שאלה חשובה !!!

שגיא בש

New member
שאלה חשובה !!!

לכל הימאים הותיקים שלום יש לי שאלה אליכם מה עומק הים התיכון בממוצע במרחק של 3 קמ מקו החוף ואיך ניתן לחשב עומק לפי מרחק מהחוף

d19511

New member
עומק הים

לא מחשבים עומק ים לפי מרחק מהחוף,הכל רשום במפה הימית או לפי מד עומק ביאכטה,מנסיון במרחק שלמייל אחד הממוצע הוא 30 מ'.

zina71955

New member
עומק ממוצע

זה מזכיר לי את הסיפור על האיש שטבע בים שהעומק הממוצע שלו היה 30 ס"מ.

araviv

New member
9 נשים שוחות בבריכה-סטטיסטיקה

9 נשים שוחות בבריכה אחת מהןבחודש התשיעי להריונה.מבחינה סטטיסיטת בממוצע 9 נשים מתוך אלו השוחות הן בחודש הראשון להריונן.

zina71955

New member
הסיפור הזה הילך בניו יורק כשהתאומים

עדיין עמדו על תילם, אלא ששם 9 הנשים נכלאו במעלית ו 8 מהן היו בתולות.

soso_sami

New member
אם בממוצע עסקינן.....

אזיי אם רגליך בתנור וראשך במקרר - בממוצע אתה מרגיש מצויין!!!

שגיא בש

New member
נחמד מצדכם לא לענות לשאלה פשוטה!!

אני בסך הכל מעוניין לדעת מה בערך העומק של הים התיכון במרחק של 3 קילומטרים מהחוף שזה שווה ערך ל1.6 מייל ימי ואנא בלי התחכמויות אלא על סמך ניסיון שיוצאים מהמרינה לכיון הים מה העומק במרחק 1.6 מייל ימי מהחוף

araviv

New member
פורים קצת חיוך לא מזיק לבריאות

מנסיון של קורס הצלילה למדריכים אני יכול לומר לך שכאשר עמדה ספינת השלום, צללנו לעוגן שלה והעומק הזכור לי היה 35 מטרים. אם זה יכול לעזור אז קיבלת תשובה. עמוסי וחג שמח.

במרחק 1.6 מייל שהם 3 ק"מ מקצה שובר המערבי של הנמל (אשדוד) בניצב לחוף ובמקביל לנתיב הכניסה - העומק הוא 36 מטר.

שגיא בש

New member
araviv

תודה על התשובה אבל באיזה מרחק מהחוף עמדה ספינת השלום בערך

zina71955

New member
שאלתך התייחסה לים התיכון ולא לחוף

הישראלי. אם זו השאלה שניכם, אתה וחברך זכיתם, ראשית משום שבהגדרה לא מודדים עומקי ים בממוצעים, שנית, משום שהעומק, לדוגמא, מול חופי תורכיה עמוק הרבה יותא במרחק שהיגדרת מאשר מול החוף שלנו. ואם תדרים מחופינו לכוון מצרים העומק יהיה יותר נמוך במרחק זה. אז, הקטע השגוי בהתערבות הוא "העומק הממוצע" אין כזה דבר בים. וזה לא פורים.

שגיא בש

New member
הבהרה

התשובה פשוט חשובה לי מאד זו התערבות ביני לבין חבר שטוען שהעומק אחרי 3 קמ מהחוף הוא יותר מ50 ואפילו 100 מטר

araviv

New member
הספינה עמדה במרחק של שעת הפלגה

ספינת השלום עמדה במרחק של כ-7 עד 9 מייל מהחוף.החוף הישראלי בנוי עם מדץף יבשת רדוד מאד ובכדי להגיע לעומקים גדולים יש להתרחק מהחוף באופן משמעותי . באם ההתערבות חשובה לך אזי אני מצרף את האתר של:Mediterranean Hydrographic Atlas שבו תוכל למצוא מפות בטימטריות הבוחנות את הים התיכון. כמו כן בכדי לקבל תשובה פשוטה מדוייקת ומהירה קפוץ עם חברך למרינה הרצליה ותסתכל במפה הנמצאת במשרדי המרינה קומה שניה מה עומק הים במרחק הרצוי לך וכך תקבל תשובה מדוייקת. בעיקרון אתה זכית. מאמר מדהים על חופי הים התיכון מצורף: http://www1.snunit.k12.il/heb_journals/mada/305248.html

למעלה