שאלה חשובה

lala g

New member
מה זה העוגות של פילסברי שאתם כל הזמ

הזמן אומרות????????

lala g

New member
יש עוגה מומלצת מהמבחר

והאם הם יוצאות גבוהות? אין לי מזל כל עוגה שאני עושה לא יוצאת לי גבוהה והגובהה מוסיף הרבה!!!

net the jet

New member
הן טעימות מאד, רכות ונימוחות

לא זוכרת עד כמה גבוהות, אבל נתתי שני מתכונים ( יש בחיפוש ) של עוגות ממש ממש דומות בטעם ובמרקם. ( אני מתארת לעצמי שבתבנית 26 יוצא די גבוה, אני עשיתי במרובעת קטנה ) העוגות של פילסבורי טובות כשאין אפיללו 2 שניות...למרות שהעוגות שנתתי הן פשוטות-לזרוק הכל יחד ולערבב, כך שתבחרי מה שבא לך.

שושkה

New member
גובה העוגה מושפע מכמה גורמים

כמות הביצים, טמפרטורת הביצים, כמות והרכב חומרי ההתפחה (סודה לשתיה, א. אפיה), טמפרטורת התנור, אחידות האפיה בתנור ועוד.

net the jet

New member
מה צריכה להיות טמפרטורת הביצים ?

ועוד שאלה שאולי תוכלי לתת לי תשובה, האם כל מה שכתבת גם משפיע על היווצרות הגבעה על העוגה ? תודה

t a l talim

New member
שושקה,

האם תוכלי בבקשה לכתוב בהזדמנות מאמר בנושא? מה משפיע על הגבה, על הכיפה, על השקיעה... השאלות האלה, אני מניחה- מטרידות את כולנו, ואשמח אם תהינה תשובות מסודרות.

שושkה

New member
מרימה את ה../images/Emo45.gif (נגיד שזה כפפה)...

ואני אנסה לרכז הכל למאמר. גם כשמקציפים (קצפת, ביצים וכד') יש כללים מומלצים. אצרף גם אותם. ומשהו קטן להתחלה: ביצים בטמפ' החדר לניצול מקסימלי של הביצה. עדיף להשתמש בכלים קרים מהפריזר בעיקר לשלב ההקצפה=מקצף וקערה. אחד הפתרונות הסבירים-טובים להקטנת חוסר אחידות בגובה העוגה הסופי הוא פסי אפיה גמישים (מבד), נדמה לי שוילטון מוכרים כאלה. אני קניתי בתבליני הכפר אם אינני טועה. לא זול אבל עוזר. מסייע בפיזור החום. מתבניות מלאות בבלילה שמושיבים לצרכי אפיה בתנור על תבנית ברזל מלאה (כלומר לא תבנית רשת), מקבלים בדרך כלל עוגות שרופות בתחתית. הרשת עוזרת לחלוקה יותר טוב ופיזור נכון יותר של החום. עוגות שמכילות חתיכות פרי או חתיכות שוקולד מומלץ לכסות בנייר אלומיניום לאחר שחלקן העליון התקשה, כדי שכשהעוגה תעלה החתיכות לא ייחשפו לחום שישרוף אותן. כמעט את כל העוגות שאני אופה, אני אופה ב-160 מעלות מהטעם הפשוט שהעוגה נאפיית לאט יותר ויש לחומרי ההתפחה יותר זמן ליצור ראקציה כימית שתגרור עליה יפה למעלה של העוגה. ועוד משהו אחרון לעכשיו: השיטה האמרקאית של שימון וקימוח מסייעת מאוד בחילוץ עוגות ומאפשרת להן לתפוח לדעתי ביתר קלות וביתר אחידות. אבל!!! יש לוודא שלא יישארו עודפי קמח (צריכה להיות שכבה דקיקה) אחרת הללו בסכנת שריפה.

net the jet

New member
תודה על ההסבר, שאלה על הפסים

איפה בדיוק שמים אותם ? על העוגה ? איך הם לא נדבקים ?
תודה

דלית 3

New member
ממליצה על התערובת של דנקן היינץ

עוגת שוקולד devil's food באריזה אדומה. יוצאת טעים, לא יבש ומתאים ל-RFM. לא ניסיתי קומותיים אבל נראה לי שזה יהיה בסדר אם שמים RFM לא דק במיוחד ומחכים בין ולבין.

דלית 3

New member
בסופרים למיניהם. אצלנו יש קוסמוס

אבל ראיתי גם במקומות אחרים

למעלה