שאלה חשובה

yaakov77

New member
שלושה שאלות של מתחיל

1. האם ניתן לשנות את ה-datagrid כך שיכיל תיבות רשימה, תיבות סימון וכדומה, ואם לא, מהי האלטרנטיבה. 2. האם מחשב שלא מותקן עליו .net מסוגל להריץ אפליקציות חלונאיות שנכתבו ב.net? 3. אני מקבל לפתע שגיאת קומפילציה system.arithmeticException on drawing.dll בכל קובץ שאני בונה. רב תודות!

gooshi

New member
תשובות לשאלות...

ניתן להוסיף מה שרוצים לתאים של שורות המצויות ב GRID ע"י תבנית שתתאר אותם, לדוגמא:
<asp:DataGrid id="DataGrid1" runat="server"> <Columns> <asp:TemplateColumn> <ItemTemplate> //Your first Object will come here e.g. asp:textBox </ItemTemplate> </asp:TemplateColumn> <asp:TemplateColumn> <ItemTemplate> //Your second Object will come here e.g. asp:button </ItemTemplate> </asp:TemplateColumn> </Columns> </asp:DataGrid>​
בכל מקרה, עליך לקבוע בדיוק מה מופיע בכל שדה. ניתן, אם יש צורך בכך, להפריד בין מצב "תצוגה" למצב "עריכה". נניח שאתה מציג רשומות המגיעות ממסד נתונים וברצונך להציג את תוכנם לקריאה בלבד ורק בעת בקשה לעריכה מצד המשתמש אתה מעוניין להציג את התוכן בתוך תיבות בחירה, תיבות סימון ו/או שדות טקסט. במקרה זה תשתמש ב GRID באופן הבא:
<asp:DataGrid id="DataGrid1" runat="server"> <Columns> <asp:TemplateColumn> <ItemTemplate> //Your first Object will come here e.g. asp:Label </ItemTemplate> <EditItemTemplate> //Your second Object will come here e.g. asp:CheckBox </EditItemTemplate> </asp:TemplateColumn> <asp:TemplateColumn> <ItemTemplate> //Your second Object will come here e.g. asp:Label </ItemTemplate> <EditItemTemplate> //Your second Object will come here e.g. asp:TextBox </EditItemTemplate> </asp:TemplateColumn> </Columns> </asp:DataGrid>​
בהצלחה.

yuval k

New member
אלו exceptions שנזרקות בעקבות

פעולות מתימטיות
חילוק באפס יזרוק את DivideByZeroException (יוצא מהכלל כאן הוא חילוק double באפס - פעולות על משתני נקודה-צפה לא גורמות לשגיאות, אלא מחזירות ערכים כמו Double.NaN, Single.PositiveInfinity וכו' בשפות שתומכות בהם). NotFiniteNumberException מוחזר שמקבלים ערכים כמו Double.NaN בשפות שלא תומכות בקבועים אלו. OverflowException מתקבל כשפעולה חשבונית גורמת לגלישה מעבר לגבולות המשתנה, בקטע שמוגדר כ-checked. כל אלו יורשים מ-ArithmeticException.

yaakov77

New member
אהה

אני מקבל אותו בכל בנייה, גם אם יצרתי פרוייקט חדש עם טפסים ריקים. האם זה אומר שמשהו דפוק אצלי במעבד?אציין: 1. במחשב אחר אני מצליח לקמפל. 2. במחשב שלי אני לא מצליח גם עם מערכת הפעלה אחרת!

gooshi

New member
אה, שכחתי לענות לשאלות האחרות...

