שאלה חשובה

letgo

New member
שאלה חשובה

יש לי שאלה ממש קלה או יותר נכון 2 באנגלית מקווה שתעזרו לי... 1. מה צריך להכניס לכאן: Hhrry! we have to go now. otherwise, we ________ the begining of the movie a. would miss b. miss c. would have missed d. we're going to miss שאלה שניה: אני צריכה שיתרגמו לי את זה: אף אחד לא אמר לי שעברת ניתוח. לו הייתי יודע שאתה בבית חולים, הייתי מבקר אותך ... תודה מראש

טרודי

New member
will miss

אבל אם זה חייב להיות משהו מהאפשרויות שנתת, אז d. (ולהוריד את ה-we הכפול).

Peace 0n Earth

New member
התרגום..

no one has told me you had a surgery. if i had known, i would have come to visit you.​
נדמה לי שזה ככה..

Athaclena

New member
הייתי אומרת

no one told me you had an operation. If I had known, I would have visited you. או אפשר ...you were in surgery...

letgo

New member
סליחה שאני שואלת הרבה אבל יש לי

עוד שאלה או יותר נכון 2: המילים could & would הם מילים שמשתייכות לעבר? שאלה 2: מה צריך ליהיות במשפט הזה: if i could speak France, I___________ some time in paris a. would have spent b. would spend c. will spend

Peace 0n Earth

New member
התשובה זה a.

ו-could זה can בעבר, אבל לפעמים זה לא עבר בדיוק.. ו-would זה עתיד בכלל..

טרודי

New member
חייבים לבחור אחד?

אז כנראה b. (a מתאים גם, לדעתי, אבל אולי הפורמליסטיקנים היו מעדיפים צורת עבר יותר רחוק. ההבדל הוא כזה: would have spent פירושו הייתי מבלה בעבר. למשל מישהו זקן שמדבר על חייו ומסעותיו בעולם. דברים שעברו, החלטות שנלקחו בעבר, משפט תנאי שכולו מדבר על העבר. (ולכן יתכן שפורמלית צריך היה להגיד את זה כ-If I had been able to speak French, I would have spent some time in paris.) would spend פירושו הייתי מבלה בהווה או עתיד מותנים. למשל מישהי שחושבת לאן לנסוע בחופשת הקיץ הקרובה. זה משפט תנאי שעוד לא עבר זמנו. שני המשפטים מתורגמים לעברית בתור, "אם הייתי יודע צרפתית, הייתי מבלה זמן בפריז". בעברית, אי אפשר לדעת אם מדובר על החלטה שנלקחה בעבר, או התלבטות לגבי העתיד.

Peace 0n Earth

New member
פעולה בעבר שהזמן לא רשום ../images/Emo35.gif

אני לא כל כך יודע את החוקים.. Athaclena, את יודעת אולי?

Athaclena

New member
אני לא יודעת כלום על GRAMMAR

אני דוברת אנגלית והמשפטים יוצאים לי נכון לבד... sorry...

למעלה