שאלה חשובה

asich1

New member
שאלה חשובה

אני בשביעית, לומד 5 יחל מת', ו5 יחל מחשבים. אני רוצה עוד מגמה אחת, רובוטיקה (5 יחל) או פיז' (5 יחל). שאלתי היא, האם פיז' תתן לי משהו מעבר לרובוטיקה באוניברסיטאות השונות? משום שפיז' גוזלת שעות נוספות, וכמובן מקצוע קשה (לא במיוחד בשבילי). תודה רבה מראש.

H20

New member
בכלליות, אם תרצה בעתיד ללמוד

הנדסה או מקצועות מדעיים מסוימים , בגרות בפיזיקה תפתור אותך מקורס מבוא לפיזיקה או מבחן סיווג בפיזיקה. זאת תשובה כללית מאוד, ופרטים מדויקים יותר יש בידיעון של כל אוניברסיטה. בכל מקרה, אתה מוכן ללמוד עכשיו שנתיים מקצוע שאתה לא אוהב במיוחד?

asich1

New member
קודם כל

זו לא שאלה של אוהב לא אוהב, בכל זאת מדברים כאן על לימודים... כמה שאלות (מצטער על זה שאני מעיק): א. איזה מקצועות פיזיקה תפטור אותי מקורס הדרכה? ב. איפה אני יכול להשיג את העלון הזה של האוניברסיטה? אם אפשר באינטרנט. ג. רובוטיקה זה יחידות ריאליות? ד. לאילו מקצועות אני אצטרך 10 יחל ריאליות? שוב תודה מראש.

H20

New member
אתרי האוניברסיטאות

פשוט תיכנס לכל אתר ותעבור עליו... תל-אביב www.tau.ac.il טכניון: www.technion.ac.il בן-גוריון: www.bgu.ac.il בר-אילן: www.biu.ac.il חיפה: www.haifa.ac.il העברית: www.huji.ac.il דוגמאות: להנדסות בד"כ נדרשת בגרות בפיזיקה\ קורס מבוא\ מעבר מבחן סיווג. אם תרצה ללמוד מדעי המחשב או מתמטיקה בטכניון, גם תצטרך מבחן סיווג. בתל-אביב או בבן גוריון- לא.

פיסיקה חד-משמעית

כל מקצועות ההנדסה דורשים ידע ברמה של 5 יחידות פיסיקה. בקבלה לחלק מהמוסדות יש העדפה לנבחני פיסיקה. כך למשל אוניברסיטת תל-אביב נותנת בונוס משמעותי בחישוב ממוצע הבגרות לנבחני פיסיקה. בן-גוריון מחשב לצורך הקבלה להנדסה לא ממוצע בגרוןת אלא רק ציונים במתמטיקה-פיסיקה. בחלק ניכר ממדעי הטבע דורשים השלמת ידע למי שלא נבחן בפיסיקה. שום מוסד לא דורש 5 יחידות רובוטיקה. בדף הקישורים של הפורום תמצא קישורים לאתרי האוניברסיטאות.

למעלה