שאלה חשובה

שאלה חשובה

נניח שאת/ה מכיר/ה אישה בהריון שילדה כבר שמונה ילדים - מתוכם שלושה חירשים, שני עיוורים ואחד עם פיגור שכלי. בנוסף לכל הצרות שלה, יש לאישה הזו סיפיליס. האם היית ממליץ/ה לה לעשות הפלה? אוריאל מעוז

אילה.

New member
זה ברצינות??? או מתחזה???

ועל זה נאמר, מוטב להיות עשיר, בריא וצעיר מאשר עני, חולה וזקן...

השאלה מאוד רצינית!

המקרה - מקרה אמיתי. התוצאות - תוצאות אמיתיות. תשובתך? אור וטוב אוריאל מעוז

או קיי, אוריאל...

אז ככה: נכון, השאלה מאוד רצינית, מכיוון שהיא נוגעת בגבולות. גבולות שמהותן - הגדרה של רמת מעורבות בדרכיו של הטבע... בישראל, כמדינה המובילה בבדיקות גנטיות טרום לידתיות - יאמרו לך (רוב החילונים) שיש להמליץ לאישה זו לעבור הפלה. דתיים יאמרו כמובן שלא. וכי מהו הסיכוי של ילד שכזה להיות בריא?!... ולמה לסכן את אותה אישה.. אותה משפחה. נטל על המשפחה.. נטל על החברה... ממש אאוגניקה מודרנית... ובכן, ההפלה מתוך מניעים אלו, כמוה כמעשה ספרטה - זריקת תינוקות פגומים מעבר לצוק... אלא שכך זה נעשה באלגנטיות יתר. וכן - כמוה כרצח ה``פגומים`` שנעשה בזמנו של היטלר, כתוצאה מטיהור הגזע... למען לא יהיו לנטל על החברה... ושוב.. ההפלה ``אלגנטית`` יותר... והיום, בכלל, עם היכולות הטכנולוגיות המתפתחות, ניתן לבצע בחירת עובר מוצלח גנטית - לאחר הפריית מבחנה של מספר עוברים - והחזרה של העובר הנבחר לרחם.. שוב - פעולת התערבות שמקורה במניעים של ``טוהר הגזע``... בעלת רמה אלגנטית גבוהה יותר מהאחרות... יופי של מבוא לדיון בנושאי אתיקה גנטית. ברמת הפרט.. כל אחד ישמח להמנע מילדים ``חריגים``... אבל... כאן נשאלת שאלת השאלות איתה פתחתי: מהי אותה נורמאליות - ומי מגדיר את הגבול... לא חוכמה לומר - טוב, אם הילד בעל מוח מנוון, חסר גפיים וכו` אז כדאי לעשות הפלה. החוכמה היא לעצב דעה באותם מקרים ``גבוליים``. האם עיוורון צבעים הוא עילה להפלה? האם דיסלקציה היא עילה להפלה? האם חרשות היא עילה להפלה? כל מקרה לגופו, נכון.. אבל יש כאלו שהם אפילו עוד יותר גבוליים... ואם תדעו שהילד שברחמכן יפתח בגיל 40 נטייה ללחץ דם גבוה - האם זו עילה להפלה? ואם לא דיי בעובדה שכדאי לגבש עמדה בנושא על רקע הגדרת גבולות.... מסתבר שדווקא הילד הזה (מדלעיל) יצא גאון!!! ואילו המלצתם לאישה ההיא לעשות הפלה והיא אכן הייתה עושה זאת, העולם היה מפסיד את... (טוב לא אגלה לכם....) מסתבר שהרבה פעמים דווקא החריגים, הם הם הגאונים הגדולים ה``מספקים`` לעולם את היצירות הגדולות... והחברה, כקבוצה של המין האנושי, מתקדמת דווקא בעקבות קפיצות הדרך הללו שמתרחשות דווקא על ידי חריגים.. אז אני כאם.. אשמח שהחריגים, שיספקו לעולם את היצירות הגדולות לא יהיו משלי.. ולי יהיו ילדים ``נורמאליים``... והשאלה האמיתית הנשאלת כאן... האם כפרטים אנחנו מסוגלים לחשוב על חריגים אחרת... וגם זה סוג של מודעות פנימית. היה ברוך, אוריאל...

אחותי - שיחקת אותה! :)

וזאת בדיוק היתה מטרת פרסום השאלה. ולמה לא נגלה לעולם שהעובר הנידון לחיים או למוות בשאלתי הוא... ולא אחר מאשר באטובן! אור וטוב אוריאל מעוז

אילה עשיר ועני זה אותו דבר

עני מתחדש כל פעם בדבר נוסף . ואילו עשיר מתחדש פעם אחת בכל הדברים. מה דעתך ? מה עדיף ההתחדשות כל פעם מחדש ? או שבבת אחת הכל מחדש ? :) באהבה ואור חלומית

אילה.

