שאלה חשובה

shirella

New member
שאלה חשובה

רציתי לדעת הם לאחר שישי לי תואר ראשון ברפואת חירום האם אני יכולה להשלים אותו לרפואה כללית או שעלי להתחיל ללמוד מחדש את הרפואה הכללית. תודה, שירלה

paradan

New member
שלום שירלה

עניתי לך גם בפורום עתודה. לא אי אפשר להשלים רק ארבע שנים בשביל להיות רופא אלא צריך ללמוד שבע שנים. יש לציין כי התואר מקנה לא מעט פטורים מקורסים בשנים הראשונות אך עדין מדובר בשבע שנים.

amitp

New member
תלוי

אם את רוצה ללמוד בארץ - אז לא, לומדים שבע שנים מחדש. אם את רוצה ללמוד באיזורים מאוד (מאוד) ספציפיים בארה"ב (נדמה לי שאיפושהו בקריביים זה תופס) - זה מוכר לפעמים כתואר Pre-Med (התואר הראשון שצריך לעשות לפני לימודי הרפואה בארה"ב, שם הם בני 4 שנים), ואז את יכולה ללמוד שם רפואה במשך 4 שנים (ולשלם כמו על 12...
).

paradan

New member
למה להשלות

זה לא רלוונטי ל99.99% מהאנשים ומי שבודק לעומק התואר לא מתאים לפרימד כי אין הרבה מעבדות!

הונגריה

אמנם זה לימודים בחו"ל ובאנגלית...אבל בכל זאת... בהונגריה ניתן להשלים את כל המעבדות (כימיה,אנטומיה וכו') במשך הקיץ ולהכנס ישירות לשנה ב'. הלימודים הם סה"כ 6 שנים ויש אפשרות לבצע חלק מהסבבים בבתי"ח לבחירתך כך שתיאורטית ניתן ללמוד שם 3 שנים וקצת, ואז לבצע מחלקות בארץ (יש לפחות 2 שעושים את זה כבר עכשיו). כמובן שצריך לחזור בשביל המבחנים לאחר כל סבב ולמבחני הסמכה. חשוב להזכיר - ע"מ להכנס לאוניברסיטה יש מבחן בכימיה ופיזיקה בסיסית. ממה שנאמר לי החומר הוא די בסיסי, ולמי שיש מספיק כח רצון ויכולת מסוגל להשתלט על זה גם בבית, ולא חייב בקורסים אוניברסיטאים.

למעלה