לגבי השאלה השנייה, אכן ניתן להריץ אפליקציות חלונאיות שנכתבו ב NET. במחשבי ללא סביבת הפיתוח של NET. אך יש לוודא כי יש את סביבת הריצה של NET. משמע שמותקן על המחשב : NET Framework. בגרסה התואמת את זו שבה פיתחת את האפיקצייה (כיום: גרסאות 1.0 או 1.1) לגבי 3, נא צרף קוד בסיסי ואת השגיאה המדויקת כדי שנוכל לנסות ולהבין את הבעיה.

yaakov77

New member
תודה על תשובתך המפורטת

לגבי הdatagrid חידשת לי דברים אך כוונתי בשאלה היתה על הפקד המשמש בwinapplication, ולא בדף asp. אינני יכול לצרף קוד כיונ שאני גולש ממכשיר סלולרי.. אך אציין שלא שיניתי דבר בקוד. התופעה החלה לאחר אתחול של המערכת. נראה לי שישנה בעיה בגירסת הvs.net שברשותי. ושוב תודה.

sharkyM

New member
לגבי שאלה מספר 1

אפשר גם אפשר, מה שקורה הוא כך: כל טור ב-datagrid חלונאי הוא בעצם אובייקט היורש מאובייקא אבסטרקטי הנקרא: DataGridColumnStyle. ה-dotNet מספק שני classes כאלה: DataGridTextBoxColumn - עבור הצגת textboxes. DataGridBoolColumn - עבור הצגת checkboxes. כל מימוש אחר - לדוגמא : הצגת תאריכון - מחייב אותך לבצע ירושה מ-DataGridColumnStyle ולממש את המתודות הרלבנטיות.

yaakov77

New member
שאלה

מדבריך אני מבין שניתן לשנות את תפקד ה-datagrid רק בזמן ריצה?

sharkyM

New member
מה שצריך הוא את ה-

dotNetRedistributable, ניתן להורדה מהאתר של מיקרוסופט.

adam222

New member
מענין לענין (אבטחת מייל)

... ומשם לענין אחר...
זוכר את בעיית האבטחה במייל של התחזות למישהו אחר קבל: http://rotter.net/forum/scoop/7717.shtml יש לומר ש"הכתובת הייתה על הקיר"

gooshi

New member
אכן כן...

עוד מקרה של ניצול אנשים נכנס לסטטיסטיקה.

yaakov77

New member
שאלה חשובה

כברירת מחדל vs משתמש ב-framework גירסה 1. איך ניתן לשנות שישתמש ב-1.1?

gooshi

New member
ישנה גרסה מיוחדת

של VS הנקראת 2003 שעובדת בסביבת Framework 1.1 למיטב ידיעתי לא ניתן "לשדרג" את ה VS 1.0 הקיים שיעבוד ב Framework אחר. אבל אם תצליח, תודיע לי ואולי נקים יחד איזה סטארט אפ.... אפילו עדיף לשדרג ל 2.0 ולבצע אמולציה ל Whidbey.

yaakov77

New member
מה קורה בעצם

אם אני מוחק את הreferences הקיימים בsolution ומגדיר חדשים, האם זה לא אמור לעבוד )זה לא עובד(?

gooshi

New member
זה לא עובד אז זה...

כנראה שזה גם לא אמור לעבוד...
) דרך אגב, תתקין בבית Windows 2000 ותמחוק את תיקיית C:\WinNT ובמקומה תשים את תיקיית c:\Windows שתביא ממחשב עליו מותקנת גרסת Windows XP להערכתך, אבל בכנות: מה אתה שיקרה? המחשב יעבוד כ XP? נ.ב. חשבתי שהדוגמא, העוקצנית אומנם, תתאר היטב את מה שאתה מבקש לעשות ותמחיש בצורה בטובה ביותר כמה זה לא הגיוני לפחות בעולם מייקרוסופט. אני מקווה שזה יתקבל בהומור והבנה...

yaakov77

New member
יש "קצת" הבדל

כשאני בונה תוכנה הide אמור לאפשר לי להשתמש בכל ה פקדים שהבהרתי להם הפניה, בין אם הם com, .net או כל דבר אחר. בתכלס זה לא קורה עבור פקדים מהפרייםוורק החדש.

למעלה