New member
אם את מתעקשת

לפתח דיון על משהו שנאמר בבדיחות הדעת, אז... האם אין עניים שלעולם לא מתחדשים בדבר? שרק הולכים ומאבדים? ומצד שני, האם העשירים בהכרח מתחדשים בה-כ-ו-ל בפעם אחת? ןלא מדי פעם שוב? ובכלל, מיהו עשיר ומיהו עני? זה באמת נושא לדיון... שנפתח שרשור בנושא? אילה שאולי נשמעת קצת צינית אבל זה רק בגלל השעה ובגלל חוויה קשה שנחוותה עכשיו... :)

דרייה

New member
מיהו העשיר? מיהו העני?תלוי..תלוי...

שם בהודו..אנשים עשירים בנפשם..מחייכים לעולם...אין באמתכתם דבר..יש אשר ישנים ברחוב..אך יש להם אושר...פנימי כל כך גדול ,שבעיניי עולה על כל עושר אחר.... חזרתי ארצה עם רצון לשמר את אותה תחושה,של..גם ברגעים קשים של החיים צריך לדעת לחייך..לקבל...כי מה הם החיים? עברו שנים מאז ביקורי שם..אך עדין המראות...הריחות...האנשים...השלווה..הכל מול עיניי,מיהו העשיר? מיהו העני? הכל תלוי על מה מסתכלים ואיך.. אור לכל.

אילה.

New member
בטהובן היה חרש...

אני רואה שכבר סיכמתם את הדיון כאן, ובכל זאת... הייתי כאן לפני הצהריים וראיתי את תגובתך ונשארתי עם השאלה והתגבשה בי תשובה, אז, הנה... מה שחשבתי לעצמי היה, שלא, לא הייתי ממליצה לה לעשות הפלה. לעומת זאת, גם לא הייתי מעודדת אותה לא לעשות הפלה. במידה והייתי חברה שלה, שהיא מתייעצת איתה, או לחילופין, רופאה שלה, היה חשוב לי לוודא איתה שהיא מודעת למה שקורה, שהיא רואה תמונה כמה שיותר רחבה וכוללת, ואז הייתי משאירה את הבחירה בידה, ומכבדת כל החלטה שלה. החיים האלה שלה, ההתמודדות שלה, הבחירה בידה. בניגוד לדיון המדעי והאתי שהתפתח למעלה, לי חשוב להדגיש (כהרגלי :)) את נושא הבחירה האישית. איש באמונתו יחיה. איש על פי הבנתו, ערכיו, מתוך המקום שלו בכאן ועכשיו שלו, על פי תחושותיו והרגשתו. איש איש והמקום שלו, והתהליך שהוא צריך לעבור... ואם היא בחרה להשאיר את ההיריון הזה, אף אחד לא יכול להחליט אחרת... ואם התוצאה הייתה בטהובן, אז, מה שנקרא, אדרבא... אילה בוחרת בבחירה

אוריאל מעוז יקר !

אתחיל מכך שברפואה מתקדמת כמו שלנו יש טיפול נאות למחלת הסיפליס(עגבת) לדעתי על שני בני הזוג ואולי כל המשפחה ,להבדק ולקבל את הטיפול בהתאם לשלב של המחלה. הרפואה מציעה גם בדיקות כמו סקירת מערכות עובר , ובדיקת מי שפיר, במידה ויש בעיה עם הילד , הרופאים יעדכנו ההורים, וההורים יגיעו יחד להחלטה משותפת בדבר עתיד הילד. אני אגע בתחושת הילדים שכאן לא דיברו עליה החברים - לא אחת שמעתי את החרשים עוורים ועוד חריגים , על כמה שצר להם וקשה להם להיות חריגים מכולם, שהם לא בחרו להיוולד כך וכו`, שהם לא בחרו את הוריהם.ובין כל הקשיים הנ``ל הם מתמרנים בדרך אל האושר. הם גם מתלבטים לגבי ילדיהם שיוולדו בעתיד ופוחדים, שמא ילדיהם יהיו גם בעלי מומים כלשהם ולא ירצו שילדיהם יסבלו, אם כי לא מחייב כי ילדו ילדים עם מומים , אך בהתחשב בתורשה זה אפשרי. השאלה ששאלת אוריאל די מורכבת ויש כמה כיוונים שמתנגשים אחד בשני, או תלויים אחד בשני, או משלימים אחד את השני!! לדעתי אנו עוסקים כאן בהשערות בלי לדעת את כל מצב הנוגעים בעניין. הבעתי את דעתי בענין על פי הבנתי. באהבה חלומית:)

חלומית היקרה

באתי בעקבות ההודעה שלך בפורום שלי :) בכל אופן הילד (עובר) שאנו דנים עליו כבר נולד, חי, חרש גם הוא, עשה משהו בחייו ומת. מדובר על באטובן! מטרת עליית השאלה היתה לתת לאנשים לחשוב על עולם המושגים שלנו וההשלכות שהיו יכולות להיות אם באמת השאלה הזאת הייתה עולה בזמן אמת. ולזכור כאשר אנו באים לעזור לאנשים ולתת עצות, שבטעות לא ניתן ``עצת אחיטופל``. לדעת כי ``החיים והמוות ביד הלשון, והפוסל - במומו פוסל`` וזהו. אני מאוד שמח על הדיון שהתפתח כאן. אור וטוב אוריאל מעוז

למעלה