כנראה לא הכרחי) על מנת להשיג מטרה אחרת, ולעומת משימות אחרות למען הצלחה בחיים (כמו לימודים אקדמים), השלמת בגרויות תהיה הדבר הכי פשוט עבורך. אני מציעה שאם יש את מה שאתה רוצה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה פשוט תחסוך לעצמך את הזמן והמיותרים, תוותר על בגרויות ופסיכומטרי ופשוט תתחיל ללמוד באו"פ...

למעלה