מרימה את ה../images/Emo45.gif (נגיד שזה כפפה)...
ואני אנסה לרכז הכל למאמר. גם כשמקציפים (קצפת, ביצים וכד') יש כללים מומלצים. אצרף גם אותם. ומשהו קטן להתחלה: ביצים בטמפ' החדר לניצול מקסימלי של הביצה. עדיף להשתמש בכלים קרים מהפריזר בעיקר לשלב ההקצפה=מקצף וקערה. אחד הפתרונות הסבירים-טובים להקטנת חוסר אחידות בגובה העוגה הסופי הוא פסי אפיה גמישים (מבד), נדמה לי שוילטון מוכרים כאלה. אני קניתי בתבליני הכפר אם אינני טועה. לא זול אבל עוזר. מסייע בפיזור החום. מתבניות מלאות בבלילה שמושיבים לצרכי אפיה בתנור על תבנית ברזל מלאה (כלומר לא תבנית רשת), מקבלים בדרך כלל עוגות שרופות בתחתית. הרשת עוזרת לחלוקה יותר טוב ופיזור נכון יותר של החום. עוגות שמכילות חתיכות פרי או חתיכות שוקולד מומלץ לכסות בנייר אלומיניום לאחר שחלקן העליון התקשה, כדי שכשהעוגה תעלה החתיכות לא ייחשפו לחום שישרוף אותן. כמעט את כל העוגות שאני אופה, אני אופה ב-160 מעלות מהטעם הפשוט שהעוגה נאפיית לאט יותר ויש לחומרי ההתפחה יותר זמן ליצור ראקציה כימית שתגרור עליה יפה למעלה של העוגה. ועוד משהו אחרון לעכשיו: השיטה האמרקאית של שימון וקימוח מסייעת מאוד בחילוץ עוגות ומאפשרת להן לתפוח לדעתי ביתר קלות וביתר אחידות. אבל!!! יש לוודא שלא יישארו עודפי קמח (צריכה להיות שכבה דקיקה) אחרת הללו בסכנת שריפה.